Reklama

Reklama

Šógun

(seriál)
Trailer 2
USA, 2024, 9 h 56 min (Minutáž: 54–71 min)

Předloha:

James Clavell (kniha)
(další profese)

Epizody(10)

Seriál Šógun produkční společnosti FX je originální adaptací románu Jamese Clavella a odehrává se v Japonsku v roce 1600 na prahu občanské války, která rozhoduje o osudu celého století. Lord Joši Toranaga bojuje o život, protože se proti němu spojili jeho nepřátelé v Radě regentů. Když je v nedaleké rybářské vesnici nalezena záhadná opuštěná evropská loď, připlouvá její anglický lodivod John Blackthorne s tajemstvím, které by mohlo Toranagovi pomoct vychýlit misky mocenských vah a zničit obrovský vliv Blackthornových vlastních nepřátel – jezuitských kněží a portugalských obchodníků. Toranagovy a Blackthornovy osudy jsou neoddělitelně spjaty s jejich překladatelkou Todou Mariko, tajemnou křesťankou a poslední šlechtičnou ze zneuctěného rodu. Zatímco Mariko slouží svému pánovi v této napjaté politické situaci, musí skloubit své nové přátelství s Blackthornem, oddanost víře, která ji zachránila, a povinnost vůči zesnulému otci. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele Super8martiN k tomuto seriálu (4)

Andžin (2024) (E01) 

Nevím, kdy naposled jsem viděl, takhle krásně uhlazený kousek. Ale nenechte se zmást, hnusu, špíny a krve je tu dost i tak a to se mi sakra líbí. Hodina utekla jako nic, herci jsou absolutně bezchybní a obsazení je na tom zatím snad to nejlepší. Po dlouhé době se opět zamilovávám do nějakého seriálu! ()

Sluhové dvou mistrů (2024) (E02) 

Po Game of Thrones konečně něco, co vás zvedne ze židle a pak posadí zpátky na prdel. Bezchybný díl. ()

Zítra je zítra (2024) (E03) 

Snad se časem zlepší i akční části seriálu a nebude to působit jako souboj samurajů v divadle. Mezi Anjinem a Mariko by to taky chtělo trochu více chemie a budu zase zpátky na pěti hvězdách. Jinak opět nádhera. ()

Osmero hradeb (2024) (E04) 

Stále se bavím, ale bohužel, čím více se vzdalujeme od předlohy, tím více mi chybí ty detaily, které jsem v knize miloval, je vypuštěno dost důležitých částí a vůbec by mi nevadilo trochu zvolnit tempo a více ukázat kulturní rozdíly, s kterými se Andžin potýká, přiblížit více Japonsko, jeho jinou etiku a řád.. Takhle se pomalu dostáváme do lehce nadprůměrného seriálu, což je škoda. ()

Související novinky

Minisérie Shōgun našla obsazení

Minisérie Shōgun našla obsazení

09.06.2021

Očekávaná minisérie Shōgun od stanice FX (Takoví normální Američané, Atlanta) konečně našla hlavní představitele. Minisérie, která bude podobně jako předchozí televizní adaptace vycházet ze… (více)

Reklama

Reklama