Reklama

Reklama

Červená tečka

  • Švédsko Red Dot
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Vydali se do hor, aby ve svém manželství opět rozdmýchali vášeň. Místo toho v nemilosrdné divočině prchají před neznámým střelcem, aby si zachránili holý život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (99)

akisha 

všechny recenze uživatele

Celý komentář bude obsahovat SPOILERY! Takže... Bože, stačil kousek a jednalo by se snad o komedii, ne? Za prvé - neskutečně otravní a nesympatičtí multi-kulti protagonisté, kterým přejete to nejhorší zhruba od prvních pěti minut. Bačkora chlap, přechytralá ženská. Intro jak z nějakého Amerického zapadákova s dvěma "redneck brothers," kteří jako kdyby vypadli z Amerického masakru motorovou pilou. OVŠEM! Netrvá to dlouho a z "redneck brothers" se stanou de facto hrdinové a oběti filmu v jednom. Takže, naše dvojice naprostých idiotů se chová jako naprostí idioti a cestou jen tak mimochodem prvního redneck brothera, který je přijel zachránit, nejprve upálí světlicí a potom předhodí hladovému medvědovi, druhého prostě jenom bez váhání zabijou kamenem. Bylo mi obou opravdu líto a hned jsem si říkala, o kolik lepší film by to byl z jejich pohledu - dva lehce rasističtí balíci, kteří si jen tak v klidu na venkově vegetují, než přijede dvojice idiotů z města a nemilosrdně je rozpráší. No, a pak tu máme finální ZVRAT, který je známý asi už od půlky každému, kdo alespoň trochu přemýšlí. A ten už tomu vážně nasadí korunu, protože z dvojice idiotů udělá definitivně záporáky, a to se mi na tom filmu líbilo asi úplně nejvíc. Velice doufám, že to od Darborga byl záměr, abychom je nenáviděli a na konci jim přáli smrt (u mě to zabralo) a nikoliv, že jsme s nimi snad měli soucítit, protože pak je to celkem odvážný tah a za to klobouk dolů. Bohužel skutečný pronásledoval - přes jeho oprávněný vztek - žádné sympatie také nevzbuzuje a tak je vám vlastně úplně jedno, kdo nakonec vyhraje. Líto mi bylo pouze obou "redneck brothers," kteří v tom skutečně byli nevinně a jsou tak jediné nevinné oběti v tom masakru. Ale palec nahoru za stopáž, tyhle filmy, které mají pod hodinu a půl, mi vážně velmi chybí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Průměrný severský survival. Ta část s laserovým zaměřovačem, na kterou lákal trailer a po které se to jmenuje, je až směšně krátká a atmosféricky nevyužitá. Což ostatně platí o celém filmu, kdo se těší na nějaké atmosférické hororové žně, bude velmi zklamán, protože o to tu vůbec nejde. Omšelé rozuzlení tomu taky mnoho nepřidá, tenhle typ zvratů se brutálně nadužívá (zhruba čtrnáct dní zpátky jsem viděl něco obdobného) a překvapivý už vůbec není. Zvlášť když je zrovna v tomto filmu jasné, že něco takového přijde minimálně dvacet minut předtím, než to skutečně přijde. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak dvě třetiny nic moc. Manželský pár si chce udělat pořádek ve vztahu a tak se vydá k polárnímu kruhu na dovolenou. Cestou překříží cestu několika místním vidlákům a pak už jde všechno z kopce. Zasněžená a mrazivá atmosféra je sice hezká, ale prostředí je jednoduše nudné. Navíc on je protivný posera a ona až moc duchapřítomná. Kdyby se bylo na co dívat, tak si toho člověk ani nevšimne, ale takhle to vypadá, jako by byl film poplatný dnešní společenským trendům. Nicméně v posledních cca dvaceti minutách přijde zvrat a je se konečně na co koukat. Film získá na dramatičnosti, dokáže zahrát na nervy a člověk těm postavám konečně může začít alespoň trochu fandit. Z tohoto pohledu potěší i závěr. Škoda, že to režisér nenakopl dřív. Bylo by z toho víc než jen průměr. 50% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Väčšinou nezvyknem sympatizovať so zabijakmi a už vôbec sa neriadim extrémom "oko za oko, zub za zub", ale aj tak sa mi myšlienka filmu páčila. Minimálne to vďaka nej nebolo až tak monotónne a jednotvárne, čo považujem za dôležité plus. Naviac to malo pár nepredvídateľných častí a občas to aj niečim prekvapilo, takže v tomto ohľade Červená bodka (kto vie, prečo práve takýto názov, to už ten "Battlefield" by bol výstižnejší) fungovala na jedničku. V čom už však trošku Červená bodka zaostávala, bolo technické prevedenie, ktoré (celkom dosť) kazilo môj celkový zážitok. Kamera nič moc, ale to by som ešte nejako zvládol stráviť, ale strih bol naozaj príšerný a celkovo bol v postprodukcii riadny neporiadok. Často som mal pri pozeraní totižto pocit, že bol film natočený strašne narýchlo, akoby tvorcovia nemali dostatok času na prípravu a tak len urýchlene zbúchali pár scén, ktoré následne strihač nejak zlepil dohromady a voilà, film je hotový. Naviac ani herci nič moc nehrali, hlavne predstaviteľka hlavnej protagonistky bola mimoriadne príšerná. Takže summa summarum, priemerný survival thriller, ktorý obsahuje zopár silnejších momentov, ale väčšinou prevládajú tie slabšie. Nakoniec dávam slabé tri hviezdy, a aj to len kvôli prevládajúcim subjektívnym dojmom. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se všem a všemu, za mou dlouhou nepřítomnost a díky moc za záplavu zpráv, jestli sem ok, potěšilo a abych odpověděla - Zdraví je svině, ale ještě nebyla zabijačka, takže si nedělejte hlavu, každopádně opravdu díky moc všem :-) Tááák a teď k filmu - Red dot sliboval skvělou naháněčku, kde se dva seveřani, teda seveřan a jeho black woman, stávají obětí odstřelovače, co je nahání jako škodnou, nectí BLEK-LÁJVS-METR a rozhodně nehodlá před nikým klečet, leda by se mu líp mířilo. Každopádně mně se na naší barevný dvojici hned něco nezdálo, hlavně diky flashbackům, až moc násilnýmu ukazování prstem, kdo po nich určitě jde atd. Takže já se opít rohlíkem nenechala a kdo, co, jak a proč sem odhulila dřív, než měl ten překvapivej zvratek přijít. Překvápko se tak nekonalo, ba naopak sem byla nasraná, jak to bylo průhledný. Fandit se dalo leda odstřelovači, i když kvůli němu jeden pes ztratil hlavu, každopádně ostatní postavy se ve filmu vyskytovaly asi hlavně proto, aby člověka sraly, a to jim šlo velmi dobře. Černoška skvěle zahrála všechny důvody, proč jí a její soukmenovce, drtivá většina společnosti nesnáší a já už mám, z toho tlačení černých herců úplně všude, vředy. Nemluvě o tom, že má vyjít černej Superman. Slyšeli jste někdy, kurva už, že bych já či moji soukmenovci chtěli žlutýho Supermana? Nebo, že by běloši chtěli hrát Martina Luthera Kinga? Fakt už tam jen chyběl zas nějakej gender. Svět se v prdel obrací a brzo začnou vznikat čím dál větší píčoviny, aby se většinové menšiny cítily prima a cool. Každopádně film celkově je čistokrevnej průjem, teda průměr a co mě etrémně potěšilo, byl závěr. Darbong splnil společností danné kritéria a zároveň vyjářil svůj názor, takže potlesk. PS : Ve filmu nehraje žádný asiat a víte co? Je mi to úplně jedno jelikož ve Švédsku čekám hlavně bílé lidi a to sem, prosím pěkně, žlutá od narození, heč ! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o první švédský film natočený pro Netflix. (Duoscop)
  • David mal v skľučovadle vŕtačky založený forstnerov vrták. Z vŕtačky ho nemal ako dostať dole a pri manipulácii ju nebolo vidno. Zároveň tento typ vrtáka nemá ostrie, ktoré by zvládlo prerezať tak silné plastové pustá. (Jumar)

Reklama

Reklama