Reklama

Reklama

Death of Me

  • USA The Death of Me (pracovní název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pár na dovolené na odlehlém ostrově, Christine (Maggie Q) a Neil (Luke Hemsworth), přišli na ostrov dokumentovat místní kulturu. Ráno se probouzí v zaneřáděném bytě bez vzpomínek na to, co se stalo. V panice se snaží chytit trajekt, aby se mohli dostat domů. Cesta k trajektu je ale podivná, stejně jako náhrdelník Christine, který nikdy předtím neviděla. Z ostrova se nedostanou a cestou zpátky do vesnice si uvědomí, že Neil minulou noc nahrával na svůj digitální fotoaparát. Když si přehrají video z minulé noci, zjistí, že se podíleli na místním rituálu, zahrnujícím podivný drink v baru, po kterém následuje násilný incident mezi Neilem a Christine. Ten končí zabitím Christine jejím partnerem Neilem a pohřbením jejího těla. (Bospor)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (55)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Manželský pár počas dovolenky na ostrove zisťuje, že tu život prebieha podľa iných pravidiel na aké sú zvyknutí aj z iných dovolenkových destinácií (okrem Rituálu si spomeniete aj na Lost). Krátko po začiatku sa začne pliesť realita s halucináciami, ale možno je ešte všetko inak. Ako inak to je, to trojica scenáristov ani Bousman nedokážu naservírovať zrozumiteľne a ak by sme sa držali istej informácie oznámenej hlavnej postave niekde v polovici, úplne by to stačilo a nemuselo sa ďalej všetko ešte viac zašmodrchávať. Maggie Q je stále vo forme je to prvé, čo vás pri sledovaní napadne ako prvé. Bousman bohužiaľ nedokáže byť konzistentný pri budovaní atmosféry a napätia, občas tu máme krásne aj desivé zábery, ale v závere, kedy všetko graduje v očakávateľných scénach, domáci strach vyvolať nedokážu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Docela škoda těch pěkných thajských scenérií, luxusního psycho soundtracku a Maggie Q na takovou krávovinu. Ze začátku to docela zaujme, ale zhruba po 20 minutách je to až do konce jen stereotypní sled psychedelických výjevů a zmateného nezáživného pobíhání a hysterčení. Kdo navíc viděl jistý klasický film o pohanských rituálech, tak ani nepochybuje, jak to celé velice pravděpodobně skončí. A že si jsou tvůrci sami vědomi, co vykrádají, tak na to ještě do filmu střelí veselou referenci. Finále s případnou originální pointou, která by to celé ospravedlnila, se bohužel nekoná. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Maggie Q to v hereckej kariére nikdy nedosiahla do závalných výšin, ale v každom prípade je už dlhé roky pozvánkou pre mužov navštíviť Havaj podobne ako Nicole Scherzinger. A nič viac sme tu nedostali, nakoľko táto psychodelická záležitosť je všetko len nie horor. A keď samozvaný hororový expert dáva 5 hviezd, to je takmer záruka braku. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mysteriózně horrorové béčko, jehož divácká záživnost má bohužel klesající tendenci. Po celkem zajímavě rozehraném úvodu s tajemným videem a ztrátou paměti se děj postupně víc a víc chaotizuje a debilizuje, až vyvrcholí fantasmagorickou pointou na úrovni podřadných videoškvárových DVDček v papírových obalech. Záhadou mi taky zůstává, proč režie vybrala jedné z nejhezčích hereček Galaxie za filmového partnera jakéhosi necharismatického ochotnického troubu, který si nelogicky paří na tropickém ostrově po celou dobu filmu svůj tučný zadek v těsných džínsech. A mimovolné rozjímání nad troubovými zapařenými hýžděmi a nohami mi fatálně zničilo celý divácký zážitek. Hlavní... ne, jediný smysl filmu spatřuju v tom, že magická Maggie Q konečně dostala nějakou hlavní roli, i když pouze v lobotomickém braku. Slabá třetí je za ní a za ten relativně slušný rozjezd. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoľko sme sa roku 2020 nedočkali "Spiral: From the Book of Saw ", tak ako náhradu sme dostali od Darrena Lynn Bousmana jeho druhý film "Death To Me". A úprimne neviem čo si mám o tom myslieť. Pravda je taká, že tento film mal potenciál. Koncept je celkom originálny, výber hercov schopný a miestami vie byť film aj trošku vizuálne drsný. A sú tu scénky, kedy som bol zvedavý čo sa bude diať a kam sa to dopracuje. No od určitého bodu vám bude už všetko viac-menej jasné a film sa stane celkom predvídateľným. No problémom je hlavne to, že je natočený neskutočne chaoticky a nie najlepšie zostrihaný. Snažil som sa nejako vnútorne pochopiť čo sa vlastne dialo, no film je dokopy len veľká dávka zmätku. A hoci sa to na konci vysvetlí, tak celé je to len o neuveriteľnej viere všetkých obyvateľov ostrova, ktorá dokázala všetko to čo sa tam vlastne deje. A potom je tu tempo filmu. V určitom bode som mal pocit, že sa už začíname blížiť ku finále, keď som zistil, že dokopy sme len v polovici. Nápady tam sú, len dokopy nemajú žiadny reálny smer a v podstate film len hádže hrach na stenu a dúfa, že sa niečo uchytí. Občas sa to podarilo, no miestami som mal pocit, že film si myslí, že je inteligentnejší, než bol v skutočnosti. Hodnotenie: C- ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v provincii Krabi v Thajsku. (SONY_)

Reklama

Reklama