Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Radko 

všechny recenze uživatele

V časoch, keď som bol aktívnym jaskyniarom, často sa vyskytli zdĺhavé plazivky, takže  film mi bol dosť blízky. Najmä čo sa týka náhle sa vyskytujúcej vody, prekonávania hlbokých a úzkych chodieb rozporom, končiacich v neznámej hlbine. Alebo častými,  náhle sa zužujúcimi priestormi či bolestivo vystrčenými hrotmi kvapľov, zadierajúcich sa do kože. Orchestrálna sprievodná hudba a výber hlavnej hrdinky potešili. Toľko k pozitívam. Inak to celé pôsobilo ako počítačová hra s nástrahami, bonusmi a bubákmi, ktorá dotiahla hlavnú hráčku do finále. Či potešiteľného, alebo smutného, to nech si preberie každý sám. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Je velice obtížné vyjádřit svůj názor na tak sofistikovanou tvorbu jaká byla použita právě ve filmu Méandre. Zpočátku si kladete otázku "na co se to vlastně dívám", rozhodně to tedy není žádná zábavná podívaná pro klaustrofobiky a děj by se dal přiblížit ke snímku Cube z 97', ale během dalších 30 minut už se zmítáte v totální explozi "čehosi" co připomíná hororovou fantasmagorii, která se odehrávala v sériích pekelného světa v Hellraiser. Příběh se může zdát poněkud matoucí, pokud se zrovna příliš nesoustředíte ztratíte se leckdy v ději. Na konci z toho možná budete tak rozhozeni, že se vám díky tomu celý film znechutí. Opak je však pravdou a děláte velkou chybu pokud tento snímek odsoudíte jen protože vám vaše mysl našeptává, že jste právě ztratili 90 minut svého života sledováním něčeho, co jste absolutně ani z poloviny nepochopili. Celý příběh na závěr vyplivne totiž silnou pointu, kterou sice ne všichni pochopí, ale kdo ji pochopit chce, ten se o to alespoň pokusí. Lidská fantazie je přeci tak nekonečná, závěrů se zdá být hned několik, ovšem jen jeden je ten správný. Ale který to je, že? Já osobně si myslím, že toto byla perfektní procházka očistcem. A jak daleko dojdete vy? ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky lepšie ako Kocka 2, možno tak na úrovni Kocky 0. Technicky slušne spracované, herecky keďže šlo o one woman show, tak ako sa dalo, ale obsahovo neviem neviem. Mali sme to brať ako SPOILER "technoidný očistec"? SPOILER END ak áno, tak potom chýbalo viac odpovedí, ako len tá záverečná. Ale inak svieža skoro-re-inkarnácia Cube. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako kidnap torture, pokračuje jako rádoby nástupce kostky a končí jako wtf záležitost, kterou snad nepochopili ani kritici. Začátek je slibný a první půlka je taky dostačující rozjezd, problém ale nastává v půlce druhé, která se víceméne plácá na místě a když už směruje k námi očekávané finální pointě, tak film paradoxně jejím odhalením doslovně zazdí. Na oživení “kostka žánru” je to moc sterilní a to, že uvidíme 3 pastičky a zombíka to určitě nezachrání, na alegorickou povídku o mysli osamělé matky je to zase moc nedomyšlené a diváka na takový závěr během filmu vůbec nepřipravuje. Ve výsledku prostě tak nějak nevím a nenapadá mě jediný důvod, proč bych měl filmu nadhodnotit ,když zde není jediná chvályhodná věc, která by film posunula výše. Ačkoliv s kolegy souhlasím, že je poslední dobou hororové sucho, ani tak se mi jen kvůli tomu nechce ze soucitu přidávat hvězda navíc, protože tohle pro mě horor nebyl a čím dýl od filmu plyne, tím více jsem z něj zklamaný. Zahraniční Imdb 5.8/10 za mě tak nějak objektivně sedí… ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavné devadesátiminutové plazení oelasťákované žabožroutské Beatryče kličkami střevního očistce hájtech Boha, plného klků, enterálních parazitů, hnijících zbytků a fazolového nadýmání. Plazení, dávající naději všem kudlankám, že ten lhostejně morousovitý Fousatý strejc nakonec nemusí být až tak upjatě konzervativní pohádková modla, jejíž konečník ústí do eternální prudy čumění po kolena v mlze na baculaté prdele otylých andělíčků, nýbrž progresivní ufon, který je, budou-li dostatečně škemrat, vysere do kostarického ráje planety Gurun. Možná je to i Aštar, a možna je to Mejbylyn. Každopádně vřele doporučuji klaustrofobikům pro sichr moc nehřešit, tohle intestinální martýrium by rozhodně nedali ani s užvaněným Vergíliem v zádech a pekelně by je jeblo už v prvním meandru. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama