Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (689)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak tahle gangsterka se mi líbila dokonce více, než legendární Kmotr. Jinými slovy mě naprosto uchvátila. Carlito Brigante v podání Al Pacina je přesně tak akorát kladný gangster, že kdyby byl jen o kousek více kladný, už by to byl nerealistický kýč. Kdo mě uchvátil skoro stejně jako on, to je k nepoznání maskovaný Sean Penn, který si tady asi vystřihl životní roli. Tuhle silnou dvojku tady doplňuje sice méně výrazná, ale do koncepce filmu přesně zapadající Penelope Ann Miller. Naprosto brilnatní režie Briana De Palmy jen umocňuje celkový vynikající dojem. Víc takových filmů ! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem vic. Pribeh gangstera, kterej bejval legendou a chce toho nechat, sice neni tak obvyklej a tudiz je i misty zajimavej, ale ve filmu se toho deje prilis malo, aby dokazal zabavit 140 minut. Pacino porad dokola opakuje, ze uz nechce a vsichni okolo neho se ho snazi zase zpatky stahnout a nebo ho podrazit. Do toho vseho misty otravnej Pacinovo hlas popisujici situaci a od prvniho momentu, kdy se objevi na platne, jasnej Pacinuv vrah. Navic je to vsechno takovy ubreceny, i kdyz se porad vsichni tvari jako drsnaci a opravdu napinavejch nebo akcnich scen tu je jen par. A do toho vseho spis nudna hudba. Takze to, co nezvladl scenarista, musi zachranit herci a to se nastesti povedlo. Pacino si strihnul presne roli, kterou zvlada nejlip a hraje skvele, navic ma cool vzhled. Pak tu je, podle me, jeste lepsi Sean Penn, ze zacatku sice upouta jen svym harem, ale jakmile vlitne na drogy, je z neho paradni magor. Z ostatnich hercu me jeste zaujal docela k nepoznani nalicenej Viggo Mortensen, sice ma malou rolicku, ale je dokonalej. Mezi nejlepsi gangsterky se tohle nezaradi, ale kriminalka je to nadprumerna. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalšia Pacinova mafiánčina. Vznikol tak film evokujúci žánrovky 30.tych rokov, v ktorom sa portorikánsky chlapík vracia do každodenného života s rozhodnutím definitívne skoncovať s minulosťou zabijaka a priekupníka drog. Popravde tento film ma príjemne prekvapil, Al Pacino len dokázal, že je dobrý herec všetkých rozporuplných charakterov. Ako je aj Carlito. Veľmi smutný, ale naozajstný príbeh, vynikajúce herecké výkony Al Pacino a Seana Penna, silný príbeh drogového dílera. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jak já Carlitovi přál, aby se na své cestě dostal až na konec a užíval si se svojí milou milou Gail na Bahamách. To se sice nestalo, ale já si alespoň užil dvě a půl hodiny perfektní filmařiny, Brian de Palma natočil výbornou gangsterku a do hlavní role obsadil boha jménem Al Pacino, který by mohl dělat cokoliv, a přesto by to bylo brilantní. Soundtrack stylově vybraný a Cockerova pecka na konci ještě více umocnila moje pocity. Začínám mít pocit, že Kmotr zase tak dobrej vlastně není. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj tak bol pre mňa De Palmov 'Scarface' trošku lepší. Ale Al Pacino sa mu osvedčil a na podobné role niet vhodnejšieho kandidáta, to si musíme priznať. A ak by si ešte niekto z hercov (nevravím, že ostatní boli zlí) zaslúžil poklonu, tak určite Sean Penn, ktorého som s kučerami a plešinkou takmer nespoznal. Škoda, že sa podobných filmov netočí viac. Násilie, chladné hlášky, smrtiace pohľady, jednoducho cesta životom gangstra ako má byť a záver tiež. 85%. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (38)

  • Předlohou k filmu byla novela Edwina Torrese "After Hours", ale název si režisér vypůjčil z jeho prvotiny, aby film nebyl zaměňován se snímkem kolegy Martina Scorsese, jehož název byl taky After Hours (1985). (don corleone)
  • David Kleinfeld (Sean Penn) žádá Carlita (Al Pacino) o pomoc při osvobození Tonny Taglialucciho (Frank Minucci) z vězení. Ačkoliv se záběr natočil téměř třicetkrát, Sean s ním stále nebyl spokojen a žádal další opakování. Režisér Brian De Palma odmítl, což vedlo ke vzájemné hádce. Jednalo se o jejich jedinou rozepři během celého natáčení. (Caszidy)
  • Kleinfeld (Sean Penn) vo filme navštevuje väznicu Rikers Island Prison Barge. Tá však bola uvedená do prevádzky až v roku 1992. (TheRoller)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama