Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Western, ve kterém psanec (Jonathan Majors) zjistí, že jeho úhlavní nepřítel (Idris Elba) bude brzo venku z vězení, a tak dá znova dohromady svůj gang, aby se pomstil. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Technicky vcelku povedený, solidně natočený western, jehož největší slabinou je těžce přepálená stopáž v kombinaci s mizerným tempem, takže poutavost je téměř na nule, až do závěrečné přestřelky se nic závratného neděje, herci svými výkony nestrhnou, hlavní zápletka taktéž není zrovna dvakrát povedená. Jednoduše řečeno se jedná o dobře natočenou nudu. Film absolutně o ničem. 3/10. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Black Wild West? Ako naznačujú už hodnotenia a komentáre na filmových databázach, všelijakí chudáci sa budú mocne opúšťať nad tým, že film nie je realistický western, ale rozprávka zo sveta, kde na Divokom západe existovali celé černošské mestá, a ešte k tomu hrá rap, soul a R'n'b. Popravde, práve tá štylizácia je na filme najlepšia, mesto "farebných" je naozaj plné farieb, hudby a života, a keď idú vylúpiť banku do "bieleho mesta", to je nielen obývané belochmi, ale aj domy sú natreté na bielo a ulice žiaria bielym pieskom. Cool. Na druhej strane, nie je to veľmi dobrý film. Štýlový, dynamický začiatok sľubuje zábavu, ale namiesto toho vypukne dobrých 90 minút prázdnoty, zbytočných rečí, bezzubých pokusov o drsné hlášky a zmäteného, repetitívneho sa potácania hore-dolu, ktoré pôsobí dojmom, že ho bez scenára improvizovali priamo na pľaci, aby nejako natiahli minutáž. Úprimne, bol som tým taký znudený, že už ma potom nenadchla ani zhruba 20-minútová prestrelka s úctyhodným bodycountom a solídna finálna konfrontácia, v ktorej Majors a Elba dostanú aspoň na pár minút príležitosť niečo skutočne zahrať. ()

Reklama

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Wild Wild West made in Wakanda. Kto si libuje v negerských westernoch odporúčam radšej Peeblesovu (dnes už takmer 30ročnú) Posse, ktorá je 100x coolovejšia a zábavnejšia. P.S.: vo flme neuvidíte jedinú indiánsku postavu - o rolu nejakého lovca bizónov zrejme nemal záujem nikto z hipsterov z Bronxu... ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

V první řadě je potřeba si uvédomit, že se jedná o jakýsi "blackstern" a ne klasický western. Je to v podstatě hodně podobné Djangovi. Film sází na cool dialogy a momenty, brucewillisovské hlášky před smrtí a moderní hip hopový soundtrack podkreslující zábavný béčkový popkorňák. Za mě vlastně velká spokojenost, protože právě od Djanga jsme tu nic podobného neměli a i když to Tarantinovi nesahá ani ke kotníkům, tak se stále jedná o solidní celovečerák. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Moje první black and black kovbojka……ne, s tímhle jsem neměl problém…..přijdou jiné témata, kde nebude úplně vhodné, že jediným bílím je promítač v kině…..úplně mne nezaujal film jako takový. Postavy bez jakéhokoliv charisma, takže jsou vám vlastně úplně volné a je jedno, na které straně barikády stojí. Tuctový příběh s rádoby moderním ztvárněním…..nic pro vyznavače klasického old schoolu. Já vím, že dnes se už příběhy z divokého západu nenosí, ale tady z toho cítím pouze snahu o korektnost…..a filmařinu bohužel až na druhém místě. ()

Galerie (268)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Santa Fe (Nové Mexiko, USA). (BMW12)
  • Název vlakové společnosti, která převáží uvězněného Rufuse Bucka (Idris Elba), je C.A. Boseman. Jde o poctu pro Chadwicka Bosemana, který zemřel v srpnu 2020. (gavosh)
  • Bass Reeves (Delroy Lindo) byl první černý americký Marshall západně od Mississippi. (gavosh)

Související novinky

Steven Spielberg chystá svůj první western

Steven Spielberg chystá svůj první western

08.12.2021

Legendární režisér Steven Spielberg (Čelisti, Dobyvatelé ztracené archy, Zachraňte vojína Ryana) oznámil, že jeho dalším snímkem bude příspěvek do westernového žánru. 74letý filmař si letos splnil… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno