Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

Pit 

všechny recenze uživatele

"už k ničomu dobrému", už po prvom snímku bolo jasné, že aj keď náhodou niečo také ako dvojka vznikne, tak to bude ešte slabšie ako jednotka. A .... štatistika sa zopakovala a u tohto. Pokračovanie už aj tak slabej jednotky, kde to teraz zasa len trošku vyťahovala z dna pekná Jennifer. Aj preto solidárne 2*. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Můžu pro vás něco udělat, dámy ??" - "Jo !! Vykoupej se !!" ;) Protože Tajemství loňského léta celkem dost vydělalo, a dnes už by se dalo snadno alespoň mezi hororfans považovat za devadesátkový kult, dal se seguel očekávat.. Ten však bohužel přinesl další smutné zklamání, a tak i sérii, bez níž bychom se obešli, když byl snímek svěřen tragickému dreddovrahovi Dannymu Cannonovi, který navíc musel pracovat s nablblým skriptem, kvůli němuž by měl Tray Callaway navěky v pekle na tabuli opisovat text: Rio není hlavním městem Brazílie !! Řemeslně dost ubohý kousek, který funguje na napětí bortícím kolovrátkovém principu, kdy každou falešnou lekačku následuje ta pravá, po níž někdo umře, celkem slušně ignoruje nepsaná pravidla slasheru, zejména to samotné snímání vraha mě malém připravilo o rozum, a hraničí tak se sebeparodií, byť pokusů o vtip zejména prostřednictvím vesměs trapných a prázdných dialogů by se jeden ani nedopočítal.. Nicméně musím přiznat, že nemůžu nenávidět film - Jinak by to bylo maximálně na jednu hvězdičku.. - v němž si zabiják vychutná Jacka Blacka, který je tu v té své roličce zhuleného poloretarda ještě nesnesitelnější než obvykle..;) ()

Reklama

panvasik 

všechny recenze uživatele

Fuha, tak hned ze začátku můžu říct, že kvalita šla slušně dolů a z moje ho dosti nadprůměrného prvního filmu, tak přicházíme do extrémního průměru, kdy si říkám, proč to nemohlo zůstat u jednoho filmu. Máme tady o dost víc nesympatické obsazení a jejich herecké výkony mě nebavili. Rok poté je vlastně jenom bezduché a ničím zajímavé pokračování, ale aby se neřeklo vraždy dokázaly být pořád dost slušné a ta "atmosféra" ostrovu mi taky přišla vhod. Je to fakt čistě průměrná záležitost... 5/10 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování průměrného slasheru je, co se kvality týče, na tom podobně jako jednička, ale přece jen se mi zdá trochu zábavnější. A to hlavně díky krvavějším mordům a vyššímu bodycountu. Jinak film samozřejmě trpí nešvary, tolik typickými pro každý sequel. Má průhlednou pointu a spoustu otravných postav, chybí tu moment překvapení, hlavní hrdinka vystřelí osmkrát ze šestiraňáku, za to nejsme ochuzeni o tradičně debilní závěr. Ještě že tu je kočička Jennifer Love Hewitt se svojí promočenou, dobře vyplněnou košilí. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Nedívalo se na to vůbec špatně, rozhodně líp, než na 60% dnešních slasherů. Doslova a do písmene nádherná Hewittová to tahala přes prsa celej film a přesně o to v tu dobu šlo. Tupé scénáře, hromada postav v čekárně na smrt, nelogické chování, blbej konec. Co víc si přát. Na to, že jsem to vydržel sledovat až do půl třetí a neuspávalo mě to, je slušný. Prdím na zdejší hodnocení, nasolím tomu slabší 4*. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Podstatná část děje se má odehrávat na Bahamách, ale když Julie a ostatní jedou lodí na ostrov, vidíme v pozadí kopce a hory. Bahamy mají malou nadmořskou výšku a tvoří je vesměs rozlehlé pláže. Film se natáčel ve státě Jalisco, což je jeden z 31 státu Mexika. (Stocki)
  • Skladbu “How Do I Deal“, kterou můžeme slyšet ve filmu nazpívala Jennifer Love Hewitt. Na DVD v bonusech je i videoklip ke skladbě. (Stocki)
  • Premiéra filmu se v Americe uskutečnila v pátek 13.listopadu 1998. (Stocki)

Reklama

Reklama