Reklama

Reklama

Severní vody

(seriál)
  • Velká Británie The North Water (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(5)

Seriál Severní vody se odehrává ve Velké Británii a v arktické pustině koncem 50. let 19. století. Vypráví příběh bývalého vojenského chirurga Patricka Sumnera (Jack O'Connell), který se přihlásí jako lodní lékař na velrybářskou výpravu do Arktidy. Na palubě potkává harpunáře Henryho Draxe (Colin Farrell), brutálního zabijáka, jehož nemorální a zrůdné chování má původ v krutém světě, kde vyrůstal. Summer se pokouší uniknout vlastní ponuré minulosti. Na strastiplné cestě s psychopatickým vrahem se ocitá v drsném mužském světě. Snaží se najít vykoupení a bojuje o přežití v arktické pustině. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepoznam kniznu predlohu a tak neviem, ci sa jej tvorcovia drzali verne. Kazdopadne vykony "diabolskeho" Farrella a "prenasledovaneho" O'Connell-a su vyborne. Uvodne epizody su prehliadkov slusneho hnusu a drsneho sveta velrybarov, neskor to ma obcas i svoje "deliriove" casti. Zaverecna epizoda je okrem asi dvoch napinavych scen skoro civilna. Serial obcas ma kratsie mdle pasaze, ci uz ticha alebo zvlastnych konverzacii, co niekoho moze unudit mna to prilis nerozhodilo. :) Rozhodne vsak necakajte akcnu jazdu. Odporucam. 70% Slabsie 4orhviezdie. ()

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

No ja nevim ty vole, dost zvlastni serial. Nevedel jsem co cekat a ani ted nevim, jak to vlastne zhodnotit. Zprvu se mi libila drsna chlapacka atmosfera pristavniho mesta, Collin Farrell pripominajici Ohare z Game of Thrones si me hned ziskal. Zanrove to vypadalo na takovou temnou dobrodruznou vypravu, ale velmi brzy se z toho stala takrka kriminalka a po chvili zas survival drama. Zanrove slozite uchopitelny, ale tak ok. Spis mi vadila hlavni pointa deje a zejmena zaver, ten mi prisel dost odflaknutej. Myslim si, ze by bylo mnohem lepsi, kdyby misto peti dilu vznikl treba dve a pul hodiny dlouhej film. Krasne by se daly vystrihat prazdny a nesmyslny sceny a pritom by atmosfera zustala netknuta. Chvili brutalni sceny plny zabijeni, pak zas nudny okna. Kazdopadne co si budem, absolvovat tehdy takovy vypravy za lovem velryb, to muselo byt fakt strasny. Alespon jsem si odnesl poznatek o velrybim tuku, nevedel jsem, ze byl v dobach prumyslove revoluce tak dulezitym. No a ted uz potreba neni, takze by se mohly vsichni zmrdi na vybijeni velryb laskave vysrat. ()

Reklama

Lamprea 

všechny recenze uživatele

Znepokojivá záležitost a opravdu prvotřídní hnusák, kterýho zde hraje Colin Farrel. Nakonec to ale zdaleka není tak silný zážitek jak by se mohlo zdát. Myslím, že zde tvůrci až moc tlačili na pilu a vytratila se autentičnost a uvěřitelnost celýho příběhu. V tomhle ohledu mi to připomnělo Nabarvený ptáče, kde jsem měl podobný problém - hezká forma i zajímavý téma, ale na konci všeho to vlastně vyšumí do ztracena. Nakonec tak převládá spíše zklamání. ()

Sharleen76 

všechny recenze uživatele

Vynikající minisérie z dílny BBC o mladém vojenském lékaři (Jack O'Connell), který se nechá najmout na velrybářskou loď s posádkou, která má všechno jen ne klášterní výchovu. Jedním ze členů posádky je drsný a živočišný harpunář (Colin Farrel) s autentickou chůzí a přízvukem, který se pro seriál změnil k nepoznání. Většina scén velrybářského příběhu se natáčela severně od Špicberků, v Severním ledovém oceánu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. Hlavne príbeh mi prišiel celkom zaujímavý a pútavý, ktorý sa odohráva koncom 50 rokov 19 storočia, a ktorý pojednáva o veľrybárskej výprave na Antarktídu. Veľa takých príbehov som nevidel a toto drsné a mrazivé dobrodružstva ma bavilo takmer od začiatku až do konca. Veľké plus sú herci (Colina Farella tu uvidíte v roli v akej ste ho ešte nevideli!), výborná atmosféra, napätie, výprava, kostýmy, lokácie mrazivej Antarktídy, akcie (drsný lov tuleňov alebo veľrýb) a prvé štyri diely sú super. Bavil ma takmer celý seriál, ale ta finálna epizóda je sklamanie. Pomalá, nudná, malo zaujímavá a takmer úplne iná ako celý seriál. Škoda mohlo to byť ešte lepšie. 75% - 3* ()

Galerie (97)

Zajímavosti (6)

  • Točilo se v Maďarsku a v Norsku na Špicberkách. (Rattus Rattus)
  • Aby sa Colin Farrell pripravil na úlohu Henryho Draxa, jedol denne až 8 jedál a pravidelne cvičil. Tento režim nekonzultoval so žiadnym lekárom, ani trénerom a vytvoril ho na základe historických fotografií boxerov a námorníkov z viktoriánskej doby. (einar)
  • Na mieste natáčania nebol takmer žiadny signál. Aby si štáb skrátil dlhé chvíle, postavili na lodi vlastný bar. Ten však nenavštevoval Jack O'Connell a Colin Farrell, pretože sú obaja abstinenti. (einar)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama