Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Zajímavosti k filmům (107)

Fallout - Začátek

Fallout - Začátek (2024) (epizoda)

Během schůzky v budově Vault-Tecu můžeme u stolu za jmenovkou ROB-CO spatřit pro hráče herní série velmi známou postavu Roberta Edwina House, který se proslaví především jako vůdce poválečného New Vegas Stripu a majitel kasina Lucky 38. Jako drobný ester-egg jeho postava v seriálu zmíní, že by jiný člen schůze prodělal i kdyby řídil kasino.

Smrtící atrakce

Smrtící atrakce (1988)

Postava Jasona Deana (Christian Slater) zde na začátku filmu řekne, že se často stěhuje a zmíní město Sherwood, což je zajímavá náhoda vzhledem k tomu, že si o 3 roky později zahrál roli jednoho z banditů ze Sherwoodského lesa ve filmu Robin Hood: Král zbojníků (1991).

Vřískot 6

Vřískot 6 (2023)

První film ze série, ve kterém vraždí s maskou Ghostface hned 3 charaktery (pokud nebereme v potaz krátké úvodní vraždy ze začátku filmů).

Laputa: Nebeský zámek

Laputa: Nebeský zámek (1986)

Na jednom robotovi na Laputě si lze všimnout podivných žluto-černých kočkám podobným stvoření. Stejné zvíře se objevilo již v předchozím snímku režiséra Hajao Mijazakiho, Naušika z Větrného údolí (1984), kde ho vlastnila hlavní postava. Na základě tohoto propojení lze soudit, že oba filmy se odehrávají ve stejném světě.

Avatar

Avatar (2009)

Po znovuuvedení v kinech (v roce 2022, před plánovanou premiérou druhého dílu) film překonal Avengers: Endgame (2019) a znovu se stal komerčně nejúspěšnějším snímkem všech dob. Se vším všudy se tedy jeho severoamerické tržby v příslušné době ustálily na 785,2 mil. dolarů, součet těch celosvětových na 2923,7 mil.

Na hraně zítřka

Na hraně zítřka (2014)

Po ukončení promítání v kinech a vydání filmu na DVD došlo ke značné kontroverzi ohledně názvu filmu. Film byl totiž vydán v přebalu, kde byla velkými písmeny napsána fráze „Live Die Repeat“. A až malé písmo dole uvádělo název „Edge of Tomorrow“. Proto v té době spousta DVD půjčoven začala film inzerovat pod špatným názvem Live Die Repeat. A veškeré online platformy film označili jako „Live Die Repeat: Edge Of Tomorrow“.

16 bloků

16 bloků (2006)

Na konci 53. minuty můžeme zaslechnout kultovní výkřik přezdívaný „Wilhelm scream“.

Půlnoční mše

Půlnoční mše (2021) (seriál)

Tvůrce seriálu Mike Flanagan ztvárnil v seriálu 2 krátká camea. Poprvé ho lze spatřit v epizodě Kniha I: Genesis (2021) jako muže stojícího na verandě pijícího z modrého hrnku. Podruhé hned zpočátku epizody Kniha III: Přísloví (2021) jako muže, který ve vzpomínce osloví zmateného Monsignora Pruitta.

Stranger Things - Season 4

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)

Eleven (Millie Bobby Brown) má na sobě po incidentu v bruslírně šaty ušpiněné od čokoládového koktejlu. V následující scéně, když z incidentu přichází domů, jsou šaty jako zázrakem naprosto čisté.

Reklama