Reklama

Reklama

Generálova dcera

  • Německo The General's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od aktivit Harmona Rabba v časech Zulu to odlišují jen dvě věci. Některé Westovy manýry, které si přinesl z Con Air a s tím de facto související herecký projev třívoltového Johna. Jeho namachrovaný armádní vyšetřovatel, který je křečovitě vtipný a nepřítomnost spermatu u těla oběti pozná i potmě (zřejmě vyvinutý čich, chuť doufám ne), je docela iritující a s ohlédnutím na role v kariéře i zoufale stereotypní. Podobně to má se svou výškou a obličejem i James Cromwell. To první mu dává role autorit, to druhé hajzlů.. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Očakávanie napätia v plných dúškoch nie veľmi odporúčam, ale na druhej strane je to skvelý film 90 rokov minulého storočia :), ktorý má výbornú myšlienku a dobrú zápletku. Celý ten želaný efekt dotvára samozrejme hlavne Johny Travolta svojou mohutnou osobnosťou a krehká a pekná Madeleine, ktorá mu pomáha s vyšetrovaním vraždy. Americká armáda v plnej kráse, do istej miery zatienená špinavosťami a zastieraním skutočnej pravdy nakoniec očistí svoje krásne "americké meno“ vďaka vojakom ako je napríklad Johny, ktorý sa neváha kvôli pravde a spravodlivosti postaviť aj vysokej vojenskej a politickej šarže – generálovi. ()

Reklama

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Myslím ,že pan Travolta nezklamal a odvedl perfektní výkon.Podíváme-li se na příběh nenajdeme nic převratného, nebo fascinujícího.Jde o obvyklou detektivku, která je řešena krok po kroku obvyklým způsobem.Racionální kroky Travolty a jeho pomocnice,tu a tam něco akční omáčky.V tomhle film jistě nenudí.Ale zajímavé je, alespoň pro mne,prostředí ve kterém se děj odehrává.Tady vstupuje do hry fenomén armádních vztahů, a to jak formálních tak neformálních.Tak jako v každé lidské činnosti se i zde projevuje sexus a dává jí zajímavou příchuť.Nejde o fenomén ženy v armádě, ale o projev toho, co uvádím v předchozí větě ve vzájemné komunikaci mezi vojáky.Vše je zatlačeno a usměrněno a ženská ovládá svým typickým způsobem vše.A jak skončila je evidentní.Tohle nějak nejde a vražda není řešením. Neuvádím zde vůbec fenomén slušnosti ten tu vůbec není ani míra, a ta byla překročena snad ve všem.A bizarnost vojenského řešení-tedy zametání pod koberec až do hořkého konce, kdy to už dál nejde.....Slušný film. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sotva armádní vyšetřovatel Paul Brenner dokončil nebezpečný případ překupníka zbraní, je odvolán k dalšímu zločinu. Na vojenském cvičišti bylo nalezeno nahé tělo zavražděné ženy, připoutané k zemi stanovými kolíky. Jedná se o dceru velitele posádky, která na základně vyučovala metody psychologického boje. Paul má pouhých 36 hodin na to, aby našel vraha. Stopy ho zavedou až do sadistického doupěte. John Travolta v jedné ze svých dalších dobrých rolí. Klady: John Travolta si poradí i v akčních scénách + film se z akčního thrilleru posouvá nenápadně i do jiných žánrů + kvalitně vyvedené akční scény + napínavé pátrání po vrahovi + originálně zachycené vojenské prostředí + nechybí dobré zvraty v ději. Zápory: dramaturgická nevyváženost - slabší záporák - filmu se nedaří dostatečně seriozně nahlížet na politický stav v americké armádě. Mé hodnocení: 70% ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

...alebo cestu zla a človek ani nevie že žije. Nenamietam nič voči pekelne nudnému názvu filmu. Lebo vlastne na konci to všetko pasuje. A do seba zapasuje po zvláštnej formálnej réžii Westa, ktorý si teda servítku na pôsobenie žien v armáde neberie pred ústa. Kde by si sa zaradil, aby si mohol vylízať peknú seržantku ? Desivé nitky, a tak trochu perfektné poodhalenie možných spôsobov tutlania v armáde, výborne odkrýva suverénne skvelý (i keď miestami prehrávajúci) Travolta, ktorému žiaľ za partnerku dali nevýraznú Madeleine, ktorá len čumí a čumí. Skrátka a dobre. Armáda je na kolenách, Travolta vie svoje, vrah vlastne nie je vrah, Freud mal pravdu a generál je zlosyn aj s celou na fleky zasadenou kompániou. Príjemne zhnusený pocit z filmu, ktorý sa vymyká klasickej detektívke. A navyše obsahuje aj jeden z najlepších dialógov (Travolta-Woods). (videné 17.11.2019, CT2 archív) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Filmový zámek se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Karlos80)
  • V jedné z fází projektu byl největším adeptem na roli Paula Brennera John Cusack. Postavu ale nakonec neztvárnil pro svůj nízký věk. (Coldrex)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno