Reklama

Reklama

Neporazitelný

(seriál)
  • USA Invincible
Trailer
USA, (2021–2024), 13 h 42 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Robert Kirkman

Předloha:

Robert Kirkman (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Steven Yeun, J.K. Simmons, Sandra Oh, Seth Rogen, Zazie Beetz, Mark Hamill, Walton Goggins, Jason Mantzoukas, Mae Whitman, Max Burkholder (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(17)

Neporazitelný je americký animovaný televizní seriál o superhrdinech pro dospělé, který vychází ze stejnojmenné série Image Comics od Roberta Kirkmana, Coryho Walkera a Ryana Ottleyho. Seriál sleduje sedmnáctiletého Marka Graysona a jeho proměnu v superhrdinu pod vedením jeho otce, Omni-Mana, nejmocnější bytosti na planetě. Během své proměny se Mark ocitá v rozporu mezi svým osobním životem a superhrdinskými povinnostmi, kdy bude nucen dokázat, že dokáže být takovým hrdinou, jakým je jeho otec. (LUKICKK)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (107)

geimz 

všechny recenze uživatele

Zdanlivo šablónová superhrdinovka, ktorá na konci prvej epizódy ale všetky podobné dojmy obráti naruby. Tu sa hrá na všetky tie realistické struny, ktoré novodobé marvelovky opomínajú kvôli ratingu a prístupnosti, a animácia tvorcom umožňuje previesť z papiera na obrazovku veci, ktoré by si nedovolil ani Deadpool. Výtku mám k postave Amber, ktorá je oproti ostatným plnovkrvným charakterom chodiace klišé, a jej vzťah s Markom seriál značne spomaľuje. Posledná epizóda však predvedie niečo, čo sa mi nestalo už veľmi dlho, a to že som ostál pozerať s otvorenými ústami (hlavne scéna v metre). Brutálne, nekompromisné, emocionálne výživné, s mäsitými akčnými scénami a výborne nadabované prvotriednymi hercami. Mám pocit, že dokým vyjde druhá séria, nevydržím a siahnem po komiksoch. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakticky nejkomiksovější filmařský počin všech dob. A to i když jsem komiksovou předlohu nečetl. Postavy (superhrdinové a superpadouš) jsou dělány podle klasických komiskových šablon, kdy je o jejich historii známo jen a pouze to nejdůležitější a tím otevírají prostor pro sebevětší scénáristův výmysl, příběhy jsou dělány jakýmsi impulzivním a jednoduším stylem vyprávění, který povoluje jakkoliv experimentovat a ke konci se vše tak nějak spojí dohromady a vytvoří jakýsi nejistý celek, jednotlivé charaktery jsou zase na první pohled přímočaré, ale po důkladném prozkoumání se v nich skrývá genialita... ale občas se ta genialita hledá fakt špatně. Tím tomuto rozhodně nadprůměrnému seroši rozhodně nechci křivdit, stejně jako nechci křivdit komiksům. Zkrátka a dobře to je nejen díky věrné animaci své předloze extrémně komiksové všemi rysy. A opravdu se v tom skrývá moře geniality. Rozhodně oceňuji  mnoho drobností, které z těchto komiksových jatek rovnou dělají nadprůměrnou zábavu, ať už se jedná o litry krve, které nejsou bezúčelné, i když se tak zprvu mohou jevit (jak komiksové!!!), nebo o extra přesně zvládnutý soukromý život hlavní postavy, která balancuje na rohu geniality. Fakt nevím, jak to ti dozajista už starší tvůrci dělají, že dokáží vystihnout tu nepříjemnost, trapnost a nerozhodnost zlaté mládaže. Dokonce i soundtrack je trefný (a to tadytu muziku nějak nemusím). No, ale největší plus má ta promyšlenost a občasné filozofické myšlenky (ať už o životě klona nebo nesmrtelnosti) či kulturní podobenství (Viltrumani jsou jasný nacisti!!!), které sem tam padnou. Ale samozřejmě to není bezchybné. Ať už se jedná o pomalejší rozjezd, z počátku rozpačité postavy či styl animace, který skutečně není pro každého. I mě trvalo těch osm epizod než jsem si na ni zvykl, jelikož rozhodně není můj šálek kávy. Ale i přes tyto nepatrné minusy (v šesti epizodách, až musím srazit jednu hvězdu) se ale jedná o něco opravdu nevídaného a překvapivě chytrého, které mě dokázalo na další série vskutku nalákat. Tleskám. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Očividná inspirace The Boys, tentokrát ovšem mnohem lépe zpracovaná a závěrečným dílem se velmi blížící plné palbě. Jsem zvědavý na další sérii a budu doufat, že to tvůrci nějak neposerou, protože nakročeno k parádnímu pokračování mají solidně. 90% Update po druhé sérii. Kvalitativní propad. Místy velká paráda, místy zbytečné kecy o ničem. Seriál je to pořád velmi dobrý, ale ne vynikající. 80% ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Zezačátku se to tváří jako typický origin mladého superhrdiny a má to podobný feel jako počátky Spider-Mana. S tím rozdílem, že jeho otec je nejsilnější hrdina s tím nejhustším knírem ve vesmíru. Animace je boží, nejvíce mě bavily scény, kde Invincible létal, zkrátka akční scény se hodně povedly. A není to jen létání, obzvláště v druhé polovině se rozpoutají úplná, ale fakt naprosto největší jatka, která jsem kdy v animácích viděl. Finále je asi ta nejbrutálnější a nejděsivější krvárna co jde se supersílou vytvořit, a obzvláště se mi líbí důraz na reálnost, kdy v každém filmu hrdinové zachrání svět, zatleskají si a odejdou, ale už vůbec není kladen důraz na to, kolik lidí bylo zraněno, či až zemřelo. Tak to tady není a obzvláště ve finále je to znát nejsilněji. Dalším kladem jsou dabéři, kdy velká jména jako J.K. Simmons, Steven Yeun, Malese Jow, Goggins, Quinto a Beetz opravdu kladou důraz na fakt, že se Amazon nesnaží o nějakou levnou adaptaci. Pro mě se jedná o nejlepší animovaný seriál, po boku Harley Quinn. Komiks jsem nečetl, ale určitě se to chystám napravit, protože jde o hodně chválené dílo. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Po jednom díle jsem nenašel nic, co by mi dávalo smysl pokračovat. Po dalších pár dílech skoro po roce mi to vůbec nedává smysl. Seriál,  který asi  láka na fabulaci a nějakou krvavost, ale není v ničem  nijak výjimečný. Asi v půlce série nevím, proč postavy dělají, to co dělají, proč je to pro ně důležité ani jaký, to má smysl. Dost se mi to zdá jako další nafuknutá bublina. Znám nějaké finále seriálu díky memům, což je škoda spoileru, o to víc nechápu, co se sakra muselo stát, že hlavní postava udělá na konci, to co udělá a nedává mi to smysl ani za mák. Zvláště, když do půlky série není náznak toho, co se má posrat. Plus když připočtu animaci jak za japonského krále Klacek-kun, tak  to moc nepřidává nějaké lukrativitě. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (8)

  • Mark se měl v alternativní realitě potkat se Spidermanem, jako se potkal v původním komiksu, nicméně pro seriál se na to tvůrcům nepodařilo sehnat příslušná práva. V komiksu se také Mark potkal s dalšími postavami z marvelovského univerza, včetně Avengerů a Wolverina. (vojtaruzek)
  • V každom diely sa zväčšuje krvavá škvrna na úvodnom titule epizódy. (toi-toi)
  • Komiksová predloha vyšla prvý krát v nakladateľstve Image Comics v roku 2003. Vychádzala do roku 2018. Celkovo bolo vydaných 144 dielov. (toi-toi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama