Reklama

Reklama

Medvědín

(seriál)
Trailer 2
Švédsko, 2020, 4 h 37 min (Minutáž: 54–58 min)

Režie:

Peter Grönlund

Předloha:

Fredrik Backman (kniha)

Kamera:

Petrus Sjövik

Hudba:

Johan Testad

Hrají:

Aliette Opheim, Miriam Ingrid, Ulf Stenberg, Tobias Zilliacus, Oliver Dufaker, Otto Fahlgren, Mustapha Aarab, Anna Azcárate, Jimmy Backman (více)
(další profese)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Městečko Medvědín pomalu ustupuje rozpínajícím se stromům, které jej obklopují. Petr, místní hrdina a někdejší hokejová hvězda, se vrací domů, aby zde sestavil juniorský tým a zajistil tak budoucnost města. Celý Medvědín vkládá veškerou naději do vítězství v juniorském mistrovství a zdejší chlapci se ocitají pod velkým tlakem. Když je hvězdný hráč týmu obviněn z ohavného činu, město zachvátí chaos, který ovlivní životy všech jeho obyvatel. Seriál Medvědín vypráví o naději, jež spojuje malou komunitu, o tajemstvích, která ji rozdělují, o odvaze jednotlivce postavit se zbytku skupiny a o důsledcích výchovy našich dětí. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (42)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížku jsem nečetl,ačkoliv mám Backmana v pořadníku,takže nemám srovnání,nicméně seriál pěkně ukazuje co se stane s lidmi pokud jim někdo sáhne na jejich modlu (v tomhle případě vlastně na to jediné k čemu se upínají) a jak moc to může ovlivnit dění na malém městě.Místy poměrně dost nepříjemné,protože přesně takhle by se to v reálu mohlo stát a pak z toho není cesta ven...70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborná, scenárovo pomerne uveriteľná krimoška, s hokejovým nádychom. No čo viac si môže zarytý fanúšik futbalu priať. Srandy bokom, “Medvedín” je skutočne vydarená záležitosť. Baví od úvodu až do záveru pričom jadro je taktiež dostatočne vyvážené natoľko, aby nenudilo. Rozuzlenie je skrátka realitou dnešnej doby .. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koniec to vytiahol nakoniec na solídne 4*, aj keď po druhej sérii sa objavili komentáre užívateľov ktorý to vzdali - a úplne ich chápem. Zlom totižto nastane práve v tretej sérii kde seriál dostáva úplne iný rozmer, podstatne lepšie sa pracuje s vývojom postáv a celé to je dobre spracované, aj keď tie zápasy teda neboli nič moc. A pochopiteľne nesmela chýbať fašistická liberálna urážka kresťanstva pri zábere keď si Kevinovi kamaráti idú vyrovnávať účtu s úbohým prisťahovalcom Ahmedom, Dokážete si predstaviť žeby Al-Jazira odvysielala náučný seriál pre teenagerov v ktorom zlí moslimovia kráčajú okolo židovskej synagógy nespravodlivo zmlátiť poctivého žida? Ani ja nie... ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Björnstad je typickým a pomalým severským sociálním dramatem, které valnou většinu běžných diváků nebude bavit. Ne proto, že by neměl kvality, ale protože se v něm toho na první pohled moc neděje. Já jsem si to však užíval. Navíc doporučuji, abyste si před zhlédnutím nečetli popisky nebo nepouštěli trailery. První dvě epizody se totiž vyvíjejí úplně jiným směrem, čímž posléze pořádně hnou žlučí každého, kdo si myslel cokoliv pozitivního. Všechno je to navíc zabalené v krásném švédském kabátku a pokud to člověku sedne, bude nadmíru spokojen. ()

LND 

všechny recenze uživatele

Skvělá přehlídka charakterů v hokejovém prostředí a ukázka toho, jak jeden pošetilec dokáže udělat brutální dusno v celé komunitě. I když tady těžko říct, jestli je povedenější tatík nebo synátor. Příběh je dost mrazivý díky tomu, jak je realistický. Musím říct, že jsem týmu ani nefandil a přál jsem jim každou prohru, když jsou to takoví šašci a křiváci. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Na přední části hokejového autobusu Björnstadu lze vidět i logo Minnesota Wild. Mezi spojitosti švédského klubu s tímto týmem NHL patří logo (medvěd) a také barvy, kterými je lesní zelená a červená. (Nevka)

Reklama

Reklama