Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 1

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (271)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Nádech, výdech, žádný spěch... dýchej zvolna, když máš pech. Kdo jsi, kde jsi, kudy ven? Paměť zdechla, čert ji vem." Varování: v komentáři hrozí nebezpečí srážky s asteroidy, hemeroidy a spoileroidy! Nejprve test z učiva fyziky: Co obsahuje kosmické vákuum? A) minimálně 1% kyslíku, B) prd, resp. vůbec nic, C) cca 99% happy endu. A nyní matematické okénko. Kosmická loď letí 12 let, za tu dobu urazila 95000 kilometrů (info zaznělo ve filmu). Jakou rychlostí letěla? (12 let = 105120 hodin, 95000 km děleno 105120 = 0,9037) Raketa letěla rychlostí ani ne 1 kilometr za hodinu. Tvl, to by to kosmonauti urazili šestkrát rychleji pěšky :-)). A tak si tady matematicky, fyzikálně a momentálně mentálně zaostale blbneme, Na hraně logiky, ale dlužno říct, že docela zábavně a napínavě, při namáhání zbytků šedých buněk mozkových (ty při nedostatku kyslíku rychle odumírají) a pátrání po psychopatovi, který naši chudinku unesl, zdrogoval a šoupnul pod poklop, do techno rakve. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Už snímky jako Telefonní budka nebo Pohřben zaživa ukázaly, že lze natočit film v malém stísněném prostoru. I přes příznivé ohlasy jsem moc neočekával, o to více mne film bavil. A je třeba říci, že nejlepší je o něm nevědět vůbec nic a společně s Elizabeth odkrývat jedno tajemství za druhým. Jedna z nejnapínavějších scén pro mne kupodivu byl souboj s hadicí aplikující anestetika, který připomínal zápas s jedovatým hadem. A nepříjemný byl záběr na konferenci, kde všichni mají roušky, nikoliv však kvůli COVIDU....nebo snad ano? Předvídavost sci-fi mě v tomto ohledu děsí více než celý film... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

I přes všechny překvapivé události filmu sice chybí něco, kvůli čemu bych si ho chtěl pustit podruhé, nicméně dobrý film to rozhodně je. Jen mohl být o deset patnáct minut delší, neboť v závěru dochází kromě hlavní hrdinky dech trochu i příběhu. Mélanie Laurent je výborná, Alexandre Aja využívá stísněný prostor kryokomory tak, že se vám neomrzí, a velmi mě bavil nevyzpytatelný počítač MILO, který sice dokáže provést skoro jakýkoliv příkaz, ovšem teprve poté, co se mu o něj správně řekne. Pointu možná odhadnete, ano, ale jde hlavně o atmosféru, a ta je skvělá. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nehodlám tomu filmu rozhodně odpustit to, jak ze mě v poslední čtvrthodince dělá úplnýho dementa, kdy se najednou okázale ignorují hrátky s časovým pressem, a scénář jde na vrub sprostě natahovanému napětí. Jo, a taky si moc neužívám něco, u čeho uhodnu pointu po prvních pěti minutách, sorry jako. [Netflix] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po Utajenom pasažierovi pre mňa ďalšie príjemné sci-fi prekvapenie v poslednej dobe od Netflixu. O aký typ sci-fi ide, sa však dozvieme krátko v polovici stopáže, kedy sa vyložia karty na stôl. Nie však všetky. Počas sledovania si budete vytvárať viaceré teórie, kde je pes zakopaný, a je dokonca možné, že vo svojej podstate bude väčšina z nich správna, len skombinovaná do jedného celku. Poteší príjemný future dizajn, naopak ma zamrzelo, keď sme sa dozvedeli rok narodenia hlavnej postavy a tak sa dal celý príbeh aj časovo zaradiť. Je to trochu škoda. Taktiež posledný záber rozdelí publikum na dva tábory, či bol skutočne potrebný. Ja som zaňho rád, predsa by som mal len pocit, že som bol o niečo ukrátený. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)
  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno