Reklama

Reklama

Severní vody

(seriál)
  • Velká Británie The North Water (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(5)

Seriál Severní vody se odehrává ve Velké Británii a v arktické pustině koncem 50. let 19. století. Vypráví příběh bývalého vojenského chirurga Patricka Sumnera (Jack O'Connell), který se přihlásí jako lodní lékař na velrybářskou výpravu do Arktidy. Na palubě potkává harpunáře Henryho Draxe (Colin Farrell), brutálního zabijáka, jehož nemorální a zrůdné chování má původ v krutém světě, kde vyrůstal. Summer se pokouší uniknout vlastní ponuré minulosti. Na strastiplné cestě s psychopatickým vrahem se ocitá v drsném mužském světě. Snaží se najít vykoupení a bojuje o přežití v arktické pustině. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. Hlavne príbeh mi prišiel celkom zaujímavý a pútavý, ktorý sa odohráva koncom 50 rokov 19 storočia, a ktorý pojednáva o veľrybárskej výprave na Antarktídu. Veľa takých príbehov som nevidel a toto drsné a mrazivé dobrodružstva ma bavilo takmer od začiatku až do konca. Veľké plus sú herci (Colina Farella tu uvidíte v roli v akej ste ho ešte nevideli!), výborná atmosféra, napätie, výprava, kostýmy, lokácie mrazivej Antarktídy, akcie (drsný lov tuleňov alebo veľrýb) a prvé štyri diely sú super. Bavil ma takmer celý seriál, ale ta finálna epizóda je sklamanie. Pomalá, nudná, malo zaujímavá a takmer úplne iná ako celý seriál. Škoda mohlo to byť ešte lepšie. 75% - 3* ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Herecká lahůdka. Po 2.skouknutí Her o trůny a SW : The Batch, sem potřeboval zaplnit v mém filmovém srdci díru nějakým svižným serošem. Svižným znamená, že to nemá 16 sérií po 2éti dílech :o). Tohle se povedlo. Herecký obsazení je fenomenální. Colin je prostě frajer a zraje jako víno, ještě nám toho určo hodně předvede. Příběh byl poměrně jednoduchej, ale zajímavej tím, kde se to odehrávalo. Asi největší "zážite" byl pro mě lov tuleňů, se s nima zrovna nepárali. No a jako bonus pár mrtvejjch verlib a eskymáků. Ochránci zvířat musej z tohodle bejt poměrně zhrozený... Ale na ty se á můžu z vysoka ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

No, měla jsem asi příliš velká očekávání. Colin je tu sice téměř k nepoznání a hraje co to dá, ale...Je to prostě nějak příliš tlačící na pilu psychologického dramatu, který se ovšem nějak nedostavil. Určité scény jsou výborné, ale zbylý skutek utek. Celé se to nějak kamsi propadlo do hlubin severního moře i s dějem. Aaa konec? Ten jsem absolutně nepochopila! Škoda jako už tolikrát, bohužel sqělé filmy nebo seroše holt nerostou na stromech ani na velrybářských lodích...Za mě 2,5 * což je přepočteno na % 50%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstate drsný, v úvode “špinavý”, v jadre chladný, bohužiaľ v závere dych a tempo strácajúci počin, ktorý už nedokáže ponúknuť to, čo v rozjazde a nasledovných epizódach. Obsah ako taký, klame telom i dušou. Očakávať treba neočakávané, no rozhodne nič krvavé v podobe vraždiaceho “monštra” v akcii, ako sa to na prvý dojem môže zdať. Toto je totiž rozhodne viac dobrodružná konverzačka, než to, začo sa samotný seriál z popisu vydáva. Škoda, že po 4 častiach už nedokáže plnohodnotne zaujať. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod za mě hodně utahaný, tmavý a mdlý, střed poutavý i nepříjemný zároveň, finále pak zase jede na trojku a bez překvapení. Seriál ilustruje dominující mužský svět, ve kterém mají ženy pozice prostitutek nebo služek. Postupně poznáváme jednotlivé postavy, zejména pak doktora Sumnera, který prošel náročnou službou v armádě a věří, že ho změna zbaví tíživých vzpomínek. Představuje ji pozice lodního lékaře na velrybářské výpravě do Arktidy. Bojuje s vlastními démony, postupně i s jednotlivými živly na palubě rybářské lodi Volunteer. Vyčnívá mezi nimi harpunář Henry Drax ztvárněný skvělým Colinem Farrellem. Hora masa, mastné rozcuchané vlasy, dychtivost, násilnická povaha. Celé to začne pohlavním zneužitím chlapce, pokračuje rozdělením posádky a graduje postupným osobnostním rozpadem několika námořníků. Hranice mezi dobrem a zlem je sakra tenká, každý si nese nějaké trauma, každý něco tají. Chladné oblačné nebe, pomalé tempo, výborní herci, ale i vytrácející se kompaktnost dějové linie. Místy to chtělo víc péče. Finále jsem čekal jiné, intenzivnější. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie jednej scény bolo prerušené kvôli vpádu mroža na scénu filmovania. (einar)
  • Kvôli extrémnemu počasiu a podmienkam nemohli herci a štáb pravidelne skúšať. (einar)
  • Aby sa Colin Farrell pripravil na úlohu Henryho Draxa, jedol denne až 8 jedál a pravidelne cvičil. Tento režim nekonzultoval so žiadnym lekárom, ani trénerom a vytvoril ho na základe historických fotografií boxerov a námorníkov z viktoriánskej doby. (einar)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama