Reklama

Reklama

Šógun

(seriál)
Trailer 2
USA, 2024, 9 h 56 min (Minutáž: 54–71 min)

Předloha:

James Clavell (kniha)
(další profese)

Epizody(10)

Seriál Šógun produkční společnosti FX je originální adaptací románu Jamese Clavella a odehrává se v Japonsku v roce 1600 na prahu občanské války, která rozhoduje o osudu celého století. Lord Joši Toranaga bojuje o život, protože se proti němu spojili jeho nepřátelé v Radě regentů. Když je v nedaleké rybářské vesnici nalezena záhadná opuštěná evropská loď, připlouvá její anglický lodivod John Blackthorne s tajemstvím, které by mohlo Toranagovi pomoct vychýlit misky mocenských vah a zničit obrovský vliv Blackthornových vlastních nepřátel – jezuitských kněží a portugalských obchodníků. Toranagovy a Blackthornovy osudy jsou neoddělitelně spjaty s jejich překladatelkou Todou Mariko, tajemnou křesťankou a poslední šlechtičnou ze zneuctěného rodu. Zatímco Mariko slouží svému pánovi v této napjaté politické situaci, musí skloubit své nové přátelství s Blackthornem, oddanost víře, která ji zachránila, a povinnost vůči zesnulému otci. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele BarryLyndon k tomuto seriálu (2)

Sluhové dvou mistrů (2024) (E02) 

Verdikt od člověka, který miluje původní seriál předlohu, kterou si opakuje někdy i častěji než jednou ročně: Je to skvělý! Ano, má to svoje chyby, ale když se na to podívám zdálky, tak je to nejlepší áčkový seriál za hodně dlouhou dobu! Projekty jako Masters of the Air nebo True Detective 4 jsou vedle toho k smíchu. Samozřejmě vládne Sanada a tady se dostávám k některým ze svých malých výtek, k hereckému obsazení. Protože to je až na něj a Mariko prostě slabší a nevýrazné. Cosmo Jarvis se snaží, ale prostě to není Chamberlain. Asi nejvíc jsem si to uvědomil u přestřelek mezi ním a Rodriguezem, protože ten herec opravdu není John Rhys Davies. Není to lvl seriálový Zaklínač casting, ale ten vibe jednoho top herce a stafáže tam je. Asi nejvíc je to vidět u Japonců, kde potřeboval Sanada jako protějšek v Išidovi někoho lvl Watanabe. Vůbec si nepamatuju druhé ráno, jak vypadal Buntaro, Jabu, Omi, tam se mělo víc hvězdit. Ale asi nebyl budget kvůli skvostné AAA výpravě. Celkově je to maximálně profi. Trochu jsem si zvykal na kameru, ale nakonec to beru jako plus asi. Duna 2 bude muset být hodně dobrá, aby tuto událost překonala. ()

Osmero hradeb (2024) (E04) 

Je to jiné než původní seriál nebo knihy , ale pořád skvělé Na dnešní seriály nekompromisní výprava a kvalita. Sanada mi dokonce přijde lepší než Mifune, který proti němu i jako největší legenda působil unaveně. A jak psal duro, Jarvis šel úplně jinou cestou než Chamberlain, ale je v tom super. Už jsem přišel na to, co mi přijde od začátku divné a je to anglický I český titulkový překlad. Poprvé ten příběh konzumuju mimo dabing seriálu nebo český knižní překlad, který je neuvěřitelně poetický a tady se v titulcích a angličtině jede víc na jistotu a je to méně lyrické. ()

Související novinky

Minisérie Shōgun našla obsazení

Minisérie Shōgun našla obsazení

09.06.2021

Očekávaná minisérie Shōgun od stanice FX (Takoví normální Američané, Atlanta) konečně našla hlavní představitele. Minisérie, která bude podobně jako předchozí televizní adaptace vycházet ze… (více)

Reklama

Reklama