Reklama

Reklama

Generálova dcera

  • Německo The General's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Poklidnou noc na jedné poklidné americké námořní základně přeruší hrůzný nález. Uprostřed základny je nalezena žena! Nahá žena! Na tom by ještě nebylo až tak nic divného, kdyby ta žena nebyla mrtvá. Znásilněná. A ještě navíc tou ženou byla dcera generála Campbella. Vyšetřovatelé Paul Brenner (John Travolta) a Sara Sunhillová (Madeleine Stowe) se vydávají na nezvyklé vyšetřování. Na jedné straně všichni tlačí, aby byl pachatel hrůzného činu odhalen, na druhé straně vše (díky otci oběti) podléhá přísnému režimu utajení... Simon West si po výborném akčním Con Airu střihl jednu námořní detektivku (ve stylu seriálu JAG), nicméně nepřináší oproti zmíněnému seriálu nic navíc. Zápletka je sice docela zajímavá, ale postupem času se stává stereotypní, a díky nepříliš výrazným hercům (jak John Travolta tak i Madeleine Stowe mohou být nahrazeni s kýmkoliv jiným bez nějaké ztráty pro film) i trochu nudí. Sice divák čeká, jak to všechno dopadne - ale po závěrečných titulcích film zcela vyšumí.. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Do háje, tenhle film mi dlouhou a dlouhou dobu unikal, což není první případ u mě. Jsem rád, že jsem se do toho pustil páč jsem byl velmi mile překvapen. John Travolta je výborný herec a proto se musím hanbit, že jsem ještě většinu jeho filmů až moc neviděl. Tváří v tvář samozřejmě u mě vede. Ale přesto je toto vydařený snímek. Jak toto charakterizovat zestručněně ? Rozhodně je to kriminální thriller s obrouvskou dávkou nepředvídatelností a dobrým hereckým obsazením. Ta nepředvídatelnost - opravdu se moc neví jakým směrem se film bude ubírat, je tu i dost zvratů, zejména na konci. Takže úplný konec filmu je tak zvláštní a tak povedený, že jsem nemohl ani dýchat. Jako nechci to přehánět, ale takových kriminálních thrillerů moc není. Úvod filmu je takový normální a hned mi padne do oka postava Johna Travolty. Hláškující, průbojný, cílevědomí - prostě jsem mu fandil od začátku do konce. Zbytek herců je překvapivě rovněž vydařený. Nebyla tu postava, která by mi nějak výrazně vadila. Hudba normální, ke konci už téměř dokonalá. Film má jednu akční sekvenci, která je dobře natočená, ale jinač není vůbec film o akci, o tu vůbec nejde a ani nechybí či není potřeba. Takže vyšetřovací metody Travolty a jeho chování, to mě prostě bavilo. Skvěle hláškoval a dokázal i v temnější atmosféře tu atmosféru uvolnit až jsem se pousmál jak je troufalý. V poslední 3/3 filmu se vše výrazně zhoustne, nastane zvrat jak je to s případem Generálovi dcery, takže toto se povedlo. Úplný konec mohl dopadnout lépe, nějaké nesrovnalosti tu byly + nějaký ten nápad přinést, takže na plný počet to není, ale přesto je to vydařený film s výborně spracovaným scénářem. Nevím co mám dále dodávat. Bavil jsem se velmi dobře. Proto hodnotím na zasloužených 85% = **** ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Atraktívne prostredie vojenských klamstiev a vyšetrovanie záhadnej vraždy generálovej dcéry. Avšak takých detektívnych príbehov už sme videli až to pekné nie je a tento nič originálneho neprináša. Celý film si budete priať, aby sa to vyriešilo, ale nie že by vás to zaujímalo, ale nič iné na tej snímke nie je. Navyše Travolta tu už nieje to čo býval. Napríklad v takej Pomáde alebo Pulp Fiction. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Skôr ide o krimi z vojenského prostredia než o mysterióznu drámu. Tvorcovia chceli za každú cenu zaujať, preto predkladajú také vybičované veci ako surové znásilnenie, ženy v armáde, prepojenia na najvyššie vojenské miesta atď. Travolta v roli drsného i drzého vyšetrovateľa s hláškami, ktorému prakticky nerobí nikto prekážky a je preto otázkou času, kým komplikovaný prípad vyrieši a vysoké šarže obvniní. Nezaujme, ale ani neurazí. Až natoľko ma to nevtiahlo, čakal som aj viac akcie či prepracovanejší trilerový záver, ale zasa kvalita spracovania je nadštandartná, očakávané (polo)zvraty sa vydarili a dej vyslovene nenudil. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller z vojenského prostředí a výborný John Travolta. Dalo by se říct, že celý film stojí a padá na něm. Děj je napínavý a nepředvídatelný, a až ke konci filmu nám dojde, jak to vlastně bylo. Zjistíme, že skutečným vrahem není ten, kdo generálovu dceru zavraždil, ale někdo jiný, kdo ji zavraždil už mnohem dříve (tím také dostáváme odpověď na otázku: Víte co je horší, než znásilnění?). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Scény z pevnosti Fort MacCallum byly natočeny v areálu Savannahské státní univerzity a na letišti Van Nuys. (Karlos80)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno