Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

RRRrrrr !!! (2004) 

Nechápu o jakých kultovních hláškách tady všichni příznivci téhle slátaniny mluví, já sem si nevšiml jediné a nebýt toho, že sem se usmál nad cokolivmutími zvířaty, pak by to nedostalo ani tu jednu.

plakát

Čelisti: Pomsta (1987) odpad!

První film, který hodnotím, aniž bych jej viděl, protože k tomu mě nikdo nedokáže přinutit. Ať na něm někdo shledává polehčujících okolností kolik chce. Tohle nikdy nemělo vzniknout a tvůrci by měli hořet v Éčkovém pekle spolu s tou kanadskou partou, co natočila Titanic 2. Už dvojka byla na zblytí, stačí si přečíst o čem to je a jdu s hodnocením do mínusu, ale dnes mám dobrou náladu, tak silných -70%.

plakát

Tichý nepřítel (1997) 

Příklad toho, jak dokážou páni vedoucí studií za pomocí nůžek udělat z nadějného díla průměr.

plakát

Vetřelci (1986) 

Viděl v kině v útlém mládí a pak ješte cca 140 krát na VHS. Jedoznačně nejlepší Cameron.

plakát

Carlitova cesta (1993) 

Celý film to vypadalo na solidní 4 hvězdy. Dík skvělým hereckým výkonům, atmosféře, práci s kamerou a způsobu vyprávění, kdy se člověk oravdu sžije s hlavní postavou, které prostě musíte fandit mi nepřšla stopáž vůbec dlouhá. Už jsem byl smířený s tím, že to stejným tempem dojede až do finále, ale to, co následovalo po nástupu Italů na scénu mě dokonale přikovalo do křesla. Za takhle natočenou honičku zvedám na 5. Asi nejlepší De Palmův film.

plakát

Žoldák: Legie zkázy (1998) 

Béčko, jak se sluší a patří. Popravdě jsem ani víc nečekal, snad jen víc akce a možná sem se těšil na větší spojitost se světem Blade Runnera. Bohužel, žádní replikanti, jen zmínka o Tannhouser's Gate a to bylo všechno. 3 hvězdičky za atmosféru a Kurta Russela. Kéž by dostal ještě nějaké lepší akční role.

plakát

Highlander 2 - Síla kouzla (1991) 

Ubohé, ubohé. Takový přechod z fantasy do sci-fi to chtěl mnohem lepší scénář. To co nám tu tentokrát naservírovali snad bylo napsáno jako nějaký béčkový scénář o osudu země a na poslední chvíli někoho napadlo, že tam zakomponuje Connora McLeoda a dokonce i mnrtvého Ramireze, jen aby do kin přilákali fanoušky prvního dílu. Nebýt vtipného Conneryho, který sice film nezachránil, ale jako jediný mě donutil se dodívat až do konce, dal bych jen jednu hvězdičku za podprůměrnou sci-fi.

plakát

Highlander (1986) 

Jeden z nejlepších filmů 80tých let. Sice z něj občas béčkovost čiší, ale skvělá kamera, hudba a střihy do flashbacků (ten s vodní hladinou je dodnes můj nejoblíbenější, když vezmu v potaz že to nebylo CGI) a fantastická hudba Queenů z něj udělali mnohem víc. Film jsem poprvé viděl v roce 1989 a nechápu názory lidí, kteří jej hodnotí negativně z pohledu dnešního diváka a jen kvůli ubohým pokusům těžit z kultu dalšími díly a seriálem. Je tu už přes 20 let, a tehdy to byl opravdu zážitek. Jak by potom s takovým přístupem dopadl třeba Terminátor. Za trochu zdlouhavější děj bych mu dal 4, ale skoro komixová atmosféra, Sean Connery a ďábelský Clancy Brown a hudba zasluhující oscara mi nedovolí dát míň než *****.

Ovládací panel
38. nej uživatel Irsko
1 bod

Fanklub

(1)