Reklama

Reklama

Tarot

  • USA Tarot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když skupina přátel neuváženě poruší nejzásadnější pravidlo tarotů, které vykladačům zapovídá použití balíčku jiného vykladače, přivolají na sebe nevědomky hněv nepředstavitelného zla, které bylo v prokletém balíčku karet uvězněno. Jeden po druhém jsou tak nuceni čelit svému osudu a stávají se nedobrovolnými účastníky smrtící hry ve snaze uniknout věštbě, kterou jim taroty předpověděly. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (77)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Spoiler. Jeden z mála hororů, který mě dle trailerů fakt chytil a chtěla jsem ho vidět v kině. Zklamání nemohlo být větší. I přes atraktivní nápad měl film všechna klišé. Partu nesympatických pubošů, nevěřícího Tomáše, hloupého Honzu, nelogické a stupidní chování všech zúčastněných. Nejlepší bylo krásné provedení karet a povedené masky smrťáků. Jejich potenciál byl ale zahozen a prachsprostě pošlapán. Probleskli vždy jen na chvíli (baf) a jejich styl vraždění mě absolutně nezaujal. Obyčejné rozjetí vlakem, umlácení žebříkem a pověšení nejsou vraždy hodné podobného hororu. Poslední vražda – rozřezání – byla tak strašně natahovaná, že mě jakýkoliv zájem opustil a jen jsem se modlila, ať už tu krávu proboha přeřízne. Atmosféra nebyla vůbec dobře vystavěná, i když šlo ze snímku cítit, že se tvůrci snažili. Film hluboko pohřbila i příšerná hudba. A konec? Ten už to poslal celý do pekel. KDO chce od hororů happyend? Zkrátka obrovská dávka klišé, promarněného potenciálu, absolutní neděsivosti, nesympatických lidí a debilního konce. 1* za nápad a za masky. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tarot je dalším rádoby hororovým kinohitem kterej může oslovit snad jen teenagery. Tohle bylo strašně zoufalý. Už ratingem PG 13 naznačuje, že milovníci strachu, krve a brutalit zde své choutky asi jen stěží ukojí. O nějaké hororové atmosféře či napětí se tady dá hovořit taky jen stěží. Nejpovedenější pasáží filmu je pak ta když bábrle vypravuje partičce legendu o tom kdy jak a proč vlastně tyhle prokletý tarotový karty vlastně vznikly. To bylo zajímavější jak celej zbytek filmu. Dokoukával jsem to s velkým sebezapřením. Hodně slabý 2hvězdy. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vyvražďovačky já sice tuze rád, ale tahle mi nesedla. Může za to nesympatická grupa degenerátů v čele s tlusťochem v kulichu a dvěma lesbami, přemíra digitálního vizuálna a hodně přitroublá závěrečná scéna. Zápletka s tarotovými kartami, horoskopy a dávnou maďarskou černomagickou kletbou je myslím v rámci žánru vcelku originální, ale žádný hluboký hermetismus a vhled do tarotu v ní samozřejmě nehledejte (anglické popisky tarotových karet mluví snad za všechno). ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Nečakal som od filmu vôbec nič, čiže som v podstate milo prekvapený. Hlavne z dôvodu, že film od vyloženia kariet nabral dravé tempo a nezastavil sa až do konca. Smrť nasledovala po smrti, príšera po príšere, bez vydýchnutia. Pred koncom prišla nutná sprcha informácií a pekelný záver. Proste slušná hororová jazda s vydarenými príšerami. Na druhú stranu musím povedať, že film s ničím novým alebo kreatívnym neprišiel. Kostra príbehu pripomenula Final Destination, postavy síce pôsobili sympaticky, ale boli vnútorne ploché (aspoň hlavnú postavu mohli viac prehĺbiť), občas aj hlúpe a vtipný záver úplne na konci si mohli odpustiť. Musím oceniť dizajn oblúd, kde by sa dalo povedať o určitej desivosti, ale čo sa týka vrážd, mám vážne pripomienky. V prvom rade im chýbali „gule“, krv a hlavne odvaha hororového žánru. Pôsobili akoby ich mohli vysielať poobede na Markíze. Rating „PG-13“ ustrihol krídla hororovému filmu a tým ho ponížil na nižšiu úroveň. Tarot je akčná, energická hororová jednohubka, ktorá ponúkne pestrú paletu príšer z kariet, no na druhú stranu neprináša žiadne prekvapenia ani kreativitu. Horor na jedno pozretie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor o prokletých kartách, s nimiž svůj osud kdysi svázala astroložka, aby se mohla pomstít za příkoří, které na ní bylo spácháno. Asi nejlepší a vizuálně nejhezčí bylo prolnutí s čarodějnickým motivem. Jinak celkově po vizuální stránce pěkné, speciální efekty slušné a dostačující - s bubáky asi nic lepšího nejde, hudba solidní. Jen místo mainstreamových písniček bych dal nějakou dark wave nebo goth kapelu, co by k ději lépe sedla. Gore bohužel nevyužité, vraždy šly buď mimo kameru (žebřík, vlak, meče), nebo byly bez nápadu a takové obyčejné. A samozřejmě nekrvavé. Strašení spočívalo hlavně v třískání do hrnců, což nesnáším, v závěru alespoň pokus o atmosféru. Vyústění logické, proto stojí za pochvalu. Samozřejmě celou dobu, kdy se člověku vybavuje série Nezvratný osud, jeden čeká, zda bude naplněn. A ještě dvě věci - před smrtí se schovat nejde a láska, alespoň v knihách a filmech, bývá nejmocnějším kouzlem. Na jedno podívání OK. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Názov filmu sa objaví až v 17. minúte. (EvilMatus)
  • Scenár je založený na románe z roku 1992 "Horrorscope", ktorý napísal Nicholas Adams. "Horrorscope" bol aj pôvodný názov filmu, až neskôr v produkcii sa zmenil na Tarot. (Arsenal83)
  • Balíček tarotových kariet použitý vo filme bol špeciálne vytvorený pre tento účel. (Arsenal83)

Reklama

Reklama