Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nemocnici leží dívka, zraněná kvůli pádu z koně. Lékaři si všimnou, že neumí pořádně číst ani psát. Ombudsman Aleš Pelán (L. Vaculík) zjišťuje, že třináctiletá Anežka nikdy nechodila do školy… (Česká televize)

Recenze (41)

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak může učitel češtiny obhájit výuku nějakých větných členů? Pro život nepotřebné, ale bude to vyžadováno u zkoušek na střední školu. Bohužel. A s tím učitel těžko něco udělá. Takové ředitelky, jako hrála Babčáková, už snad neexistují. Aspoň já žádnou takovou neznám. Potěšilo mě, že byl dán větší prostor I. Duškové a objevil se znovu V. Javorský. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vážím si toho, jak seriál každé téma zhodnocuje ze všech úhlů pohledu. Všechny názory představuje vyváženě, aby divák zavčasu pochopil, že na každém z nich něco je a jen na nás je, zda budou stát proti sobě, nebo se doplňovat a podporovat, aby z nich vzniklo i řešení. Setrvávat v zákopech jen proto, aby se hrálo, a protože je můj názor můj, problémy neřeší, ale prohlubuje. Je k tomu pochopitelně potřeba rozum – ten selský i ten akademický. Bez nich si člověk některé věci nikdy v životě neuvědomí. I tomu se věnuje tento díl. Všechny díly zatím hodnotím plným počtem. Tento mě ale asi uchvátil ještě víc. Nejspíš tím uhrančivě přirozeným rytmem venkova, ze kterého vyvěrá zdravé člověčenství – na farmě je ho dnes přece jen víc než ve velkoměstech… Především ale nádhernými postavami, ztvárněnými sympatickými herci, mezi nimiž bych se ráda poklonila úžasné Dorotce Šlajerové. A už se těším na další díl :) ()

Reklama

ABC1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel tento díl opravdu dost šustil papírem, Vaculík na jedné straně, která hájí tradiční školství a empatická manželka, která hledá smysluplnou alternativu na druhé... Dívka byla výborná, snad brzo dostane další příležitosti. ..ale jako pro mnoho dalších je pro mě jednoznačným favoritem Pavel Řezníček, který je fakt k sežrání.  To jsem nečekala, že mě tak dostane...jen tak dál!!!!!!!!!!!! Přemýšlela jsem, zda vůbec autoři chtěli, aby tak postava vyzněla tak, jak já ji chápu. ()

Padme_Anakin

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že Anežka mi byla nesmírně sympatická od samého začátku, takže jsem jí držela palce pro štěstí.. Čím déle pozoruji naše školství a výuku dětí, tím méně se mi zamlouvá a pro rodiče Anežky jsem v sobě dokázala najít pochopení.. Každopádně se mi tenhle díl moc líbil a téma k zamyšlení to je bez pochyb.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na diskusiu dobrá téma. Neučí sa naša mládež 70% vecí, ktoré nikdy nikde nebude potrebovať? Na druhej strane ako môže 13-ročné dievča vedieť, či bude potrebovať a čo nie? A čo všeobecný rozhľad to fakt už netreba? Táto vedela perfektne dojiť ovce či kozy, ale nevedela, že štvrtina je 25%. To by mal ale vedieť každý. Avšak ok, ak má cieľ celý život pracovať na statku, to nevadí, ale v trinástich rokoch to nemôžeme brať za definitívu. Hoci určite je dojička užitočnejšia než nejaký youtuber. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra sedmé epizody byla nejsledovanějším pořadem večera i celého dne, sledovalo ji více než 1,36 mil. diváků starších 15 let. (rublik05)

Reklama

Reklama