Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční

Recenze (15 697)

plakát

Bitva o rozhlas (2005) (TV film) 

Dokumemt v archivu České televize.

plakát

Vrcholy Leopolda Sulovského (2008) 

Zajímavé vyprávění s pár fotografiemi ideální do hospůdky. Ke shlédnutí v archivu České televize.

plakát

Zakázaný Memorial (2024) (TV film) 

Je s podivem že se Rusové ještě nepostavili čelem své krvavé historii. Memorial tak šlápl režimu na kuří oko, což je záslužné. Nevěděl jsem, že dobrovolníci na ukrajinské frontě mají tak vysoké platy a když padnou, jejich rodina dostane více peněz, než kdyby manžel celý život pracoval. A žena se asi ráda zbaví opilce a násilníka.

plakát

V karavanu po Polsku - Epizoda 3 (2024) (epizoda) 

Příjemný výlet. Ta místa znám z výletů po Polsku, ale nevěděl jsem zajímavosti o varšavském paláci kultury, co na nás mají Poláci rádi (nebylo řečeno co neradi jako třeba bezzásadovost)  či jak vnikla polská obdoba našeho rčení španělská vesnice "český film". K shlédnutí na https://www.ceskatelevize.cz/porady/15556873703-v-karavanu-po-polsku/223544160300003/

plakát

Krásné země z výšky: Nová Anglie (2020) (TV film) 

Nová Anglie (anglicky New England) je oblast mezi New Yorkem a Kanadou, severovýchodní cíp USA s největším městem Bostonem, který tvoří šest států, původních britských kolonií.  Všechny zdejší státy se vyznačují vysokým procentem bělošského obyvatelstva, s výjimkou státu Connecticut sousedícího s městem New York s větší různorodostí obyvatelstva. Tato oblast se hodně podobá Evropě, obzvlášť Velké Británii. Ačkoliv je většina obyvatel britského původu z dob 17. století, převládá zde do dnešních dnů velká nesympatie vůči Velké Británii z dob Americké války za nezávislost. Oblast se vyznačuje malými farmami, roztroušenými uprostřed nízko se svažujících pahorků, zejména v oblasti Massachusetts. Divoké a rozmanité pobřeží státu Maine a šťavnaté louky rozkládající se ve státě New Hampshire, kde se pasou velká stáda skotu a ovcí, láká mnoho turistů. Turisty také láká místní historie vzpoury proti Británii, ale i město Salem, proslulé honbou na údajné čarodějnice. Jako označení Novoangličanů také vznikl pojem Yankee, později rozšířený na Američany vůbec.