Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 020)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Mnohem propracovanější a mnohavrstevnatější než přímočarý první díl. Tolik kritizovaný uvod v Sionu mi připadá jako velmi zásadní pro Matrix Revolutions, stejně jako mnoho detailů, které působily jako nadbytečné... Divák se dočká pointy, která je imho stejně šokující, jako byl před více než dvaceti lety "I am your father". Narozdíl od jedničky (kterou film v mnoha ohledech doplňuje a naopak...ale to říkat nebudu), plné nadějí z nadšení toho, že On byl nalezen a "přišel zachránit svět", je Reoladed v mnoha ohledech velmi smutný film... Po trikové stránce nelze nepřekvapivě filmu nic vytknout, stejně tak i hereckým výkonům a scénáři, na kterém nenacházím žádné negativa...posuďte sami a běžte na Matrix Reloaded. Věřte, že je lepší než jednička...především je úplně jiný. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Úplne iný film než prvý Matrix, ktorý akoby ani nenatočili Wachowski, ale skôr James Cameron v spolupráci s Paulom W.S. Andersonom. Camerona pripomína bombastická výprava v Zione, Andersona niektoré predigitalizované vizuálne efekty (Neova tvár v súboji so Smithmi je zlý vtip). Obsah nulový - tam, kde predošlé dialógy čerpali kúzlo zo zaujímavého nápadu paralelného sveta, sa tieto akurát pseudointelektuálne zahrávajú so slovíčkami. Veľmi elegantné sú pästné súboje v kombinácii s exotickým techno-soundtrackom a fantastická je celá akcia na dialnici. A potešia tiež parádne kostýmy a humorný nadhľad (Francúz Lambert Wilson a jeho vagínoskopia). Mimo to je ale The Matrix Reloaded iba syntetickou formálnou hračkou a fashion bublinou. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Revizí všech tří Matrixů před premiérou Resurrections zjišťuju, že jsem se asi před lety nechal unést, když jsem dvojku a trojku ohodnotil plnou palbou stejně jako jedničku. Reloaded mě už dneska bohužel nebavilo. Jak je to o poznání rozmáchlejší, působí triky občas až směšně. Rozšíření mytologie na jednu stranu působivé, na stranu druhou dost chybí nějakej uchopitelnej děj. Vždyť co se v tom filmu vlastně stalo - úvod na Sionu úplně o ničem, a pak je to vcelku lineární cesta od jedné postavě ke druhé (a ke třetí, a ke čtvrté), která vždy chvíli něco filosoficky plácá a pak hrdiny nasměruje dál. Plus do toho sem tam vložená nějaká akční scéna. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skvělé nestárnoucí pokračování veleúspěšné jedničky. Sice je tento film z hlediska nových informací podstatně chudší, ale jedna propracovaná akční scéna střídá druhou. Z první poloviny filmu jsem byl zcela nadšený, to však bohužel poněkud zastínilo nevydařené finále. Fanoušek jako já zůstává i nadále nadšený, ale z hlediska opakovaného sledování se mi změnilo pořadí oblíbenosti a tak dvojka po letech klesá na druhé místo. Stalé zde však zůstávají jedinečné scény jako bitka se agenty a nebo ochrankou Španěla. 86% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Wachowští si byli moc dobře vědomi, že pokud by komponovali sequel stejně jako prvotní Matrix, nebylo by možné jej překonat, neboť ono dokonalé prvotní servírování světa Matrixu a jemné vykreslení vzestupu superhrdiny už máme za sebou. Reloaded dal proto Matrixu zcela nový rozměr a nejen, že jde v příběhu dál, ale hlavně jej rozširuje. Je náročnější, narativně bohatší a také depresivnější. A jinak ještě také vizuálně přitažlivější a akčnější - zkrátka nabušený ve všech směrech. Z Reloaded cítím něco velkého, něco osudového, čemuž se ani svět Star Wars nebo jakýkoliv jiný nevyrovná. Neo je superman a přesto nemá svět ani zdaleka ve svých rukou, tenhle scénář, včetně filozofického podtextu a dialogů je dílo génia (resp. dvou) a já si stojím za tím, že Matrix Reloaded je jeden z nejúžasnějších akčních sci-fi všech dob. 10/10 ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Samsung vyrobil 10.000 modelů telefonu SPH-N270, které jsou k vidění ve filmu. Všechny se rychle vyprodaly. (HellFire)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Zájem o plakáty k Matrix Reloaded byl tak velký, že byly prodejcům zasílány pod názvy "Caddyshack 2" a "The Replacements". Panoval totiž strach, že budou cestou rozkradeny. (Duoscop)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama