Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (114)

plakát

Mozek v plamenech (2016) 

Film je velmi poutavý a emotivní. Režisér Gerard Barrett dokázal vytvořit napínavou atmosféru a zaujmout diváka svým vyprávěním. Hlavní roli Susannah ztvárnila Chloë Grace Moretz, která podala skvělý výkon. Její proměna z nadané a ambiciózní ženy v zmatenou a paranoidní pacientku byla přesvědčivá a dojemná. Moretzová dokázala projevit širokou škálu emocí a vystihnout složitost své postavy. Také ostatní herci byli na výši. Zejména Tyler Perry jako šéfredaktor Susannah a Carrie-Anne Moss jako její matka. Film je také poučný a inspirativní. Ukazuje, jak důležitá je péče o duševní zdraví a jak může být obtížné najít správnou diagnózu a léčbu pro vzácné nemoci. Zároveň ukazuje, jak silná je lidská vůle a jak může pomoci láska a podpora blízkých. Film je oslavou života a naděje. Mozek v plamenech je film, který stojí za shlédnutí. Je to film, který vás dojme, poučí a pobaví. Je to film, který vám dá nový pohled na svět a na sebe sama. Je to film, který vám zapálí mozek.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Fantastická fantasy plná dobrodružství a humoru! Jako fanoušek fantasy žánru jsem byl nadšený z tohoto filmu, který je inspirován legendární hrou Dračí doupě. Film má všechno, co si od takového filmu přeji: akci, napětí, zábavu a skvělé postavy. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí a mají každý svůj osobitý styl a schopnosti. Chris Pine je jako bard Edgin vtipný a charismatický, Michelle Rodriguez je jako válečnice neohrožená a drsná,, Justice Smith je jako mág chytrý a kreativní a Sophia Lillis je jako druidka roztomilá a mocná. Společně tvoří skvělou partu, která se musí postavit proti zlému Forge Fletcherovi (Hugh Grant). Film je plný dobrodružství a nečekaných zvratů. Scény boje jsou napínavé a efektní, scény magie jsou ohromující a nápadité. Film také nezapomíná na humor a vtipné dialogy, které dodávají filmu lehkost a šarm. Film je také vizuálně nádherný, svět je detailně propracovaný a plný podivuhodných tvorů a míst. Dungeons & Dragons: Čest zlodějů je film, který potěší každého fanouška fantasy i těch, kteří s hrou Dračí doupě nemají zkušenost. Je to film plný fantazie, zábavy a srdce. Doporučuji všem.

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) (seriál) 

Seriál mě nadchnul už od první epizody. Jako fanoušek kriminálních příběhů jsem byl fascinován tím, jak seriál ukazuje vznik a vývoj kriminální psychologie a profilování sériových vrahů. Seriál je naprosto skvěle natočený, herci hrají výborně a scénář je inteligentní a uvěřitelný. Seriál mě vtáhl do svého světa a nedal mi spát, dokud jsem neviděl všechny díly. Mindhunter je seriál, který si zaslouží pět hvězdiček.

plakát

Nikdo (2021) 

Nikdo je film, který vás zaujme už od první minuty. Bob Odenkirk hraje bývalého agenta, který se rozhodne znovu začít zabíjet, když se dostane do konfliktu s ruskou mafií. Film je plný akce, humoru a nadsázky, které vás pobaví . Nikdo je film pro fanoušky žánru, kteří mají rádi nekonvenční hrdiny, kteří si umějí poradit s jakoukoli situací. Film má i své slabší stránky, jako je předvídatelný děj a stereotypní záporáci, ale to mu neubírá na zábavnosti. Nikdo je film, který vám zpříjemní večer a nabídne vám hodinu a půl zběsilé jízdy s utrženými končetinami a gejzíry krve. Pětihvězdičkové.

plakát

BoJack Horseman (2014) (seriál) 

Bojack Horseman je seriál, který mě zaujal svou originální kombinací humoru a dramatu. Líbí se mi, jak seriál ukazuje různé aspekty lidské a zvířecí psychiky a společnosti. Postavy jsou zajímavé, rozmanité a uvěřitelné. Seriál je také vizuálně poutavý a plný narážek a odkazů na popkulturu. Bojack Horseman je seriál, který stojí za shlédnutí.

plakát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Death Note - Zápisník smrti je jeden z mých oblíbených seriálů. Myslím, že je to skvěle napsaný a napínavý příběh o souboji mezi geniálním studentem a geniálním detektivem. Líbí se mi, jak seriál ukazuje morální dilema a psychologické hry mezi postavami. Seriál má také vynikající animaci, hudbu a dabing. Je to opravdu mistrovské dílo.

plakát

Tajemství N.I.M.H. (1982) 

Krásná pohádka, s dokonalou animací + originálním námětem. A opravdu zvláštní a nezvyklý příběh plný tajemna.

plakát

Green Lantern: První let (2009) 

Musím říct, že jsem se u tohoto snímku překvapivě vůbec nenudil. Všechny části příběhu do sebe docela zapadaly, na rozdíl od některých jiných animovaných filmů. Možná to chtělo trochu více času na Zemi. Jinak opravdu příjemné překvapení. Jsem hodně zvědav na hranou verzi.

plakát

Malý Viking (2000) 

Jedna hvězda za pár docela pěkných písní. Ale přesto nevím proč bylo něco takového vůbec natočeno.

plakát

Bitva o planetu Terra 3D (2007) 

Příběh filmu mě velice příjemně překvapil a hudba Abela Korzeniowskiho byla dobrá. Film měl vše co jsem od něj očekával. Jedním slovem nádhera. Doufám, že podobnost s Avatarem je čistě náhodná.