Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

HAL 

všechny recenze uživatele

New York devadesátých let je nejdokonalejší setting pro drsné gangsterky ever. Ta šeď, špína, násilí, a všeobecný nihilismus čišící z každého záběru... krása. A tahle se taky povedla, příběhem sice trochu překombinované, ale tím tématem, a i krásnou (byť krátkou) slow motion akcí mi dost připomíná HK filmy Johna Woo - které přitom teprve vznikaly, ve stejné době. Nečekal bych že někdy uvidím Seana Penna střílet obouruč ve stylu Chow Yun Fata, ale kupodivu mu i role nasraného gangstera dost sedla, a zbytek hereckého obsazení, to je taky solidní dream team - Ed Harris, Gary Oldman, Robin Wright, John Turturro, John C. Reilly. Všichni krom Harrise v době kdy ještě vůbec nebyli slavní. A k tomu soundtrack od Morriconeho. Ten režisér pak už nikdy nic co by stálo za zmínku nenatočil, ale tady měl při výběru lidí hodně šťastnou ruku. 8/10 ()

Gazi 

všechny recenze uživatele

Tenhle žánr patří mezi mé oblíbené a u tohoto filmu se navíc sešla skvělá partička herců v čele s Gary Oldmanem. Když Vám tvůrci filmu ještě přidají jednoduchý, ale podmanivý hudební motiv od E. Morricone a drsné prostředí New Yorku, tak není co řešit - pro milovníky gangsterských filmů téměř povinnost. Jen nechápu, kde se tento snímek skrýval, že jsem se němu dostal až po dvaceti letech od jeho uvedení!? ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Poměrně útlá a skromná gagnsterka, která nevsází na kmotrovský přehršel postav a spletitý děj, což by se z dané stopáže dalo jednoduše usuzovat. Ono se v podstatě jedná o takové potulování semo tamo, které ale s daným bodycountem a áčkovým obsazením nenudí. Hercům tradičně kraluje bezsebný Oldman. Fanouškovi gangsterek by určitě tento kousek utéct neměl, ale je to jen jeden z mnoha, takže jelikož ničím nevyniká, doporučit jako tutovku se jej neodvážím. Slabší čtverec. 73% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výborný mafiánsky film, ktorý dokázal, že dobrý mafiánsky film môže byť aj bez častého popravovania a strieľania. Najlepší herecký výkon určite Gary Oldman ktorý všetkých zatienil. Z Eda Harrisa ide strach a z mladučkej Robin Wright sexepíl ako sviňa. Príbeh je kvalitný, plottwist prekvapí. Neznámy Phil Joanou odviedol v réžií prekvapujúco skvelú robotu a ešte viac je prekvapivé, že film nezískal žiadne ocenenia. Snímka je sprevádzaná veľmi slušivým hudobným sprievodom od Ennioa Morriconeho. Ľutujem, že sa ku mne film nedostal skôr v mojom detstve, keď som si často požičiaval VHS kazety. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

All-stars (Sean Penn, Gary Oldman, Ed Harris, John C. Reilly, John Turturro) gangsterka, je tam všechno, co u tohoto žánru potřebujete - hodný a zlý brácha, milenka doufající v nápravu své lásky, tlustí Italové srkající pressa v zahulených kavárnách, ožralí agresivní irové chlastající za barem a u kulečníku a hlavně genius loci špinavého New Yorku roku 1990 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kde Jackie představuje svou přítelkyni Terrymu, můžeme v pozadí slyšet hudbu U2. Režisér Phil Joanou pro U2 zpracoval video k singlu "One" a režíroval film z prostředí jejich živého koncertu U2: Rattle and Hum. (D3VIL)
  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)
  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)

Reklama

Reklama