Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi známá herečka Eva (Emília Vášáryová), která se vrací z protialkoholního léčení, by udělala cokoliv, aby znovu získala přízeň člověka, kterého v životě ranila nejvíce – svého syna. (AČFK)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Slovenský Wrestler. Konceptuálne veľmi podobné filmy - jediný výraznejší rozdiel zrejme je, že na rozdiel od Rourkea nie je Vášaryová v skutočnom živote prepitá troska čo si zničila osobný život. V rámci slovenskej kinematografie je film pre mňa pomaly zjavenie. Žiadne prižmúrenie očka, lebo je to "naše" či niečo podobné. Proste regulérne veľmi, veľmi dobrá vec. Výborní herci, pekná kamera, krásny obraz, dobrý scenár a celkovo film pôsobil celistvým a dotiahnutým dojmom. Zaujímavé bolo rozhodnutie nepoužiť žiadnu hudbu, ktoré vo výsledku vypálilo dobre. To všadeprítomné ticho len znásobovalo osamelosť a prázdnotu života hlavnej hrdinky. Človek sa až začne desiť staroby. Veľmi príjemne absentuje lacný pátos a na jeho mieste je civilnosť a na pár miestach sú roztrúsené dokonca zaujímavé myšlienky. Viac podobných vecí. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Musí to být trýznivě bolestná bilance, svého jediného syna odložila k sestře a dala přednost kariéře, životní partner ji opustil kvůli mladší ženě, sláva i úspěch jsou v nenávratnu a lahev jako jediný společník. Vypadá to, že je vše podtrženo a sečteno. Jenže hlavní postava v podání skvělé Emílie Vášáryové to ještě nechce vzdát, po úplném vystřízlivění jí totiž docvakne, že syn je to jediné, co za to opravdu stojí. Smutný a tíživý film, nejen o závislosti na alkoholu, také o stáří, nepotřebnosti, prázdnotě, pracovní nouzi. ()

Reklama

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Magda… Jak se vám líbí… Teda Emília. Já asi doteď nevěděl, že jsou dvě…. sestry… (ne Tři)… Co se vlastně stalo Evě Nové? Jako kdysi Alena Mihulová i Emília Vašáryová je jednou nohou v hrobě… jako Eva Nová je nádherně stará (tedy hraje o deset let mladší postavu ;) vysloužilá alkoholička herečka matka zasloužilá socialistická umělkyně… Žít na tom bezútěšném Slovensku, kde se platí v Eurech, ale ženy tam jezdí pečovat o seniory nebo děti do Rakouska, aby uživily ty své (a o tom jsem četl odborné texty ;) v tom postsocialismu, je vyloženě hrdinství. Já bych v některých prostorách ani duševně nevydržel a raději spal pod mostem. A potkat novou milenku exmanžela, těhotnou laň a vůbec… kdy není Lady in Red jako Lady in Red, je vyloženě krutý Mullholand Drive. No nic… 100 intenzivních minut Emílie Vašáryové a jejího Stáří, kdy kamera není žádná milá a hodná. Režisér dokumentarista je nemilosrdný. Výkon slovenské Bette Davis Emílie Vašáryové je… zdrcující <3 Ustála to. Já taky. A už ji nikdy nechci vidět! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Reštart života po šesťdesiatke, to je neľahká vec. So závislosťou to ide o to ťažšie, keď život dáva toľko dôvodov si dať lepidlo na dušu. Úloha herečky ďaleko za zenitom nemusela byť pre Emíliu Vášáryovú celkom jednoduchá. Nedostať už ani úlohu v dabingu a z núdze skončiť predstaveniami pre senilných dôchodcov, to môže byť priam hororová predstava, ale odchovaní bulvárom aj oni dali pár pekne podpásových otázok. Našťastie prvá dáma slovenského herectva sa úlohy zhostila skvele, hoci ľahké sledovanie to nebolo. Hudby vo filme veľa nie je, ale Gottove C'est la vie padlo do situácie dokonale. –––– Ani teraz, keď ste stará, vám nechýba rodina? –––– Každý by mal mať možnosť dostať ešte jednu šancu. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Smutný film. Životný príbeh herečky, ktorá zostarla, príbeh jej rodiny. Smutný príbeh ľudí, ktorí bohužiaľ takto žijú a je ich čoraz viac. Film Eva Nová je naozaj o výbornom výkone herečky s veľkým H. Pani Emília Vášáryová zas a znova ukazuje svoje herecké umenie. No nezaostal ani Milan Ondrík v postave jej syna. Filmu dávam 75%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Režisér filmu Marko Škop pôvodne plánoval do hlavnej úlohy obsadiť herečku Milku Zimkovú, ktorej sa ale scenár zdal príliš depresívny a podľa jej vlastných slov mu chýbal humor a nadhľad. (DK91)
  • Emília Vašáryová považuje alkoholismus za závažný problém celé východní Evropy. Podle svých slov se bojí opilých lidí a velmi jí údajně vadí opilé ženy. (klukluka)
  • Eva Nová sa z liečebne vracia do svojho bytu v Petržalke. Byt je situovaný na Budatínskej ulici v blízkosti Tesca, ale keď sa Eva Nová vracia od syna prvýkrát domov, vystupuje na zastávke Jungmannova, čo je od jej bydliska okolo 30 minút peši. Aj keby chcela prestúpiť (čo jej odchod zo zastávky nenasvedčuje), cestovala dosť nelogicky, nakoľko autobus z hlavnej stanice jej stojí priamo pred Tescom. (zetpi)

Reklama

Reklama