Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (50)

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Nejsem žádný velký fanda do aut, ale tento film je prostě špica! Christian Bale je perfektní, scénář jednoduše brilantní, vše mistrovsky zrežírované, zahrané, sestříhané... Film mě nadchnul a dojal, nenudil jsem se ani vteřinu. Perfektní práce!

plakát

The Beekeeper (2024) 

Film by chtěl být nový John Wick, nemá však na to. Jason Statham hraje drsňáka, jak jsem u něj zvyklí, akční sekvence nejsou až tak špatné, minimálně jednu cool scénu film nabídne, po slibném úvodu se však stane poněkud banálním a příliš jednoduchým. Vedlejší postavy jsou plytké, příběh postrádá výraznější momenty překvapení a po skončení se nemůžu ubránit béčkovému dojmu. Prostinká akční oddechovka.

plakát

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999) 

Tady to všechno začalo. Mé první setkání s Hvězdnými válkami. A byla to láska na první pohled! Zpětně chápu rozčarování některých fanoušků, kterým tento styl v porovnání se starou trilogií přišel plytký, dětinský, nezajímavý... (A nutno přiznat, že obzvláště ta zápletka na Tatooinu je opravdu až příliš zdlouhavá.) Já jsem však vstoupil do kouzelného světa, který jsem už potom nikdy neopustil. Jediové, světelné meče, droidi, vesmírné stíhačky, majestátní hudba, souboj dobra se zlem... Star Wars mi uhranuli a spolu s Pánem prstenů se stali nedílnou součástí mého dospívání. I ten Ja Jar Binks se mi jako klukovi líbil. Takže nemohu jinak než dát plný počet.

plakát

Království nebeské (2005) 

Jeden z nejlepších historických filmů všech dob! Nedoceněné mistrovské dílo, jehož režisérská verze je dokonalá každém ohledu. Neskutečně epické, nádherně výpravné, poutavé, dramatické, akční scény parádní. Herci jsou precizní, hudba skvělá, vše šlape, jak má. Příběh navíc obsahuje pěkné poselství, zkrátka nemám co vytknout. Ridley zase jednou dobyl vrchol a skoro nikdo si toho nevšimnul...

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Star Wars je svět, který miluji, a III. epizoda je to nejlepší, co v něm doposud vzniklo. Vynikající propojení staré a nové trilogie, neskutečné emoce, nezapomenutelné scény, dechberoucí souboje. Film se řítí vpřed vražedným tempem, Williams je jako vždy skvělý a vizuální stránce není co vytknout. Veledílo, kterému na kráse neubírá ani trošku urychlený Anakinovýv přerod či úsměvně rychlá smrt některých Jediů při souboji s Palpatinem. Lucasi, díky! May the Force be with you.

plakát

Daredevil - Season 3 (2018) (série) 

Návrat k atmosféře první série Daredevilovi jednoznačně prospěl.  Tytam jsou mýtické prvky, na scénu se vrací všemocný Fisk, atmosféra je správně temná, Dexova postava zajímavá, hlavní postavy dobře prohloubené. Výrazně lepší než druhá série.

plakát

Zlý časy v El Royale (2018) 

Neprávem opomíjený snímek! Vynikající scénář plný zvratů, perfektní postavy, atmosféra skvělá, radost sledovat. K úplné dokonalosti schází jen kousek. Jen tak dále!

plakát

V letu (2024) 

Kromě pěkných lokací a obstojné poslední půl hodiny mimořádně slabé a nudné. Přitom mám filmy tohoto typu velmi rád, tento se však vyloženě nepovedl. Prkenné, bez vtipu a elánu, i akční scény mohly být zvládnuté lépe... Nebýt toho, že jsme se dívali ve skupině, bych film po půl hodině vypnul. Doporučuji se tomuto dílu vyhnout a sáhnout radši po jiném.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Nová Mission Impossible je cool, ale přesto je pro mě zklamáním. Především po dějové stránce. Po dvou neskutečně promyšlených dílech teď dostáváme klasické bondovské dobrodružství... Nejvíce mě mrzí, jak film naložil s postavou Ilsy, která ve filmu skoro nepromluví. A Ethan najednou skočí za první holkou, kterou potká. Příběhu přitom nechybí rádoby srdceryvné scény, které však se mnou takřka nehnou. Sounáležitost s hrdinou je pryč. Výborný ačňák, o tom žádná. Kvalita série však o úroveň klesla.

plakát

Přízraky v Benátkách (2023) 

Příjemné překvapení! Starý dobrý Poirot, tak jak ho máme rádi, navíc v čarovném benátském hávu. Atmosféra je skvělá, napjatá, příběh nápaditý, velmi dobře natočený a zahraný. Takovým způsobem má smysl Poirota křísit i dnes. Bravo!