Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

Boss321 

všechny recenze uživatele

"Převtělení" Charlize Theron do role masové vražedkyně je něco naprosto neuvěřitelného. Charlize všem dokázala, že není žádná navoněná blondýna, spíše naopak se neváhá nechat pro roli zošklivit a přibrat několik kilogramů. Hlavně její herecký koncert dělá ze snímku neopakovatelný zážitek a zaručuje, že na její Aileen nezapomenete. Ovšem výkon Christiny Ricci také není vůbec špatný, ale přeci jenom role Theron předurčuje pro vyjímečný výkon. Film sám o sobě se mi poměrně líbil, ale od začátku je jasné kam to všechno spěje, což je trochu škoda. Nejzajímavější je psychologický rozbor hlavních postav a jejich proměny během filmu. O tom, že Oscar za hlavní herecký výkon pro Charlize Theron je ve správných rukou není pochyb. Lepší čtyři hvězdičky......... ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 8 000 000 $ Otvárací Víkend: 3 397 404 $ (v 668 Kinách) Tržby USA: 34 469 210 $ Tržby Celosvetovo: 60 378 584 $Najlepšie je ak nebudete mať predstavu o čom je Monštrum,ja som to nevedel,tak som bol z celkového vývoja príbehu prekvapený.Výborné ústredné duo,hustá atmosféra pri každej jednej vražde.Som spokojný a zdesení zároveň. ()

Reklama

maxi6 

všechny recenze uživatele

Rok po popravě skutečné vražedkyně Aileen Wuornos přišlo do kin filmové ztvárnění. V první chvíli nelze věřit svým očím, koho Theron vlastně hraje. Ano, je to ta zamaštěná hnusná holka se špeky a hrubým hlasem. Zombie. Zpackaný život v mládí ji nutil lidem vracet vše co zakusila. Opravdu silný zážitek, který se vryje do paměti na dlouho. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já teda Charlize Theron nemám zrovna moc v oblibě, ale musim uznat, že nejlepší věc na celym filmu je asi její hereckej výkon. Sice vypadala, jak kdyby jí někdo na xicht nahodil omítku, ale zahrála tuhle podivnou roli naprosto přesvědčivě. Christina Ricci byla vždycky divná, takže se k ní hodila. Problém filmu je v tom, že pokud jsem na začátku pociťoval k hlavní dvojici aspoň trochu sympatie, tak postupem času mi ty dvě krávy začaly lézt na nervy a na konci bych jim dal oběma elektrický křeslo. Za zmínku stojí docela dobře zvolenej soundtrack. No aby taky ne, když je pod tim podepsán BT. Celkově průměrnej film na jedno zhlédnutí... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud jste deprimovaní, na film nekoukejte! Pravdivý příběh prostitutky - sériového vraha Vás totiž příliš nerozesměje. Ale jestliže hledáte vynikající film s vynikajícími hereckými výkony, tak jste na správné adrese. Film je vzrušující, temný a silný. Jestli máte možnost, podívejte se. I'm not a bad person. I'm a real good person. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Jednou z vůbec nejtěžších věcí při napodobování Aileen Wuornos byly pro Charlize Theron oči: "V dokumentu Nicka Broomfielda (...) se Aileen hodně naštve. A je vidět, jak měla ve zvyku zdůrazňovat věci tím, že doslova vytřeštila oči. V jednu chvíli to vypadá, jako by jí měly vylézt z důlků. Já obvykle dělám pravý opak, mhouřím oči. Takže to pro mě bylo dost nezvyklé. Stejně tak jí často úplně ztuhla brada. To všechno byly věci, které jsem se snažila zachytit a použít ze sledování skutečných záběrů. Ze začátku jsem si to nacvičovala před zrcadlem, aby se mi to dostao do krve. Potřebovala jsem si osvojit její mimiku, její gesta a její držení těla tak dobře, abych na to pak před kamerou vůbec nemusela myslet. Abych se ve správnou chvíli podvědomě pohybovala a tvářila jako Aileen." (NIRO)
  • Slovo „fuck“ a jeho různé odvozeniny se ve filmu objeví 189krát. (imro)
  • Majitel podniku, kde byla Wuornosová zatčena, hraje ve filmu sám sebe. (Karlos80)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama