Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (186)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie tohto teenage hororu je rovnako debilné ako jeho prvá časť. Hlavný killer nie je až taký Superman ako v prvom diely, čo však na kvalite filmu nepridalo, pretože blbosť je stále blbosťou . Navyše sa zhoršilo aj herecké obsadenie. Pri filme som sa najviac tešil nie na vyvrcholenie (ktoré bolo mimochodom zrejmé ešte predtým ako prišlo), ale na záverečné titulky. Ten čas utekal sakra pomaly. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Při jedničce jsem se, (ano musím to přiznat :-)), celkem bál a mělo to atmosféru. Dvojka má bohužel atmosféru jen asi prvních 10 minut. Pak je fuč. Ze začátku ještě pár solidních lekaček a pak už nic. Jenom si přejete, aby už chcípli (a to většinou fandím všem!) A zvlášť jsem pochopil, co bylo myšleno v Scary Movie 1 "uřvanou nesympatickou, černoškou". Pozor SPOILER! P. S. Všimli jste si, že na konci, když Jennifer zabije vraha, který pak oživne (ne toto není vtip!) vystřelí z 6rané pistole osmkrát? Je fakt dobrá. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Můžu pro vás něco udělat, dámy ??" - "Jo !! Vykoupej se !!" ;) Protože Tajemství loňského léta celkem dost vydělalo, a dnes už by se dalo snadno alespoň mezi hororfans považovat za devadesátkový kult, dal se seguel očekávat.. Ten však bohužel přinesl další smutné zklamání, a tak i sérii, bez níž bychom se obešli, když byl snímek svěřen tragickému dreddovrahovi Dannymu Cannonovi, který navíc musel pracovat s nablblým skriptem, kvůli němuž by měl Tray Callaway navěky v pekle na tabuli opisovat text: Rio není hlavním městem Brazílie !! Řemeslně dost ubohý kousek, který funguje na napětí bortícím kolovrátkovém principu, kdy každou falešnou lekačku následuje ta pravá, po níž někdo umře, celkem slušně ignoruje nepsaná pravidla slasheru, zejména to samotné snímání vraha mě malém připravilo o rozum, a hraničí tak se sebeparodií, byť pokusů o vtip zejména prostřednictvím vesměs trapných a prázdných dialogů by se jeden ani nedopočítal.. Nicméně musím přiznat, že nemůžu nenávidět film - Jinak by to bylo maximálně na jednu hvězdičku.. - v němž si zabiják vychutná Jacka Blacka, který je tu v té své roličce zhuleného poloretarda ještě nesnesitelnější než obvykle..;) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dvojka rozhodně slabší a už mě ani tak nebavila jako jednička. Nezaujaly mě ani dialogy, zvrat tu byl, ale dal se prokouknout, docela dobrý nápad s ostrovem, ze kterého nelze uniknout, jinak když už se chci pomstít, tak bych jako mrvního zabil toho, na kterého mám od začátku spadeno a né že vyvraždím všechny okolo. :D ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pokračování osudů přeživších z předchozího snímku pokračuje přesně po roce a přidávají se nové postavy. Onen záhadný zabiják v rybářském plášti a s hákem v ruce se z nenadání vrací a tentokrát se už nemazlí s vůbec nikým. Vraždí prostě na potkání naprosto každého. Jde tady vůbec ještě o nějakou pomstu? S hlavními postavami si hraje jako kočka s myší, což naprosto postrádá logiku. Opuštěný hotel na Bahamách kvůli začínající sezóně hurikánů, nikde v okolí kromě jich a majitele hotelu ani živáčka a náš vrah neustále kolem pobíhá a z nenadání vždy někde vyskočí jen aby mohl do někoho vrazit ten svůj hák. Proč? Proč tam prostě rovnou nevlezl a nezamordoval všechny najednou, když to měl v úmyslu a když nikde nikdo nebyl? No, tady si nad tím tvůrci hlavu rozhodně nelámali. Zajímavé je, že tento námět i se stejným překvapujícím vyvrcholením se nejednou zopakoval a to dokonce i v jistém seriálu. Tento snímek vlivem své značné jednoduchosti a hlavně té masivní nelogičnosti velmi hodně ztrácí. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Podstatná část děje se má odehrávat na Bahamách, ale když Julie a ostatní jedou lodí na ostrov, vidíme v pozadí kopce a hory. Bahamy mají malou nadmořskou výšku a tvoří je vesměs rozlehlé pláže. Film se natáčel ve státě Jalisco, což je jeden z 31 státu Mexika. (Stocki)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 14. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Pracovní názvy: I Know What You Did Last Summer 2, I Know What You Did Last Summer...The Story Continues, I Know What You Did Last Summer: The Sequel, I Know What You Did Two Summers Ago, I Still Know. (Stocki)

Reklama

Reklama