Reklama

Reklama

Když se účastníci nové reality show pod vedením režiséra Murphyho vydají do virginských lesů, netuší, že kromě kamer je budou sledovat oči zmutovaných kanibalů, toužících po čerstvé mase. Tentokrát půjde skutečně o život a ten, kdo prohraje, nepřežije...  Měla to být skvělá rodinná reality show odehrávající se v západní Virginii. Pod vedením režiséra Dalea Murphyho (Henry Rollins), který kdysi sloužil ve speciálních jednotkách, se skupina odvážlivců rozdělená na dvojice pokusí přežít v divočině pokryté neprostupnými lesy. Ovšem záhy se ukáže, že účastníky soutěže nesledují pouze kamery. Nikdo nepočítal s tím, že se ve stínu stromů skrývá rodina zmutovaných kanibalů, kteří baží po čerstvém mase. A hodlají ho ulovit za každou cenu. Nejbrutálnější reality show všech dob začíná, tentokrát půjde skutečně o život. Ten, kdo prohraje, skončí pod rezavým sekáčkem nenasytných lidojedů... V dalších rolích hrají Erica Leerhsen, Texas Battle, Daniella Alonso, Crystal Lowe ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (401)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Při první projekci jsem měl spíš rozporuplné pocity, podruhé jsem se ale bavil kupodivu lépe. Asi jsem přistoupil na tu nečekanou komediální rovinu, která mi hnedka nesedla. Napětí z tajemných obyvatel horských lesů se vytratilo, kanibalové se ukazují už od začátku a jejich masky jsou jednodušší, levnější. Místo toho se cpe do popředí až sebeparodická příchuť a obrovská porce brutality, takové gore mixnuté poctivým splatterem. Není divu, tvůrci spotřebovali 300 litrů umělé krve. Dočkáme se nahých koziček, Ericy Leerhsen, která v hororech strašně ráda umírá (remake TCHM, BWP2) a Rollinsovy vtipné postavy připomínající samotného Ramba. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Jednou řekl Dario Argento: "Když má žena krásnou tvář a tělo, zavraždění jí svědčí mnohem více, než kdyby byla škaredá". Naprostý souhlas, a v tomhle vyniká Wrong Turn 2: Dead End dokonale (například El je výborný kousek). Bohužel je to jediná složka s vykrádačkou klasických hororů bez naturalistických prvků. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Inu, první Wrong Turn se mi vcelku líbil, ale hrál si na moc vážného a byl tak trochu pomalý. Za to zde máme víc akce, víc humoru, víc postav na mordování a napínavý děj bez hluchých míst. Bylo zde vidět i pár odkazů na různé filmy a to, že mariňák Dale nejdřív pošle Sly Stallona do háje a pak se promění v Ramba, je zajímavá a humorná filmová proměna. Bavil jsem se pěkně. Je to sice vyloženě citelné béčko, ale proč by ne? Uvidíme, jak na tom bude další pokračování. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Ale hej, tam kde bola jednotka krvavá, je dvojka extrémne krvavá, skrátka gore dostalo vyšší upgrade, hoci si postavy už nezískali moje sympatie tak ako v predošlej časti. Dej je síce super aj keď už je to takmer rovnaké ako prvý diel, a hoci ma záverečný masaker (plus výdatná večera) navýsosť potešili, predsa len je to slabšie. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Naproti nevýraznej (kultovej) jednotke ešte väčší odvar. Pritom v polovici sa na to ešte dalo ako tak pozerať. Boj o život priamo v Reality show je taký ten typický teenegerský prvok, ktorý si musí človek vychutnať z toľkej absurdity. Lenže paradoxne pri tých odfláknutých krvavých mizanscénach, (snáď až na trik s uvoľňovaním ruky) ma prešla akákoľvek "chuť" :). Ani trik sekery do stromu oproti jednotke už nefunguje. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (21)

  • Ve filmu se nikdy nezmínila jména kanibalů. Jeden z nich nám byl představen už v prvním díle, jde o kanibala Three Fingers. Ostatní čtyři kanibalové ovšem nikdy nezmínili své jméno, jsou zobrazováni jako Pa, Ma, Sister and Brother. V překladu se jedná o Mámu, Tátu, Sestru a Bratra. (Dines)
  • V jedné ze scén Henry Rollins (Dale Murphy) řekne: "Jdu vstříc patnácti minutám slávy." Tím odkazuje na citát slavného amerického malíře a hlavního propagátora hnutí Pop Art Andyho Warhola. Ten tvrdil, že každý si jednou užije svých 15 minut slávy. (Amras)
  • Mike (Matthew Currie Holmes) má na sobě tričko s nápisem BR Battle Royal, což je asociace s hororem Battle Royale (2000). (kukkik)

Reklama

Reklama