Reklama

Reklama

Sladký domove!

(seriál)
  • Jižní Korea 스위트홈 (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Lidé se mění v krvelačná monstra a rozsévají zkázu. Zoufalý teenager a jeho sousedi z vedlejšího bytu bojují o přežití a snaží se při tom zůstat lidmi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z každé druhé epizody by klidně mohl být celovečerák. Seriál začíná koncem, představí všechny postavy, odhalí co je hrozba...a během deseti epizod se vrátí tam kde začal. To už ale poznáte obyvatele domu, kteří čelí zombie-monster atakům, jež se na ně valí. Americký seriál by po tak našlapané první epizodě neměl dál co nabídnout. Jenže Korejci prostě umí pracovat s prostorem mezi hlavní linkou a postavami skvěle, takže už od první minuty víte, že to nebude jen vyvražďovací zombárna. Ostatně neznámá hrozba, různorodá skupina lidí a uzavřený prostor, je pro filmaře velmi vděčná kombinace. Místy mi to připomělo Derabontovu Mlhu. Vcelku originální příběh, na TV seriál slušné triky, fajn postavy...vadila mi jen moderní korejská hudba. Vůbec bych se nebránil pořádnému remaku, ale spokojím se i s čistokrevným pokračováním. PS: rozmohl se nám takový nešvar...existují i anglicky nadabované verze korejských seriálů i filmů. Mě osobně to hodně vadilo, protože ve stylu hry na tichou poštu se ztratila spousta slov a navíc korejština je založena na intonaci a k těm postavám ta exprese prostě patří. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, provedení celkem ok. Sice triky haprují od poctivých masek, k trochu divně stylizovanému pohybu příšer a tudíž člověk vnímá CGI. Bohužel okolo půlky to začne se trochu táhnout a děj jde pomalu. Ubrat 2 epizody by neškodilo. Rovněž škoda, že transformace tu až tak nevidíme kromě začáku, kde ale příšera ještě vypadá skoro jako člvoěk, ale obří oko, protein guy, running guy se objeví zničeho nic a já nevím, kdo byl ten člověk zač. Musel bydlet v tom domě, ale nebyl nám ukázán, takže je to jen prostě příšera bez zádného backstory, proč se z něho stalo zrovna tohle, když se pak vysvětlí, že je to vlastně SPOILER kletba, která nás zmutuje do příšery dle naší tajné touhy. Předloha bohužel se stále vydává, takže i s další sérií se konce jen tak nedočkáme a jestli vůbec. ()

Reklama

Tirkus 

všechny recenze uživatele

První polovina má dobrou atmosféru, představí originální monstra a upřímně mě zajímalo, co se bude dít dál. V půlce seriálu ovšem přijde zlom, začne se hodně kecat a co se monster týče, tak seriál ukázal největší esa příliš brzo (protein obr na začátku X hmyzí hlava na konci). Z velkého počtu postav je jich jen pár sympatických a zbytku trvá příliš dlouho, než dostanou nějaký backstory nebo vývoj. Největší problém seriálu jsou ovšem poslední 2 epizody, kdy kvalita rapidně klesne, představena je skupina neskutečně klišé záporáků, postavy se začnou chovat jako absolutní idioti a místo uspokojivého konce a aspoň pár odpovědí k tomu, co se vlastně děje, dostaneme od tvůrců prostředníček do obličeje a vše se odkládá na další sérii. I když je v seriálu plno skvělých akčních a emotivních scén, ten línej a debilní konec mi nedovoluje dát ani průměrné hodnocení. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První tři epizody velmi příjemně navnadili a očkeávání zajímavých hrátek člověk útrpne přežije tady 4 až 8 část, kde občas probleskne super nápad, aby to dokodrcalo do finále , kdy v předposlední části přijde nástup psycho maniaků, kteří jsou neefektivně ... No a pak tedy aspoň to skvělé nabušené finále? Kdepááák. Totálně nevyužitý potenciál. Čekali jste zajímavé akční monster finále? Tak vůbec nic nebude .. Jen trapný odjezd směrem druhou sezonu. Přitom to mohlo být tak hravé. ()

Zeno 

všechny recenze uživatele

Spokojenost , od začátku chytne a nepustí. Postavy jsou v podstatě každá svým způsobem ujetá, některá víc některá míň. A samozřejmě se o nich postupně dozvíme víc, než bysme chtěli :D. První tři díly velká jízda, pak začne troška toho okecávání a jediné s čím musím souhlasit s ostatními komentáři je, že to finále není nic moc. Monstra jsou v pohodě a soundtrack super. Jsem rád, že v době kdy západní provenience je čím dál méně koukatelná, tak alternativa existuje. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (15)

  • V epizodě zazní píseň „Sweet Home“ od YONGZOO. (Duoscop)
  • Mobilní telefony použité v tomto seriálu jsou Samsung Note 20. (HanzoBureshi)
  • Když Čong Če-hon popíjí, tak se mu mění objem pití v kalíšku. (Duoscop)

Reklama

Reklama