Reklama

Reklama

Stín v oblacích

  • Nový Zéland Shadow in the Cloud (více)
Trailer 1

Dôstojníčka letectva Maude Garrettová dostane v auguste 1943 za úlohu previezť prísne tajné dokumenty z Aucklandu na Novom Zélande na Samou. Na leteckej základni sa stane svedkom nevysvetliteľného zmiznutia pracovníka, ktorý odbavuje batožinu, keď sa jej zrazu záhadne stratí priamo pred očami. Posádka lietadla privíta novú pilotku posmešne a s nedôverou, veď žena v takej dôležitej funkcii bola v tom čase veľkou výnimkou. Maude si všimne záhadného tvora, ktorý sa drží na spodnej strane krídla bombardéra, čo väčšina posádky odmieta a neuverí tomu ani vo chvíli, keď ho tiež uvidí na vlastné oči. Po štarte musia piloti riešiť sériu nečakaných problémov, ktoré korunuje rádiová správa, podľa ktorej Maude Garretová v skutočnosti neexistuje. Maude sa prizná, že je vydatá a na palubu nastúpila pod svojím rodným menom. To však je len začiatok desivého príbehu. Z diaľky sa už blížia nepriateľské japonské stíhačky a na palube lietadla začína útočiť podivný tvor podobný kryse či gremlinovi. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bizarná pocta ženskému pokoleniu, ktoré slúžilo v americkej armáde s krásnou, no zrejme nie príliš inteligentnou (alebo bez ambícii, alebo “peknota” nestačí a chýba talent) - Grace Moretz. Keď niekto čľupne do takýchto sračiek, návrat k niečomu zmysluplnému bude naozaj náročný. Koniec koncov, opýtajte sa “Nykolasa Kejdža”, pričom najsmutnejšie je, že tento nevýrazný “Frodo v oblakoch”, vyznie horšie ako Majka z Gurunu. V konečnom dôsledku však musím naozaj uznať, že si nepamätám, kedy naposledy som sa tak nasmial, a tak v skratke k tejto zbytočnosti v dobe chudoby uvediem: absurdné, hlúpe, zbytočné, pukancové, no i tak v rámci žánru: NEDOSTATOČNÉ. P.S. Deti budú nadšené :) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nemohly by bejt ty girl-power filmy proboha živýho trochu míň debilní? Shadow in the Cloud je docela zručně natočené akční béčko, které mě v první půli i docela bavilo. Jenže ten zvrat, kdy se odhalí, kdo přesně je Moretzová zač a co v tom letadle dělá, mi teda přišel až výjimečně uhozenej. A to, co se začne dít za ptákoviny potom, na to jsem fakt nebyl připravenej. Možná s pár promilema v krvi ... ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Čo má človek povedať o filme ako je "Shadow In The Cloud"? Povedal by som, že film má svoju zaujímavejšiu časť a potom príde určitý moment a celé sa to rozsype do blbosti úplne neuveriteľného kalibru. Myslím si, že prvých 51 minút filmu je spracovaných celkom dobre. V rámci svojho žánru ide o pozerateľné béčko, ktoré vyžaduje skutočne veľkú dávku hereckého talentu od Chloë Grace Moretz. A budem k nej férový, dala tu do toho maximum čo mohla. A vnútri toho spodného dela pôsobí veľmi uveriteľne. Nebudem riešiť skutočnosť, že tu máme gremlina, ktorý na ňu zaútočí. To si necháme na neskôr. Myslím si, že malo to stiesnenú atmosféru, ukazovalo to celkom aké mali chlapi z našej hrdinky pocity, a že sú to chlapi a okrem toho občas z toho cítiť aj určitú dávku nebezpečia. A keď sa niečo Chloe udeje, pôsobí to, že to skutočne bolí. Jediné čo ma trochu otravovalo bolo, že najprv nevie otvoriť kokpit a nikto ju nevie dostať von, no zrazu sa to tomu gremlinovi podarí ako keby to nič nebolo. Takže odhliadnuc od toho by som povedal, že film bol pozerateľný. V rámci žánru a s tým, že išlo o jasné béčko. No potom sa dozvieme cieľ jej misie a obsah balíka a okrem toho sa začne útok a Chloe z kokpitu vylezie von do vzduchu, aby ochránila svoj balík. A od toho momentu sa z filmu stáva stupidita non plus ultra. Neviem čo viac k tomu dodať. Proste absolútne neuveriteľné situácie, ktorým chýba akákoľvek uveriteľnosť alebo fyzika. Scénky kde Chloe vymrští explózia lietadla pod ňou ju vymrští naspäť do lietadla cez jedinú otvorenú dieru, alebo ide dole hlavou po lietadle a dokopy necíti absolútne žiadny tlak sú ukážkou toho ako blbý sa film stane. A teraz sa vráťme, k tomu gremlinovi. Úprimne, film ho absolútne nepotreboval. V ničom to nerobí film lepším. Možno vďaka tomu je úvod filmu trošku zaujímavejší, no potom sa tu ukáže len ako zbytočná vsuvka. Mohli sme mať ako nepriateľov len tie japonské lietadlá a bolo by to o niečo skutočnejšie. No miesto toho musíme mať ešte na konci ručný súboj medzi gremlinom a Chloe Grace Moretz. Nevymýšľam si. Proste absolútna stupidita, kde už nič nedáva zmysel. Takže už len z toho titulu nemôžem film odporúčať. Ale uznávam, miestami to vedelo pobaviť. Hodnotenie: D+ ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak jako sorry, ale aby ženská za války propašovala mimino na bombardér to je tedy něco. Kdo takovej nesmysl proboha mohl vymyslet... Jinak ze začátku snesitelný béčko, ovšem po objevení opravdu hnusný digitální potvory šlo vše do kopru. To je opravdu těžký v dnešní době natočit normální béčko bez digitálních sraček a alespoň s trošku logickým dějem? ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tohle je parádní GP. Nečekal jsem to, ale krásně jsem se bavil nad tím jak je to přepálené, žánrově roztříštěné a zábavné. Mohl bych rozebírat všechny vady, které film má, a že jich dost (nelogické chování postav, nudnější pasáže i přes celkovou stopáž). Ale z nějakého důvodu nemám chuť do filmu kopat, ale naopak vyzdvihnout jeho totální přepálenost, nosné myšlenky a celkovou atmosféru. Režisérka Roseanne Liang odvedla velmi dobrou práci. Umí pracovat s atmosférou, napětím a dokáže prodat nosné myšlenky přes úderné dialogy (ano myslím to naprosto vážně, a první půlhodina je opravdu suprová). Bohužel filmu podráží nohy to, že musí přijít nějaká katarze. Samo osobě to není špatné, ale nesedí to k tomu, co jsme celou dobu před tím sledovali. A pak přijde na řadu akce, která je až tak moc ujetá, až je zábavná. Celé to táhne nahoru výborná Chloë Grace Moretz, která mi jasně dokazuje, že má na to, aby utáhla dialogové scény i v náročnějších filmech. Z mé stran spokojenost a někdy si film klidně znovu pustím. 7/10 ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama