Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční

Recenze (15 709)

plakát

Prahou podzemní drahou - Linka A (2024) (epizoda) 

Touto trasou jedím skoro každý den ze Skalky, nebo od "schodište nevedoucí nikam" Strašnické. V Trmalově vile se občas konají kulturní akce. Do Depa Hostivař jsem jednou omylem zajel a musel seskakovat dolů z rampy. Zmíněné nové obchodní centrum na Bořislavce jsem od roku 2018 ještě ani nezaznamenal. Ale jestliže úpadek náboženství dnes supluje víra v ekonomický růst, zdá se mi důstojný moderní stánek konzumu. Ke shlédnutí na https://www.ceskatelevize.cz/porady/16190507166-prahou-podzemni-drahou/224382580430002/

plakát

Zapomenuté válečné linie (2022) (seriál) 

Shledl jsem paty dil Pegasus Bridge o největší mystifikační akci ve válce vylodění v Normandii na Ceske televizi.

plakát

ABBA: úspěch navzdory (2024) 

Myslim,ze tento dokument a zdarily dokument ABBA: Vitez bere vse si vubec nekonkuruji a v obou se dozvite jine veci. Zde treba ze lidem ve Svedsku na skupine vadily kycovite oblecky, nebo ze se nevyjadruji ke svetovym udalostem. Ani zde nedojde k prani spinaveho pradla pro manzelstvi nefungovalo. Jsou zde ukazky televiznich talk show kapely , nebo z americkeho turne mezi ignorantskymi americany.

plakát

Obchod s uměním za 2. světové války (2021) (TV film) 

Dokument na Ceske televizi Artu. Shledl jsem podobny dokument, v nemz samozrejme nechybel nenasytny Gohring, ktery se mi zdal o neco poutaveji natoceny.

plakát

Ivan Hlas - Pramínek času (2024) (TV film) 

Dokument je krome vypraveni Ivana a jeho pratel vysperkovan peknymi pisnickamu a je k videni v archivu Ceske televize. Na koncertu Ivana jsem byl v prazskem komunitnim centru Vozovna na Zizkove.

plakát

Rivalové v umění - Michelangelo versus Leonardo (2016) (epizoda) 

Charakterova studie obou perfekcionistu je zamerena spise na jejich profesni zivot a pracovni techniky nez treba jake se jim libily baby, jaky mely vztah k penezum, jejich svetove nazory apod. V Rime je milion obyvatel a asi dva miliony soch z nichz vetsina je naha. Ve Florencii je to podobne.

plakát

Hudební cestopis slavných skladatelů (2021) (seriál) 

Shledl jsem prvni dil Bach nahlizejici do skladatelova soukromi na Ceske televizi. V jeho rode se hudebni talent dedil 300 let. Na pozadi luteranstvi jako zpusob zivota. Zaujalo me, ze Bachovi skladby v kostele byly tak slozite, ze je nikdo nedokazal zazpivat a zahrat a casto se, nez byl prelozen popral se svymi zaky.