Reklama

Reklama

Tajná invaze

(seriál)
  • USA Secret Invasion (více)
Trailer 8

VOD (1)

Epizody(6)

V novém seriálu, který se odehrává v současnosti filmového vesmíru studia Marvel, se agent Nick Fury dozvídá o skryté invazi na planetu Zemi, již provedla frakce Skrullů, což jsou mimozemšťané schopní měnit podobu. Fury má v nerovném boji i několik spojenců, mezi něž patří Everett Ross, Maria Hillová a Skrull Talos, který si na Zemi zařídil život. Společně závodí s časem, aby zabránili rozpoutání světové války a zachránili lidstvo. (Disney+)

(více)

Videa (5)

Trailer 8

Recenze (164)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě dobré. Čti: nebylo vůbec tak špatný, jak všichni čekali nebo si přáli "protože Marvel". Bohužel tomuhle seriálu láme vaz ta úplně stejná věc, jako skoro všem Marvel projektům. Akce. Když si tady postavy povídají, tak je to skvělé a já byla nadšená. Jenže potom jako kdyby si hlavouni řekli: Prr, zpomalte koně, tohle je už moc vážný, naše cílovka je jinde. A přehodí výhybku do něčeho, co stejně neumí správně zpracovat. Nebo by asi uměli, ale asi nikdy není dost času. Škoda. Mohlo to být mnohem lepší. 95% a klidně mě upalte jako člověka bez vkusu :)  PS: ráda bych zmínila znělku. Ano, zrovna teď se to moc nehodí, kdo to mohl vědět, ale do toho seriálu pasuje skvěle. A hlavně: stále tam musí být někdo, kdo to vytvoří ;) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tajná invaze zůstává dílem, které nejen, že mě svou existencí neotrávilo, ale na které budu rád vzpomínat, neboť mi u něj po opravdu hodně dlouhé době nepřišlo na mysl, že veškeré MCU je už jenom absolutní ztráta času. Není. Mouchy má velké, ale nebál bych se ho velmi opatrně označit za skvělé - nebo alespoň za příjemné, nicméně jako celovečerák nebo naopak ještě sevřenější a delší drama by výsledek byl asi lepší. A možná by i stačilo, kdyby diváka zaskočila paranoia z pomyšlení na to, kdo je kdo a komu věřit. Tou jsem netrpěl. Chyba. 7/10 . ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

I ty nejhorší seriály z marvelovského univerza (Ms. Marvel, She-Hulk) měly alespoň nějaký koncept, Tajná invaze je však šedé, nudné a prázdné plýtvání peněz, skvělých herců a značky, které se dějově nikam neposouvá a genericky jen vrší nevzrušivé cliffhangery a fakt, že tam opravdu o nic nejde, jen o  zdlouhavě si povídající postavy ve vyprázdněných skladištích a místnostech. Gratuluji Marvelu, že konečně svou kvalitou dohnal seriály, od nichž se chtěl odlišit (Defenders univerzum od Netflixu). ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Tajná invaze se bohužel zapíše jako další MCU projekt, který sliboval něco co nedokázal naplnit. Špionážní drama mělo přinést vážnější konflikt, vynechat laciný humor a po rozmáchlých filmech příběh uzemnit a přenést více do reality. To funguje zhruba jen první dva díly, po kterých přestane jakákoliv gradace. Seriál nedokáže uspokojivě navodit ani hutnou špionážní atmosféru z všudypřítomné paranoi, ani vyškálovat měřítko globální hrozby do podoby, která by opravdu měla koule. Na to je Tajná Invaze příliš krátká, a neumí se rozhodnout mezi osobním příběhem Nicka Furyho, a oním dramatem globální úrovně. Furyho příběh zde není extra zajímavý, jeho postava je mdlá po celou stopáž, téměř se nikam neposune a prakticky ničeho pořádně nedosáhne, což zanechává trpkou pachuť. Zbylé postavy nejsou o nic míň nezajímavé. Rhodey nepřesvědčí, Emilia Clarke si opět vystačí celý seriál s jednou pózou, a největší zpestření je tak Olivia Colman. Finále je pak vyloženě odbyté až zpackané. Některé příběhově zvraty nicméně fungovaly slušně, efekty jsou na docela dobré úrovni, a poselství které seriál a některé dialogy (které mimochodem za něco přeci jen stojí) nesou se mi zamlouvalo a velmi slušně reflektuje reálný svět. Nejedná se o průser, jen o vyloženě zmařený potenciál, který potřeboval o 2-3 epizody navíc, a hlavně o trochu víc kvalitnější scénář. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak nám Marvel zase přinesl další seriál. Tentokrát hraje na temnou notu a všechny fóry jdou stranou. Což je dost příjemná změna. Po letech se potýkáme s následky toho, že lidé na Zemi přijali Skrully. Ti se tu postupně zabydleli, ale ani to jim nestačí. Chtějí totiž Zemi ovládnout. Nick Fury se tedy vrací ze svého důchodu a snaží se tomu zabránit. Seriál na mě působí jako docela zklamání, protože moc nevyužívá svého potenciálu. Akce je tu opravdu pramálo a ta špionážní linka taky moc netáhne. Sice se tu dozvíme pár nových informací, ale jinak seriál nijak zásadní není. Marvel už není, co býval. "To už spíš potkáte mimozemšťana." ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Úvodní sekvence byla vytvořena pomocí umělé inteligence. Aplikovala ji společnost Method Studios, která se postarala u seriálu o vizuální efekty. (jirikzaboj)
  • Během natáčení se objevil nečekaný problém, a to soukromé drony, které kroužily kolem a hrozilo, že vyzradí informace z natáčení. Samuel L. Jackson (Nick Fury) dokonce prozradil, že jeden takový museli kvůli tomu sestřelit, přičemž jiný pak sledovali až k jeho majiteli, který si to tzv. odskákal. (NiWi)

Související novinky

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Reklama

Reklama