Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (815)

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Celou sérii neberu nějak extrémně vážně, ale první díly měly něco do sebe. Se čtyřkou to už nebylo ono. Pokud chcete jen bezduchou akci s Jasonem v hlavní roli, to film splní na jedničku.

plakát

Barbar (2022) 

První třetina je fakt psycho a po dlouhé době jsem cítil během sledování husí kůži... Pak se to ale překulí úplně do jiného filmu, až místy skoro do komedie. Přesto stále zajímavý horor, který měl tolik překvapivých zvratů, že jednoduše zaháčkoval až do samotmého konce. A to bez absence nadpřirozena, což vždy kvituju.

plakát

Pátek třináctého 6: Jason žije (1986) 

I když číslovka 6 v názvu, rok 86, 86 minut a 66 procent hodnocení značí, že z důvodu velkého výskytu šestek půjde o něco možná zázračného, opak je pravdou. Není to nejhorší díl z celé série, ale ani nejlepší bohužel.

plakát

Tajná invaze (2023) (seriál) 

Na seriál jsem se vůbec netěšil a bral jsem ho jako povinnost, abych se udržel v timeline Marvelu. Příběh mě nezaujal, zpracování možná sice fajn, ale je to prázdné jak láhev vína po pátečním večeru... Oceňuji, že Marvel šel trochu jinou cestou a troufl si na špionážní thriller bez superhrdinů, ale to je tak vše...

plakát

Pátek třináctého 5 (1985) 

Všechny předchozí díly měly alespoň nějakou soudnost, aby si hrály na to, že mají co odvyprávět. Pětka se o to ani nesnaží a servíruje jen náhodné lidi, které Jason může kosit a to je vlastně všechno. Slasher se musí postavit trochu i na postavách a příběhu, jinak to je nuda...což se stalo tady.

plakát

Pátek třináctého 4 (1984) 

Stále si to drží kvalitu celkem fajn slasheru, ale lehce únava materiálu je cítit. Říká se, že do stejné řeky dvakrát nevstoupíš, ale Zito to udělal a zatím mu to prochází.

plakát

Ztracený svět (1925) 

Člověk musí lehce zapomenout na to, co dnešní kinematografie dokáže, a pouštět si tento skoro sto let starý snímek s úctou. Neskutečné, co dokázali a jak to je poutavé i v dnešní době. Klobouk dolů.

plakát

Pád do tmy (2005) 

Paradoxně na mě víc fungovala část, kdy holky se prodíraly jeskyněmi, uvízly a snažily se najít cestu ven. Pak přišla ta hororová (i když hororově na mě působily už i stísněné prostory), které lehce sklouzla k béčkovému zpracování. A to ne monstry, ty se povedly, ale samotým příběhem a způsobem přežití .... občas jsem měl pocit, že koukám na Laru Croft.

plakát

Pátek třináctého 3 (1982) 

Trojka se po lehce odfláknutém druhém díle povedla. Je to místy vtipné, je to nápadité a pomalu to buduje tu tíživou atmosféru, kdy čekáte na první Jasonův krok. Do té doby si režisér s vámi hraje a vy jen čekáte, zda už nastupuje na scénu to, co dělá slasher slasherem a nebo to ještě nebylo ono.

plakát

Pátek třináctého 2 (1981) 

Oproti velmi fajn prvnímu dílu je to krok zpět, i když zde je už ikona hororové série v plné parádě, přesto se nemohu zbavit pocitu, že to je hodně odfláknuté. Bez atmosféry a bez budování napětí. Jednoduše vzali pár děcek a pak je nechali sejmout ...