Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Zajímavosti k filmům (5 688)

Interstate 60

Interstate 60 (2002)

O.W. Grant (Gary Oldman) podobou, oblékáním i komikou připomíná postavu Pee-wee Hermana. Pee-wee Herman je komediální postava, kterou vytvořil a ztvárnil americký komik Paul Reubens. V 80. letech hrál ve filmech a televizních seriálech.

Dr. House

Dr. House (2004) (seriál)

Podle Martina Stránského (daboval Dr. House) mělo velký podíl na kvalitu a konzistenci dabingu to, že dabingový štáb se po celou dobu práce neměnil.

Kdybych byl tátou

Kdybych byl tátou (1939)

V kancelář jsou plakáty americké výletní společnosti Holland America Line (HAL), dceřiné společnosti Carnival Corporation & plc se sídlem v Seattlu a Československé letecké společnosti (ČLS) – prvorepublikové soukromé letecké společnosti provozující mezinárodní leteckou dopravu.

Starci na chmelu

Starci na chmelu (1964)

Snímek byl v roce 2016 digitálně restaurován.

Bankovní loupež

Bankovní loupež (1981)

Přestože mnoho záznamů týkajících se vloupání do banky bylo Národním archivem zveřejněno v roce 2013, zůstává nepřístupno přibližně 800 stran informací – Mají být k dispozici až v roce  2071.

Bankovní loupež

Bankovní loupež (1981)

Hodnota ukradeného majetku není známa, ale pravděpodobně se pohybovala mezi 1,25 miliony až 3 miliony liber. Policii se podařilo získat pouze 231 000 liber.

Bankovní loupež

Bankovní loupež (1981)

Ze skutečné loupeže, která se do jisté míry stala předobrazem té filmové, existují autentické audio nahrávky. Náhodou jejich vysílačkové rozhovory zaznamenal jistý radioamatér. Ten také kontaktoval policii, ta však konala liknavě.

Bankovní loupež

Bankovní loupež (1981)

Lupiči použili jako výbušninu Gelignit, což je trhavina sestávající z kolodia rozpuštěného v nitroglycerinu nebo nitroglykolu s přídavkem dřevoviny a ledku. Gelignit byl poprvé připraven v roce 1875 švédským chemikem Alfredem Nobelem, původcem dynamitu.

Bankovní loupež

Bankovní loupež (1981)

Film byl natočen a uveden do kin zhruba osm let po vydání jeho předlohy, románu „Loophole: Or How to Rob a Bank“ od Roberta Pollocka, který byl poprvé publikován v roce 1973.

Osudné dopoledne

Osudné dopoledne (1951)

Autorka českého dabingu Olga Wallo o filmu prozradila, že dostali takové cenzurní příkazy, že z filmu zůstal v podsaďte paskvil, který nedával hlavu ani patu. Vystřihat se musely všechny scény s černochy, kde byli vykresleni nelichotivě.

Prahou podzemní drahou - Linka A

Prahou podzemní drahou - Linka A (2024) (epizoda)

V epizodě si zahrála malou roli Světlana Lavičková – česká rozhlasová moderátorka, redaktorka a reportérka. V roce 1978 namluvila hlášení na lince A pražského metra. Lavičková byla spolu s Evou Jurinovou v pražském metru nejdéle fungující hlasatelkou.

Úžasné domy

Úžasné domy (2018) (seriál)

Ve 2. epizodě 1. série s názvem House on the Moon můžeme spatřit viadukt. Jmenuje se Calstock viadukt a je 120 stop (37 m) vysoký s dvanácti 60 stopami (18 m). Byl postaven v letech 1904 až 1907 Johnem Langem z Liskeardu s použitím 11 148 betonových bloků. Ty byly odlity na provizorním dvoře na břehu Devonu naproti vesnici. Jeho inženýri byli Richard Church a WR Galbraith. Viadukt byl poprvé překročen nákladním autem dne 8. srpna 1907 a cestující jej poprvé použili 2. března 1908.

Víkend na Zuydcoote

Víkend na Zuydcoote (1964)

Píseň linoucí se z vysílačky je „J'attendrai“. Jedná se o populární francouzskou píseň nejprve nazpívanou Rinou Ketty v roce 1938. Stala se oblíbenou písní během druhé světové války.

Víkend na Zuydcoote

Víkend na Zuydcoote (1964)

Zuydcoote je obec v departementu Nord v severní Francii nedaleko kanálu La Manche.

Reklama