Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 1

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

Davered 

všechny recenze uživatele

Potencialne obstojny namet na epizodu serialu typu BLACK MIRROR nebo TWILIGHT ZONE. Celovecerni metraz ale vede nejen k natahovanosti a castemu mlaceni prazdne slamy, ale predevsim dava prostor mnohym nelogicnostem (proc tam vubec byl telefon?) a klise (hned trojnasobny (!) motiv "bomby" deaktivovane presne jednu vterinu pred "vybuchem"). Vysledek tak funguje maximalne jako dlouhometrazni "highlight reel" Melanie Laurent. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kalustrofobická, katastrofická sci-fi o bioformě v kryogenické krabici. Uhrančivý vizuál, napínavé konverzace s ovládací jednotkou se slizským hlasem Mathieu Amalrica a poměrně překvapivé dějové zákruty patří hlavním devizám Kyslíku. Aja ukazuje že neumí jen krvavé bubu, ale má i cit pro vyprávění. Chcete sedativum? ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

No, bohvieako ma to nebavilo. Ale iba 2* tomu nedám. Oxygen je presne ten druh filmu, u ktorého je pred pozretím najlepšie nevedieť nič. Takže sa vlastne ani k ednotlivým komponentom bez spoilerov nemôžem vyjadriť. Nebolo to zlé, avšak ani nijako zvlášť dobré. Ústredná hrdinka neviditeľná. Potešil vizuál, najmä ku koncu, ale ani k tomu nemôžem povedať nič bližšie, lebo aj to by boli spoilery. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja už se kolikrát předvedl s tím, že je dobrý filmař. Točí sice účelné žánrovky, ale dělá to hodně dobře. Navíc se mi líbí, jak se z hororu přiklonil ke sci-fi, navíc ještě komornímu sci-fi. Toho si hrozně cením. Ono natočit hodinu a půl příběh o tom, jak se jedna astronautka probudí v kryokomoře a udržet po tu dobu napětí, to je přeci jenom docela umění. Filmu ale do not hraje výborná Mélanie Laurent a hudba, která v doprovodu s vizuálem dělá s filmem divy. Dobrý kousek! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Aja je mistr napětí a zábavy a i když od něj mám raději horory, tenhle atmosferický Thriller se mu povedl na výbornou. Utáhnout film s jedním hercem je vždycky obrovská sázka do loterie, ale Mélanie Laurent se to povedlo dokonale. Hi-Tech styl filmu je balzám pro oko a napětí by se dalo krájet. Naprosto jsem netušil jaká je pointa a to se mi stává málo kdy, takže další velký palec nahoru za výtečnou pointu i perfektní konec. Atmoškou nabitý komorní Thriller. 80%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)
  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno