Reklama

Reklama

Generálova dcera

  • Německo The General's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Tempter 

všechny recenze uživatele

Asi největší problém (už tehdy) do budoucna, bude najít kvalitní námět a ten přetavit v kvalitní scénář. A k "moudru" nějakého toho generála v závěru filmu, že v armádě není pozice, kterou by nemohla zastávat žena? No, vždy budu radši chránit svůj dům s deseti kvalitně vycvičenými chlapy, než s dvaceti špičkovými bojovnicemi. V boji to tak prostě je... ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Myslím, že toto je tá správna Johnyho poloha, aj keď verím tomu, že kopec moviefans boli pri úvodných titulkoch obozretní a podozrievaví, súc poučení z nemála prešľapov pri jeho experimentovaní s charaktermi, v ktorých sa zbytočne utápal, určite mu k zvýrazneniu pomohol zaujímavý príbeh, ktorý sa síce dal rozvinúť aj pútavejšie a thrilerovitejšie, ale takto aspoň nechal ukázať, čo v Johnym je, ostatné obsadenie je tiež na úrovni, ale v podstate mu hrá komparz, a tak si ho môžeme v pomerne dlhej stopáži slušne vychutnať, takže 80%. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Film vznikl podle stejnojmenné románové předlohy a je to vidět. Většina vydávaných spisovatelů má přecejen větší talent než průměrný hollywoodský scénárista. Snímek je i dost solidně natočen a už z režisérova komentáře nabydete dojmu, že ví, co točí. Zápletka je možná příliš reálná na to, aby film zaujal víc, než jakákoli jiná dobrá detektivka, ale jestli vám právě tohle vyhovuje a nepotřebujete žádný nablýskaný spektákl, pak se bude Generálově dceři ve vašem přehrávači líbit. A mimochodem, i když to tak začátkem osmdesátých let nevypadalo, John Travolta je opravdu dobrý herec. Ve filmu představuje vojenského vyšetřovatele, jenž pátrá po vrahovi dcery velitele základny, která byla nalezena (dcera, ne ta základna) ve výcvikovém prostoru svázaná, nahá a mrtvá.    Obraz a zvuk: Velmi dobře udělané DVD. Obraz je precizní s vynikající ostrostí i prokreslením barev. Rovněž tmavé scény jsou perfektně čitelné, takže vám nic důležitého neunikne. Zvuk je krásně jasný, zřetelný s perfektními basy - a přitom se jedná "jen" o detektivku. To samozřejmě platí pro originální zvuk, ačkoli ani surroundový český dabing se namá za co stydět. Ano, disk si můžeme pustit i v češtině, což je pro drtivou většinu diváků plus.    Výbava: Překvapivě kompletní. Na disku dostaneme čtyři vystřižené scény - všechny jsou okomentované, takže se i dozvíme, proč z filmu nakonec zmizely. Většinou se v nich probírá vztah Travolty a jeho bývalé přítelkyně, která s ním vyšetřuje vraždu. Hezký je alternativní konec. Netýká se vůbec hlavní dějové linie, takže vrahem zůstává zahradník, ale je docela vtipný. Vše je opět česky otitulkováno. Titulky, byť jen anglické a německé, má i režisérův komentář. Ačkoli komentář je možná trochu silné slovo - West jednou za čas do děje vstoupí a přečte připravený text. Je to škoda, protože se to hezky poslouchá. Na konec výčtu bonusového materiálu nesmíme zapomenout na typický film o filmu a dvě mistrně zpracované filmové upoutávky, podle nichž snímek působí skoro jako akční film.   Film 3/5 - Dobře napsaná i natočená detektivka DVD 4/5 - Pro "normální" film je toto asi maximum, co si lze přát ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerna detektivka ozvlastnena tym, ze sa odohrava vo vojenskom prostredi. Pripad ma dvakrat nezaujal a rozuzlenie je tak prekombinovane az mi pripadalo smiesne. Kazdu polhodinu sa najde novy vinnik. V zavere som fakt cakal, ze sa vo dverach zjavi dalsi clovek a vykrikne, ze to on je vrah. Najviac ma na celom filme bavil James Woods a jeho dialogove prestrelky s Travoltom, ktore boli o triedu inteligentnejsie a zabavnejsie ako zvysok filmu. Film obsahuje viacero zbytocnych linii vdaka ktorym film miestami nudi. Napriklad spolocnu minulost medzi Travoltom a jeho kolegynou. Aspon, ze je to dynamicky zrezirovane, takze napriek slabsiemu scenaru to ma svizne tempo. Vysledkom je jednohubka, na ktoru na druhy den zabudnem. Pripadalo mi vtipne jak skoro kazdych 5 minut v zabere preletel nejaky vrtulnik. Aspon ze nebol digitalny. 5/10. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Myslím ,že pan Travolta nezklamal a odvedl perfektní výkon.Podíváme-li se na příběh nenajdeme nic převratného, nebo fascinujícího.Jde o obvyklou detektivku, která je řešena krok po kroku obvyklým způsobem.Racionální kroky Travolty a jeho pomocnice,tu a tam něco akční omáčky.V tomhle film jistě nenudí.Ale zajímavé je, alespoň pro mne,prostředí ve kterém se děj odehrává.Tady vstupuje do hry fenomén armádních vztahů, a to jak formálních tak neformálních.Tak jako v každé lidské činnosti se i zde projevuje sexus a dává jí zajímavou příchuť.Nejde o fenomén ženy v armádě, ale o projev toho, co uvádím v předchozí větě ve vzájemné komunikaci mezi vojáky.Vše je zatlačeno a usměrněno a ženská ovládá svým typickým způsobem vše.A jak skončila je evidentní.Tohle nějak nejde a vražda není řešením. Neuvádím zde vůbec fenomén slušnosti ten tu vůbec není ani míra, a ta byla překročena snad ve všem.A bizarnost vojenského řešení-tedy zametání pod koberec až do hořkého konce, kdy to už dál nejde.....Slušný film. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Scény z pevnosti Fort MacCallum byly natočeny v areálu Savannahské státní univerzity a na letišti Van Nuys. (Karlos80)
  • V jedné z fází projektu byl největším adeptem na roli Paula Brennera John Cusack. Postavu ale nakonec neztvárnil pro svůj nízký věk. (Coldrex)

Reklama

Reklama