Reklama

Reklama

Šógun

(seriál)
Trailer 3
USA, 2024, 9 h 56 min (Minutáž: 54–71 min)

Předloha:

James Clavell (kniha)
(další profese)

Epizody(10)

Seriál Šógun produkční společnosti FX je originální adaptací románu Jamese Clavella a odehrává se v Japonsku v roce 1600 na prahu občanské války, která rozhoduje o osudu celého století. Lord Joši Toranaga bojuje o život, protože se proti němu spojili jeho nepřátelé v Radě regentů. Když je v nedaleké rybářské vesnici nalezena záhadná opuštěná evropská loď, připlouvá její anglický lodivod John Blackthorne s tajemstvím, které by mohlo Toranagovi pomoct vychýlit misky mocenských vah a zničit obrovský vliv Blackthornových vlastních nepřátel – jezuitských kněží a portugalských obchodníků. Toranagovy a Blackthornovy osudy jsou neoddělitelně spjaty s jejich překladatelkou Todou Mariko, tajemnou křesťankou a poslední šlechtičnou ze zneuctěného rodu. Zatímco Mariko slouží svému pánovi v této napjaté politické situaci, musí skloubit své nové přátelství s Blackthornem, oddanost víře, která ji zachránila, a povinnost vůči zesnulému otci. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele Petroff k tomuto seriálu (2)

Šógun (2024) 

Úchvatné! Jsem nadšen, že "se to nerozjelo", jak tu spousta akčních diváků doufala. ()

Dámy vrbového světa (2024) (E06) 

Já si nemůžu pomoct, a nevim, kam to napsat... Ale většina lidí si neustále stěžuje, že je něco pomalý a kdy už se to rozjede. To opravdu sledují audiovizuální díla jenom kvůli nějakýmu šavlování, mečování, lukování, pistolování, puškování, granátování, praní se, rychlejm jízdám autem a dalším "akčním" debilitám? Prakticky vždy a všuje, ve všech filmech, seriálech - bývá střílení a podobně tou největší nudou a prostě jen povinnou položkou (a taky to je vždy natočené tak, jak by se to nikdy v realitě nestalo a stát ani nemohlo). O to přece nejde, jde o lidi, jejich chování, jejich pocity, jejich komunikaci. Kulturu, zachycení krásy, ať už ve vizuálu, nebo v jednání ... Takže já doufám, že se TO NEROZJEDE!! Válka proběhne, jasně... ale rozhodně v ní nevidím pomyslný vrchol. Jen zkrátka další z událostí. Nejdůležitější války se vedou slovy, za jednacími stoly. Případné hromadné vraždění je už jen důsledkem - nikoli cílem. Užívám si každou sekundu, kdy vidíme Mariko nebo Toranagu. Oba představitelé těchto postav "jedou hrozný bomby!". ()

Související novinky

Minisérie Shōgun našla obsazení

Minisérie Shōgun našla obsazení

09.06.2021

Očekávaná minisérie Shōgun od stanice FX (Takoví normální Američané, Atlanta) konečně našla hlavní představitele. Minisérie, která bude podobně jako předchozí televizní adaptace vycházet ze… (více)

Reklama

Reklama