Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (36)

Báječný hotel Marigold

Báječný hotel Marigold (2011)

Natáčelo se v indickém městě Jaipur přezdívaném Růžové město. Jako hotel posloužil bývalý královský palác Ravla Khempur, ležící na břehu jezera Udaipur.

Báječný hotel Marigold

Báječný hotel Marigold (2011)

Herci měli hrát podle scénaře fascinaci cizí zemí, vetšina z nich byla ale v Indii poprvé, a tak to pro ně nebylo nic obtížného, protože byli zemí okouzleni.

Báječný hotel Marigold

Báječný hotel Marigold (2011)

Judi Dench prohlásila, že „Indie je soustavný útok na vaše smysly. Je to země kontrastů, která vás změní."

Bůh masakru

Bůh masakru (2011)

Film zahajoval filmový festilval v Benátkách 2011.

Moneyball

Moneyball (2011)

Brad Pitt chtěl zjistit, jaký Billy Bean doopravdy je, a na roli se připravoval i tím, že trávil hodně času v jeho kanceláři a tiše Billyho sledoval při práci a během konverzací s kolegy.

Moneyball

Moneyball (2011)

Chris Pratt se ujal klíčové role Scotta Hatteberga i přesto, že s baseballem do té doby neměl nejmenší zkušenost. Kvůli natáčení musel shodit 14 kg a naučit se odpalovat levou rukou.

Moneyball

Moneyball (2011)

Dvacátý zápas byl odehrán do detailu stejně jako ve skutečnosti.

Strom života

Strom života (2011)

Hunter McCracen získal ústřední roli Jacka již jeden rok před natáčením.

Strom života

Strom života (2011)

Laramie Eppler získal roli prostředního z bratrů poměrně kuriózním způsobem, a to tak, že doprovázel svého kamaráda, který přišel na druhé kolo konkurzů. Koproducent Nicolas Gonda prohlásil, že nenašli Laramieo, ale on našel je.

Nine

Nine (2009)

Daniel Day-Lewis nikdy předtím ve filmu netančil. Autor filmu Maury Yeston byl Day-Lewisem doslova unešen, avšak ještě více ho zaujel jeho zpěv.

Nine

Nine (2009)

Kameraman Dion Beebe komentoval Lewisovo vystoupení slovy: "Jeho intenzita vystoupení je nezměrná, stejně jako jeho smysl pro humor a ironii, Guido (Daniel Day-Lewis) je totiž chlapík, jehož svět sice kolabuje, ale jeho mysl je stále schopná odletět na křídlech fantazie.“

Ned Kelly

Ned Kelly (2003)

Heath Ledger dostal za tento film honorář 50 000 liber, čímž projevil svou oddanost. Zároveň se mu splnilo přání zopakovat si spolupráci s režisérem Gregorem Jordanem. V Austrálii se později stal film úspěšným hitem.

Muži, kteří nenávidí ženy

Muži, kteří nenávidí ženy (2011)

Pro zachycení a vytvoření noir atmosféry si Fincher přizval na pomoc na Oscara nominovaného kameramana Jeffa Cronenwetha a oscarového výtvarníka Donalda Grahama Burta, se kterými spolupracoval již na snímku The Social Network (2010).

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Film se natáčel po celou dobu ve Velké Británii v panském sídle Groombridge ze 17. století, které se na 11 týdnů stalo domovem Bennetových. A to doslova. Herci se totiž vždy po skončení filmování místo odchodů do svých karavanů odebrali přímo do vlastních ložnic v Groombridge. Natáčení probíhalo od 19. července do 1. října 2004.

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Aby scénám příjezdu a odjezdu vojenských jednotek dodali potřebnou autenticitu, oslovili filmaři s prosbou o pomoc sdružení Napoleonic Society.

Reklama