Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (689)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ako keby som znova stál pred tým sudcom a pekne mu to vybalil!"....Vynikajúca gangsterská dráma o mafiánovi, ktorý sa snaží skoncovať so svojím doterajším životom a sníva neuskutočniteľný sen o bahamách. Od začiatku vieme kam to speje. Carlito Brigante je príliš veľká ryba na to, aby len tak zmizol. Celý film sa nesie v pozvoľnom tempe, pomaly graduje až do veľkého finále v 20 minútovej naháňačke a povestnej prestrelke, ako inak na schodoch. Tragické finále sa končí tak, ako bolo naznačené...Vynikajúco vykreslená atmosféra newyorskémo harlemu a všadeprítomnej smrti, úžasná réžia, vynikajúci Al Pacino, výborný, takmer nespoznaťeľný S. Penn a dojímavá hudba = jeden z mojich najobľúbenejších filmov, podobne ako ďalšia DePalmova klasika Scarface...Spomínam si, keď som na to bol v kine /úúhaaa, to už je 16 rokov?/ ,dĺĺĺho som to nevedel dostať z hlavy von. Legenda gangsterského filmu. Nejde mi nespomenúť trailer na tento film, ktorý je podmazaný hudbou od J. Williamsa z filmu Narodený 4.júla. Púšťal som si ho dookola, neustále, nevedel som sa ho nasýtiť...Najkrajší trailer aký som videl, ťažko ho niečo prekoná...100%. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jistý jestli si Carlitova cesta zaslouží být mezi 200 nejlepšími filmy, kde je momentálně umístěna, rozhodně se však jedná o úžasný film. Co mě na filmu dostalo asi nejvíc, je závěrečná honička v metru a zejména pak na nádraží. Ta je tak excelentně nasnímaná, že už jen kvůli ní, by měl film patřit do zlatého fondu kinematografie. Kameraman zde předvedl skutečné mistrovství svého řemesla. Díky němu jste v těchto záběrech opravdu vtaženi do děje a téměř na vlastní kůži pocítíte že jde o kejhák. Samozřejmě adekvátně k tomu odpovídá parádní práce střihače. Al Pacino hraje roli, která mu sedí nejlépe a skvělý je i Sean Penn. Plné hodnocení si film rozhodně zaslouží. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, jak druhá polovina filmu (nejvíce je to znát od záchrany z moře) svým drajvem, režijními nápady i emocemi kontrastuje s tou první, která je pouze typickou storkou (po kolikáté už??) o gangsterovi, zajímavé je na ní pouze to, že Carlito se skutečně chce polepšit. Všechny klady snímku (a vzhledem k tématu i únosná délka) ale mé hodnocení výše než na 70% nezvednou. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Parádní gangsterka ze staré školy, kde Pacino opět předvadí to nejlepší co umí. Jeho Carlito je přesně na tom pomezí mezi zásadovým prima chlapíkem a chladnokrevným zabijákem takže si ho člověk prostě musí zamilovat. Už jen úvodní monolog člověka chytne za srdce. Slizký Sean Penn hrál taky na výbornou a už vím kdo byl předobrazem Kena Rosenberga z GTA: Vice City. De Palma si tradičně hraje s kamerou, hlavně při závěrečné honičce, která jen potvrzuje jeho režisérské umění. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Beautiful. Po mistrovském kousku Scarface jsem očekával opět velkolepé dílo. Čekal jsem kultové přestřelky a drsné mafiánské prostředí - vše splněno. Silný příběh, silné obsazení v podání Al Pacina a Sean Penna. De Palma si umí perfektně pohrávat s herci, se vším pracuje do nejmenších detailů. Výkon obou hlavních ikon musím vyzdvihnout, protože právě oni udělali s Carlito's Way klenot v krimi žánru. Carlito's Way zvedá diváka ze židle. Devastující závěr. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (37)

  • Kleinfeld (Sean Penn) vo filme navštevuje väznicu Rikers Island Prison Barge. Tá však bola uvedená do prevádzky až v roku 1992. (TheRoller)
  • Pronásledování Carlita (Al Pacino) mafiány v metru se natáčelo od léta až do podzimu. (tequilla)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama