Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Western, ve kterém psanec (Jonathan Majors) zjistí, že jeho úhlavní nepřítel (Idris Elba) bude brzo venku z vězení, a tak dá znova dohromady svůj gang, aby se pomstil. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

Olík 

všechny recenze uživatele

Moje první black and black kovbojka……ne, s tímhle jsem neměl problém…..přijdou jiné témata, kde nebude úplně vhodné, že jediným bílím je promítač v kině…..úplně mne nezaujal film jako takový. Postavy bez jakéhokoliv charisma, takže jsou vám vlastně úplně volné a je jedno, na které straně barikády stojí. Tuctový příběh s rádoby moderním ztvárněním…..nic pro vyznavače klasického old schoolu. Já vím, že dnes se už příběhy z divokého západu nenosí, ale tady z toho cítím pouze snahu o korektnost…..a filmařinu bohužel až na druhém místě. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vitajte v zázračnej krajine, kde je možné všetko, aj čierny western. Chápem, že niekto si na tomto pošmakuje, mňa to však uráža. Keby to bolo opačne a všetky postavy hrali iba bieli, pričom čierni by slúžili iba na strieľanie a hrali by len takých pricmrndálkov, tak by sa určite zdvihla vlna nevôle. Ani vlastne neviem, či je to v našej ultra modernej korektnej spoločnosti ešte možné. Tú scénu s bielymi a bielym mestom kde nedošlo ani k jednému výstrelu som síce pochopil, ale zdá sa mi to trápne. Už je toho skrátka dosť, černošské vyplakávanie mi už ide hore krkom. Už len čakám, že Lenina si zahrá Idris Elba a ešte za to dostane aj Oskara. Aby som bol spravodlivý a korektný aj ja, tak jedna hviezda za akčné scény. Zvyšok je ako z inej planéty. Ďalší dôkaz, že spoločnosť a kultúra všeobecne stráca rozum. 20/100 ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Něco jako loni Da 5 Bloods s válkou ve Vietnamu, dělá letos tohle s westernovou revenge zápletkou - stylová, herecky nabitá a béčkově pojatá černošská revize. Originalita stranou, nápady to nijak nehýří, prostě vděčný domácí popkorn a jak vidím dle prvních reakcí, taky strašák mnoha místních white-pride buzíčků :) Závěr fajn střílečka. Proč to ale není o půl hodiny kratší, nevím sakra... ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Má to svoje pozitívne stránky, no tá stopáž film naozaj zabíja. Nebudem riešiť etnické či historické nezrovnalosti. Kamera, réžia a strih boli osviežujúco iné, skoro som mal pocit, že to miestami režíruje niekto, kto sa naozaj inšpiroval Tarantinom, ale inak často hluchota a menej pochopiteľné scenáristické barličky. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak Netflixu se zachtělo přepsat historii ?!! Tak to se nesmí jen tak nechat že ?!!!!!!! Nooo to přepsaní historie nebude tak vážný, jak někteří historici a cestovatelé zde tvrdí. Je třeba napsat, že zdejší historici si nepamatují ani to co měli včera k večeři, takže to jak se slzou v oku, vzpomínají jaké to kdysi bylo na divokém západě, nebude z jejich pamětí to pravé. A co se týče jejich cestovatelských výletů do světa, tak né šmírování sousedů skrze Google mapy, tak né to z vás cestovale fakt nedělá. A jak se ze začátku filmu píše, příběh je sice vymyšlený, ale ti lidé skutečně existovali, viz internet a je třeba říct že ten výběr herců, je tedy hodně přesný, velká většina herců je hodně podobná, těm koho hrají, Ale stranou řeči o čisté rase, jak je na tom film ? No překvapivě né tak špatně, jak by jeden usuzoval z hodnocení a na to, že tohle je první režisérův počin, tak se to i dost povedlo. Relativně dost dobře to utíká, akce je brutální, některý postavy sou hrozně fajn a dialogy sou dobře napsané. Kameramani zde předvedli, krásnou práci s kamerami a na vše se tak dobře kouká a při akčních scén se mění úhly pohledu a vzdálenost, takže fakt dobrý. Ale nemohu jen chválit, když sem napsal že některý postavy sou fajn, tak sem bohužel nemyslel hlavního hrdinu, který se chová jako klasický hlavní hrdina z béčkových filmů, fakt dost klišodní postava a přitom, ke konci to bylo fakt silný, je tedy škoda po zbytek filmu se chová zkratovitě, unáhleně a zbrkle. A zároveň bych vytknul tomuhle filmu, že neni průrazný, film neni špatný, ale neumí ničím zaujmout, neni tam rukopis něčeho. Já vim, že pro režiséra tenhle film je asi dost osobní a že nechtěl aby mu do toho někdo kecal, ale přeci jenom si během sledování říkal, jak by tenhle film vypadal kdyby ho režíroval  Antoine Fuqua, Spike Lee a nebo Jordan Peele, který mají ten rukopis citelnější a jasnější a jejich filmy, mají tak tah na branku. A je to takové mezi třemi až čtyřmi hvězdičkami a rád bych i ty čtyři hvězdičky dal, ale nedám protože místo toho pohodového rege, sem měli šoupnout hip hop a nebo rap, tak jak to udělal Tarantino u Djanga. Nicméně pokuď tohle bude někdo číst od Netflixu, tak by bylo fajn, kdyby někdo natočil film o Annie Oakley. Ptáte se kdo je Annie Oakley ? Tak Annie Oakley, byla holka která střílela proklatě dobře, to až tak dobře, že jezdila s Wild West Shows - tamnější obdoba pouťových umělců. Je třeba říct že by to nebyl nejakčnější western a taky né úplně veselý, ale kdyby to natočila schopná režisérka, tak to by spousta zdejších expertů pukla vzteky a to by bylo fakt fajn. ()

Galerie (268)

Zajímavosti (8)

  • Zazie Beetz se narodila v Německu, takže se sama nadabovala v německé verzi filmu. (gavosh)
  • Vo filme si malú úlohu zahral aj legendárny MMA bojovník z UFC Donald Cerrone. Jeho zápasnícka prezývka je kovboj. (Patrik200s)

Související novinky

Steven Spielberg chystá svůj první western

Steven Spielberg chystá svůj první western

08.12.2021

Legendární režisér Steven Spielberg (Čelisti, Dobyvatelé ztracené archy, Zachraňte vojína Ryana) oznámil, že jeho dalším snímkem bude příspěvek do westernového žánru. 74letý filmař si letos splnil… (více)

Reklama

Reklama