Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Životopisný
  • Akční

Recenze (52)

plakát

Tlapková patrola ve velkofilmu (2023) 

Taková dětská parodie na Armageddon, Godzillu a Supermana. I když tento film by měly hodnotit spíše děti a ty výskaly nadšením a když film dobře skončil, tak tleskaly, dále při závěrečných titulkách některé tančily v mezerách mezi sedadly.

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Nečekala jsem nic extra, protože jsem četla špatné recenze, ale byla jsem celkem mile překvapena, vlastně mi ten film přišel hrozně milý a nenásilný, humor plný slovních hříček a dvojsmyslů, párkrát jsem se uchichtla a z kina odcházela spokojená.

plakát

Elvis (2022) 

Je to pecka, moc se mi to líbilo. Zajímavý a silný příběh, pěkně zasazený do historického kontextu. Je to o obraně autenticity, která dokáže strhnout masy, ale zároveň má i své odpůrce, je to o hudbě, ve které nezáleží na barvě pleti, je to o emocích a o životě. Herecké výkony hodny ocenění, doufám, že se dočkají. Tleskám!

plakát

Koruna - Série 1 (2016) (série) 

Spíše mě to zaujalo jako výuka historie než jako klasický seriál, i když je to všechno hezky ztvárněné.

plakát

Zátopek (2021) 

Moc povedený životopisný film, Zátopek je zde vyobrazen jako lehčí autista, kterého zajímá pouze běh a nic moc kolem, ale i tak je sympatický. Václav Neužil ho ztvárnil velice autenticky, to byl výkon na Oscara a některé scény jsou velmi dojemné. Trochu jsem se bála délky filmu, ale odsýpalo to svižně, ani jsem nestihla koukat na hodinky.

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Musím říct, že takhle jsem se dlouho nezasmála! Mám ráda crazy komedie a tohle se povedlo, vtipné, rychle mi to utíkalo, zajímavé postavy a perfektní herci. A doufám, že Martin Pechlát dostane nějakou cenu, ten byl vynikající a může se živit i jako zpěvák či transvestita, kdyby mu herectví nevynášelo.

plakát

Bábovky (2020) 

Ten příběh je zajímavý, ale je zde až moc postav, které se snadno pletou a celé je to jakoby ve zkratce, rychle převyprávěné, nic hlubšího a najednou to skončí

plakát

Matky (2021) 

Série vtipných spotů, které se režisér snažil dát dohromady a utvořit příběh, ale moc se mu to nepovedlo. Celkově je to film o ničem, ale některé scény jsou povedené a vtipné. Plus oceňuji snahu otevírat různá tabu spojená s početím a porodem.

plakát

Gump - pes, který naučil lidi žít (2021) 

Tohle nebyl můj šálek kávy, nápad obsadit do jedné z hlavních rolí psa, je sice na české poměry neobvyklý, ale celé mi to přišlo, že si to více užívali herci a tvůrci než samotní diváci. Taková Lasie se vrací po česku, nepochopila jsem, zda je to určené pro děti či pro dospělé, protože chvílemi tak a chvílemi zase tak.

plakát

Božena (2021) (seriál) 

Zajímavý seriál o životě Boženy Němcové, více si mi líbila část, kde hrála mladou Boženu Anna Kameníková, poté, co nastoupila Aňa Geislerová už tam bylo na můj vkus příliš erotických scén, některé za hranou vkusu, což mi přijde škoda, protože jinak by to mohl být i zajímavý výukový materiál pro školy, je zde mnoho historických souvislostí a významných českých osobností.