Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvanácti letech ve vězení se Eddie Palmer, bývalá středoškolská fotbalová hvězda, vrací domů a chce opět začít žít. Zanedlouho překvapivě naváže pouto se Samem, nezapadajícím chlapcem z problémové rodiny. Eddieho minulost však začne jeho nový život a rodinu ohrožovat. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Justinovi rola sadla. Keď je treba, vie nahodiť drsnú pózu a naopak keď má ukázať tú opačnú, emocionálnu stránku zvláda to rovnako dobre. Taká pohodová dráma o jednom nezvyčajnom priateľstve. Nie je to originálne, ani to neobsahuje žiadnu zapamätania hodnú scénu, ktorú by sme predtým nevideli inde. Ale dobre sa na to pozerá. Na jedno pozretie fajn.70% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Palmer mi je dost osobní charakter, takže jsem skutečně neměl problém se naladit na jeho dialekt a mimiku, navíc Justin Timberlake, nejenže v těch vousech vypadá stylově a charismaticky, ale hraje přirozeně a ačkoliv toho moc nenamluví, hodně o jeho charakteru vypovídají veškeré emoce. Timberlake válí v každý scéně a ačkoliv má film téměř dvě hodiny, byl jsem rád za každou obyčejnou scénu s Palmerem. Je úplně jedno jestli zrovna opravuje klimatizaci, chlastá colu nebo jen chodí po bytě. Je to takovej ten typ charakteru, kterého bych chtěl mít za kamaráda, příbuzného či souseda. Umí se postavit za lidi co má rád, nikoho nesoudí, má velký srdce a rozhodně to není sobec a každých špatných rozhodnutí, lituje. Kdo by Palmera neměl rád? Zbytek herců taky fajn, hlavně malej klučina je sympatickej a babička Palmera. Je tam jedna scéna, kterou nechci spoilerovat, cca po dvaceti mintuách filmu - mě emocionálně roztrhala. Celé to dění ve filmu tak trošku prožívám i v osobní rovině. Né tak vyhroceně a né kolem stejných problémů, ale spoustu paralel se prolíná s tím co mám já, takže jsem se prostě vezl na emocionálním kolotoči poctivého drama. Hraje příjemná hudba, film má skvělou režii (žádné otravné střihy či umělé nasvícení, vše působí přirozeně) a když dojde na vyhrocenou situaci, právě ta režie díky ruční kameře, vše nakopne. Jak jsem řekl, miluju tyhle poctivé dramata. Palmer, Kean, The Confirmation, Joe, Adopt A Highway... tyhle dramata na tenhle způsob - civilní, syrová, se stávají mojí oblíbenou žánrovkou. Timberlake by měl hrát víc rolí!!! ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(102/2022) / Chcel som si nechať tento filmík trochu dozrieť na hodnotenie, ale nič zásadné sa v mojom pocite z neho nezmenilo. Téma je rozhodne silná, ale už veľa krát videná. Justin tiež nesklamal a jeho trochu navonok emočne prázdny drsňák bol presne to čo film potreboval. Ono silné scény tam sú, ale naozaj fungujú len v tom momente a nejaký dlhší presah vo mne nevzbudili. Musím ale aj tak podotknúť jednu vec, mne sa páči na aké filmy vsadil atv+. Nie vždy to funguje, ale je vidieť snaha priniesť nejakú kvalitu a hlavne sa trochu odlíšiť od Netflixu, HBO a Amazonu. Celkom im fandím. (6/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné až to bolí. Čerstvý čtyřicátník Justin Timberlake se coby bývalá středoškolská fotbalová hvězda vrací domů. Z lochu, kde seděl 12 let. Zatraceně dlouhá doba (znáte to: těžký zápas, operace, konec kariéry, začal brát prášky a jeden borec se moc chlubil). Příliš toho nenamluví, spíš mračením krčí čelo a jen tak pozoruje nový život kolem sebe. Na nezapadajícího školáka, který pořád leze k jeho babičce domů a jehož nezodpovědná matka má nos neustále zabořený v bílém prášku, si nějak nemůže zvyknout. Jenže buch, Justin si najde práci, sblíží se s místní učitelkou a s malým hochem za pár týdnů píše dopis do klubu létajících princezen. Hošan sice tu a tam použije rtěnku, ale o jinakost se to zase tolik neotírá, spíš o tradiční humanistické hodnoty a pár rádoby dramatických momentů a sociálních linek. Justinovi párkrát zvlhnou oči, několika divačkám asi taky. Obehrané, pomalé. Juno Temple slušná. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Nečekal sem, že to se mnou tak emočně zamává. Chlapík z dysfunkční rodiny udělal mladistvou chybu, po které přišlo nepříjemné uvědomění a začátku nové šance. Shodou okolností mu padne do starostí, krom sebe sama na svobodě po dlouhých dvanácti ztracených let v kriminále, jeden baculatý klučina s též dysfunkční ´´rodinou.´´ Klučina se na první pohled od amerického ideálu kovboje dost liší. Vše ale vynahrazuje opětovanou láskou pro ty, kteří se o něho v dobrém starají. Tvůrci rozehrávají citlivou hru o důstojný život děcka před pubertou, kterému svět nachystal ´´na růžích ustláno.´´ Civilním projevem natočená malá pocitovka z klasického amerického maloměsta. Skvělé herercké výkony tria Timberlake+Allen+Temple. 70% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Juno Temple povedala, že ona a Justin Timberlake nemali koordinátora intímnych scén počas ich vášnivej sexuálnej scény, pretože necítili to za potrebu. "Pre mňa je dôležité, že sa porozprávate so svojím hereckým partnerom, s režisérom a súkromne sa dohodnete, čo je v poriadku a čo nie," vysvetlila. (Pat.Ko)
  • V roku 2019, kedy sa film nakrúcal, mal Ryder Allen, ktorý hrá mladého Sama, iba 7 rokov a bol to jeho prvý dlhý celovečerný film. (Weezy22)
  • Zatiaľ čo Sam (Ryder Allen), Palmer (Justín Timberlake) a pani Vivian (June Squibb) jedli svoju večeru s mäsovými guľkami a hovorili o výdavku v obchode, na začiatku scény mal Sam na tanieri jednu mäsovú guľku a malinký kúsok cestovín, potom keď pani Vivian povie Samovi, aby "zjedol svoju večeru", na jeho tanieri sa zázrakom objaví viac jedla. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama