Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na brněnské základní škole dojde ke rvačce mezi romskými a bílými žáky. Nová ministryně pověří ombudsmana, aby na místě situaci uklidnil. Aleš Pelán (L. Vaculík) se ocitá ve škole, kde si učitelé nevědí rady a dětem je všechno jedno… (Česká televize)

Recenze (43)

Padme_Anakin

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zástupce ředitelky si mě získával krůček po krůčku a v druhé půlce už mě měl na lopatě, znalý prostředí, chování dětí, dobrý učitel, který to nevzdává.. Pravdou je, že děti rychle poznají, kdo na ně stačí a kdo ne, tomu začínajícímu učiteli tropily pořádnou neplechu.. Rozuzlení bylo poněkud úsměvné, žádný rasismus a ani politika, že.. Nicméně když tvůrci otevřou několik ožehavých témat a pak z nich jen smířlivě vybruslí, je to mýma očima škoda.. Pánové Vaculík, Plesl a Dalecký se mi moc líbili, byli prostě báječní.. ()

quido_zidle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na české poměry pořád nadprůměr (herecké výkony, kousání do sakra kyselého jablka inkluze nepřizpůsobivých dětí (nemyslím jen romské...), dialogy, herecké výkony a v tomto díle bombasticky napsaný proslov zástupce k ministryni(!)). ...ale - stává se z toho nějakých divných 30 případů Fackovacího panáka: S postavou ombutsmana všichni mluví jak s kupou hnoje (školníkem počínaje, ministryní konče) a  detektivní zápletka, která v min.díle ještě jakš takš fungovala, byla teď úplně nonsense. Ombutsman hledá 3/4 dílu kameru a kameramana, místo aby se řešili evidentní sračky na dané škole (nejen té) (jako Holzmann hledající ztracený aluminiový klíček...) ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jenom doufám, že tahle epizoda nepředznamenává kvalitativní propad všech zbylých dílů. Ta konstrukce, že Ombudsman pátrá po kameře, která zaznamenala chaos ve škole poznamenané inkluzí, je absurdní a dokonale odráží představu Pražáků o Brně a okolí- totiž že celej Jihomoravskej kraj je jeden malinkatej dvorek. Takže tu kameru pochopitelně dohledají, aniž by tušili, co vlastně hledají a uzavírají ten nejpitomější případ Pražskýho pitavala ever. Na tohle navlíknout všechny ty sračky, který způsobila inkluze- tak to běžte fakt do pr.hy! Tenhle díl je big mistake v jinak výborným seriálu. Méně konkrétního a více obecného, prosím. Český školství má skutečný potíže a není to neschopnost jednoho konkrétního kantora, nebo nenechavost problematických dětí. Tohle se nepovedlo. Bohužel. ()

flanker.27

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda sama o sobě by nebyla špatná, kdybych z toho necítil, že tvůrci vlastně od nepohodlného tématu neudělali takový cimrmanovský krok stranou a místo hlubšího věnování se nepohodlnému tématu (Romové a jejich (ne)vzdělatelnost, prohřešky, které jsou podemokraticku přisouzeny oběma stranám) do trochu jiného žánru (pátrání po kameře, po zdroji videa). Už vlastně podruhé. Vzhledem k tématu je to trochu projev zbabělosti. ()

JimWalker007 

všechny recenze uživatele

Ježiš, to je volovina. Podobne ako celá inklúzia. Nevychované štence skáču učiteľom po hlavách a oni tri štvrtiny filmu riešia, kto o tom natočil a zverejnil video. Kedysi stačilo pár výchovných faciek v správny čas a hodina predbehla hladko aj bez asistentiek a psychológov. Ale to boli časy, keď učitelia mali rešpekt a na dobrú známku boli potrebné aj nejaké vedomosti. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Pátá epizoda byla nejsledovanějším pořadem večera po 20. hodině, premiéru zhlédlo 1,26 mil. diváků (15+). Byl to zároveň nejlepší výsledek celého dne. (rublik05)
  • Brněnská škola se měla nacházet dle slov postavy ztvárněné Jaroslavem Pleslem na náměstí Brigády, v prvním záběru je ale u vchodu vidět název ulice Kotlářská. Náměstí Brigády, ani ulice Bystrická, o které se v tomto díle hovoří, v Brně nejsou. (klukluka)

Reklama

Reklama