Reklama

Reklama

Sladký domove!

(seriál)
  • Jižní Korea 스위트홈 (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Lidé se mění v krvelačná monstra a rozsévají zkázu. Zoufalý teenager a jeho sousedi z vedlejšího bytu bojují o přežití a snaží se při tom zůstat lidmi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Zeno 

všechny recenze uživatele

Spokojenost , od začátku chytne a nepustí. Postavy jsou v podstatě každá svým způsobem ujetá, některá víc některá míň. A samozřejmě se o nich postupně dozvíme víc, než bysme chtěli :D. První tři díly velká jízda, pak začne troška toho okecávání a jediné s čím musím souhlasit s ostatními komentáři je, že to finále není nic moc. Monstra jsou v pohodě a soundtrack super. Jsem rád, že v době kdy západní provenience je čím dál méně koukatelná, tak alternativa existuje. ()

Tirkus 

všechny recenze uživatele

První polovina má dobrou atmosféru, představí originální monstra a upřímně mě zajímalo, co se bude dít dál. V půlce seriálu ovšem přijde zlom, začne se hodně kecat a co se monster týče, tak seriál ukázal největší esa příliš brzo (protein obr na začátku X hmyzí hlava na konci). Z velkého počtu postav je jich jen pár sympatických a zbytku trvá příliš dlouho, než dostanou nějaký backstory nebo vývoj. Největší problém seriálu jsou ovšem poslední 2 epizody, kdy kvalita rapidně klesne, představena je skupina neskutečně klišé záporáků, postavy se začnou chovat jako absolutní idioti a místo uspokojivého konce a aspoň pár odpovědí k tomu, co se vlastně děje, dostaneme od tvůrců prostředníček do obličeje a vše se odkládá na další sérii. I když je v seriálu plno skvělých akčních a emotivních scén, ten línej a debilní konec mi nedovoluje dát ani průměrné hodnocení. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Miestami odľahčená forma, ktorá ledva dosiahla méty úškrnu na perách, mi nijak extra nevadila. Dokonca mi veľmi nevadili ani samotné efekty, ktoré občas pripomínali nejakú lacnejšiu variantu počítačovej hry z čias PS dvojky. Ale tak nejak vo mne samotný seriál nevyvolal žiadne extra emócie, respektíve dojmy, aby som mohol napísať, tak toto ma vďaka príbehu či deju naozaj bavilo. “Sweet Home” je proste taký, občas nápaditý, okamihovo zábavný zombie počin, ktorý nebude váľať recenzie v pozitívach, ani fanúšik žánru ho velebiť do nebies, no taktiež v celkovom kontexte nie je žiadnym prešľapom za hranou. Najviac ma ale mrzí, tá monotónnosť v jadre každej epizódy. Keď sa niečo deje, je to buď v úvode, alebo v závere, a teda miestami celkom bez tempa a dynamiky. Ďalšia vec, určite to mohlo (a malo) mať o 3-4 epizódy menej, a tak len sucho skonštatujem - pozerať zo zvedavosti, respektíve pokiaľ ste zarytým fanúšikom zombie žánru, inak asi nemá zmysel zabíjať 10 hodín života pri seriáli, ktorý nie je nijak prevratným počinom. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Při pročítání předlohy se mi zamlouvá Sweet Home ještě víc. Ty potvory, vypadající jak z upoutávky na gamesu z přelomu tisíciletí, přispívají komiksové vizáži a atmosféře a už po velmi krátké chvíli (až mi to došlo) mě to "nepovedené CGI" přestalo srát. Nesympatické, vystresované a extrémní postavy jsou v konečném důsledku sympatické a mají tak velkou roli ve výsledné nepředvídatelnosti. Navíc ještě oceňuji určitou vyváženost, kdy se přes příliš dlouhou, až nesnesitelně dlouhou a možná i mírně zbytečnou, konverzaci střídá akce jak bič a to v tu správnou chvíli... předlohu rozhodně dočtu s očekáváním pokračování. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, provedení celkem ok. Sice triky haprují od poctivých masek, k trochu divně stylizovanému pohybu příšer a tudíž člověk vnímá CGI. Bohužel okolo půlky to začne se trochu táhnout a děj jde pomalu. Ubrat 2 epizody by neškodilo. Rovněž škoda, že transformace tu až tak nevidíme kromě začáku, kde ale příšera ještě vypadá skoro jako člvoěk, ale obří oko, protein guy, running guy se objeví zničeho nic a já nevím, kdo byl ten člověk zač. Musel bydlet v tom domě, ale nebyl nám ukázán, takže je to jen prostě příšera bez zádného backstory, proč se z něho stalo zrovna tohle, když se pak vysvětlí, že je to vlastně SPOILER kletba, která nás zmutuje do příšery dle naší tajné touhy. Předloha bohužel se stále vydává, takže i s další sérií se konce jen tak nedočkáme a jestli vůbec. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku epizody hraje píseň „Warriors“ od Imagine Dragons a po ní následuje „Sweet Home“ od YONGZOO. (Duoscop)
  • Seriál je natočený podle webtoonu „Sweet Home“, kreslený Youngchan Hwangem a napsaný Carnby Kimem. (Zuzka.Chalup)
  • V epizodě zazní píseň „Sweet Home“ od YONGZOO. (Duoscop)

Reklama

Reklama