Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 1

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (271)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Minimalistický thriller o typicky poeovském pohřbení zaživa, tentokrát jen ve sci-fi reáliích. Kvalit o dekádu staršího thrilleru Pohřben zaživa Rodriga Cortése, který fungoval i jako konverzačka, to nedosahuje. Zde scenáristka banální zápletku schovává za laciné finty, jako je ztráta paměti a postupné odkrývání karet, jejichž obsah si divák ale dokáže domyslet pár, někdy i desítky minut předtím, než jsou ve filmu odkryty. V poslední čtvrtině mírně potěší ukázání širších kulis, ve kterých se děj odehrává, ale jinak se mi u toho tedy dech nezatajil ani jednou. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„O kyslíku” je priam úplne najideálnejšie si dopredu vôbec nič nezisťovať, to jest nečítať si absolútne žiadne recenzie, maximálne tak pozitívne hodnotenia, aby sa potenciálny divák vhodne navnadil na budúce pozeranie so slúchadlami na ušiach, kedy si filmový zážitok zakaždým najlepšie vychutná, a to ani nehovoriac o hlavnej myšlienke snímku, v ktorom je istá, ženská postava - po celý čas "uväznená" v kryokomore, z čoho sa dá v podstate vyťažiť maximum, čo si inak uvedomuje predovšetkým aj debutujúca scenáristka na poli hraného, celovečerného filmu, Christie LeBlanc, ktorá svoj originálny scenár nastavila presne tak, aby sa pohrávala s diváckym publikom, čo sa jej väčšinou stopáže i náramne dobre darilo. Treba taktiež spomenúť najmä to, že sa nachádzam vo vskutku ozaj stiesnenom priestore "izolovanej skrine" , v ktorej skrátka vidieť len jednu, ležiacu postavu ženy so stratou pamäte, ktorá komunikuje prostredníctvom zabudovaného centrálneho počítača M.I.L.A s hlasom francúzskeho herca Mathieua Amalrica, to by som napokon načrtnúť predsa mohol, však ? Ďalej by som ešte doplnil aj to, že protagonistka sa volá Elizabeth "Liz" Hansen, a to je asi tak nateraz všetko. / Liz stelesnila pôvabná herečka Mélanie Laurent, tiež pochádzajúca priamo z krajiny "Galského kohúta" rovnako, ako aj režisér A. Aja, vlastným menom Alexandre Jouan Arcady, ktorý nakrútil mimoriadne znepokojivú a klaustrofobickú záležitosť, po ktorej skončení sa nad ňou človek nielen poriadne zamyslí, ako aj ja sám som presne tak učinil, ale zároveň sa bude potom cítiť akosi strašne zvláštne, až pomaly zaťažkávajúco... Musím pochváliť opäť to, že sa mi dostalo "za málo peňazí, veľa muziky" , pretože z dielne Netflix, občas vzídu naozaj zaujímavé výrobky, hodné maximálnej pozornosti ! Čo dodať na samotný záver ? Niekomu to sadne viac, inému oveľa menej. Našťastie sa počítam k tej prvej skupine nadšencov. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

No, bohvieako ma to nebavilo. Ale iba 2* tomu nedám. Oxygen je presne ten druh filmu, u ktorého je pred pozretím najlepšie nevedieť nič. Takže sa vlastne ani k ednotlivým komponentom bez spoilerov nemôžem vyjadriť. Nebolo to zlé, avšak ani nijako zvlášť dobré. Ústredná hrdinka neviditeľná. Potešil vizuál, najmä ku koncu, ale ani k tomu nemôžem povedať nič bližšie, lebo aj to by boli spoilery. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem na něco nezapomněl (myslím, že ne), je Kyslík rozhodně letošním nejlepším sci-fi filmem, který nám VOD sítě zatím nabídly. Což v konkurenci snímků jako Za čárou nebo Chaos Walking zas až tolik neříká, ale i tak ... Alex Aja zas a znovu dokazuje, že řemeslo má v malíku, ale zas a znovu trochu hapruje scénář, takže na červenou barviku na ČSFD opět nedosáhne. Když se to začne pitvat a rozebírat, vyjeví se v ději logicky mírně řečeno problematické momenty. Na druhou stranu film umí i překvapit, nějaké ty twisty jsem popravdě nečekal (ačkoli pohledem zpětně mě napadnout mohly). Mélanie Laurent výborná a pár nepříjemných scén s myškami a injekčními jehlami potěšilo. Celkově fajn malý film. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Nádech, výdech, žádný spěch... dýchej zvolna, když máš pech. Kdo jsi, kde jsi, kudy ven? Paměť zdechla, čert ji vem." Varování: v komentáři hrozí nebezpečí srážky s asteroidy, hemeroidy a spoileroidy! Nejprve test z učiva fyziky: Co obsahuje kosmické vákuum? A) minimálně 1% kyslíku, B) prd, resp. vůbec nic, C) cca 99% happy endu. A nyní matematické okénko. Kosmická loď letí 12 let, za tu dobu urazila 95000 kilometrů (info zaznělo ve filmu). Jakou rychlostí letěla? (12 let = 105120 hodin, 95000 km děleno 105120 = 0,9037) Raketa letěla rychlostí ani ne 1 kilometr za hodinu. Tvl, to by to kosmonauti urazili šestkrát rychleji pěšky :-)). A tak si tady matematicky, fyzikálně a momentálně mentálně zaostale blbneme, Na hraně logiky, ale dlužno říct, že docela zábavně a napínavě, při namáhání zbytků šedých buněk mozkových (ty při nedostatku kyslíku rychle odumírají) a pátrání po psychopatovi, který naši chudinku unesl, zdrogoval a šoupnul pod poklop, do techno rakve. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)
  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)

Reklama

Reklama