Reklama

Reklama

Gauneři

  • USA Reservoir Dogs (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafián Joe najme na vyloupení klenotnictví partu gangsterů, kteří se vzájemně neznají a oslovují se smyšlenými jmény. Akci však zmaří policie a lupičům nezbývá než uprchnout a ukrýt se ve starém skladišti. Pan Oranžový je postřelen a pan Bílý se ho pokouší udržet naživu, dokud nedorazí pomoc. Napětí ve skladu však narůstá, protože policie je jim v patách a pan Růžový je přesvědčen, že šlo o past – někdo z nich musí být zrádce. Každý má ovšem vlastní verzi toho, co se stalo. Jak dlouho bude trvat, než vytáhnou pistole a drama se změní v masakr? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 392)

movie 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po několika dlouhých letech dal repete a musím říct, že RESERVOIR DOGS jsou pro mě ten nejklasičtější Tarantino. Naakumulovaná atmosféra, práce jen s několika charaktery a v omezeném prostoru, tak to mám rád. Harvey Keitel a Lawrence Tirney tu patří mezi moje oblíbené postavy, zboužňuji jejich tuhý akcent a chraplavý hlas, od těhle chlapíků bych si nechal dlouho vyprávět. Výborný debut. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,2miliónaTržby USA $2,832,029Tržby Celosvetovo $14,900,000Tržby za predaj DVD v USA $18,214,162 //počet predaných kusov 1,478,741║ Táto gánsterka Quentina Tarantina nesie jeho svojský režisérsky štýl, ktorý dokázal ešte o niečo lepšie rozvinúť v jeho ospevovanom Pulp Fiction. V tomto prípade to stráca na pôvabe kvôli zbytočne zdĺhavému rýpaniu sa, v tých najmenších možných detailoch aby poskladal dokonalú skladačku jednej nevydarenej lúpeže diamantov. Áno, základný príbeh má svoje plusy o tom niet najmenších pochýb ale tie vedľajšie poviedky kde poukazuje ako, kde, čo, sa zosmolichalo nemá takú šťavu aby to malo výpovednú hodnotu akú by si určite želal. Jednoducho mi to celé príde len ako také jeho oťukávanie. Tak trošku to preháňa s tendenciou nadávok, čo tu je jedna veľká smršť a popri tom dosť uspávajú aj podaktoré nič hovoriace dialógy. A ako je zvykom dosť si tu lubuje v krvi ale to je v norme, aj keď nechutnosti s uchom si mohol odpustiť. /40%/ ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Kultovka. Úžasný způsob režie udržuje diváka stále v napětí a nutí ho přemýšlet. Výborný Tarantinův rukopis, výborné herecké výkony a brilantní režie. Ne všem se ale snímek zalíbil. I když odpůrci poukazovali na nedostatek morálních hodnot a přílišného násilí, například v legendární scéně s odřezávání ucha, Tarantino odpověděl: „Násilí je tolik přehnané a komiksově nadsazené, že má v člověku spíš vzbudit smích než zhnusení“. Intenzivní krvavá tvorba. Mr.White: "Jestli mě zastřelíš ve snu, tak by ses měl raději vzbudit a omluvit se!". RESERVOIR DOGS se mezi fanoušky stává ihned kultovní záležitostí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?“ Reservoir Dogs jsou děláni srdcem Quinte, to jde poznat. Nemá cenu řešit, jestli jsou lepší Gauneři nebo Pulp Fiction, vždycky to totiž skončí hádkou o to, kdo bude pan Černý. Informace pro kinofily: ten oranžový balónek letící za autem údajně nemá žádný skrytý význam.. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino je jedním z mých oblíbených režisérů, na Pulp Fiction ulítávám, takže byla jen otázkou času, kdy konečně shlédnu jeho debut - Reservoir Dogs. Pravda, Quentinova genialita se zde neprojevuje ještě tak silně jako v pozdějších snímcích, ale přesto je tento film skvělou, drsnou a zábavnou podívanou. Gauneři jsou samozřejmě hodně ukecaní, nicméně Tarantinovy dialogy se dají poslouchat zas a znova, ačkoli taková dobrá půlka odkazů z nich mi mohla uniknout. 80% ()

Galerie (119)

Zajímavosti (147)

  • Ve filmu nevidíme téměř žádné ženy. Tarantino vysvětlil, že celý příběh se odehrává v reálném čase, proto muži nepřicházejí do kontaktu se ženami, neboť film se soustředí na loupež a následné události. Kvůli absenci žen byl snímek nařčen z misogynie. (SallyZen)
  • Kvůli nízkému rozpočtu filmu nebylo možné zajistit odbornou pomoc při řízení silničního provozu. Pan Růžový (Steve Buscemi) utíká s ukradeným kufříkem, následně přinutí vystoupit ženu z auta a uprchne v něm - tento záběr byl pořízen za plného silničního provozu. (cihlenka)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

12.05.2005

Už pred niekoľkými rokmi zrežíroval Quentin Tarantino jednu epizódu kultového seriálu Pohotovosť (pod názvom "Materstvo"), v ktorej odkázal na svoj réžijný debut Gauneri, keď do nemocnice priviezli… (více)

Reklama

Reklama