Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První setkání s rodinou vaší přítelkyně může být náročné. Ještě těžší je plánovat žádost o ruku na každoroční štědrovečerní večeři její rodiny - přičemž její příbuzní ani netuší, že je lesba. Když se Abby (Kristen Stewartová) dozví, že Harper (Mackenzie Davisová) jejich vztah před rodinou tajila, začne o ní pochybovat… Sváteční romantická komedie Šťastné a veselé zachycuje pestrou škálu emocí spojených s touhou po přijetí ze strany rodiny, snahou být věrný sám sobě a odhodláním nezkazit si Vánoce. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rok 2020 byl neuvěřitelně teplý, co se týká LGBT filmů s vánoční tematikou (mrk* The Christmas Setup, mrk* Dashing in December), takže by se v případě "holčičího" filmu mohlo zdát, že jde o zbytečné přikládání dříví do kamen (Santovi). Šťastné a veselé jsou těžce předvídatelný snímek se sympaticky hrající Kristen Stewart, který mimo coming outu celkem trefným, byť nijak originálním způsobem problematizuje, jak může být rodina toxická (a to nejen o Vánocích). Zajímalo by mě, jestli Dana Levyho nebolí z toho jeho pitvoření čelistní svaly - avšak storka s rybkou byla humorná. Neurazí, neohromí - na jedno (předvánoční) zhlédnutí ideální. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Trošku se to ve mně pere. Moje první reakce byla ve stylu "'zase' nám progresivní Amerika cpe další lesby". Tak trochu Tomio Okamura / Parlamentní listy. Vzhledem k tomu, že SPD nevolím, tak druhá reakce byla "proč by vlastně hlavní postavy nemohly být lesby, i když je to ve finále téma relativně podružné". Ale... Věřte mi, jsem progresivní, liberální Pražák, co byl před dvěma roky na Prague Pride ( a užil si to). Ale zjišťuji, že mi tahle imperialistická multi kulti LGBTQ+ (nebo už jsou tam nějaká další nová písmena?) propaganda, kdy jsou najednou všechny postavy tak "nějak" na sílu barevné nebo sexuálně "nestandardní" fakt (trochu) vadí. A nechoďte za mnou s "Jak podružné téma? Vždyť ústřední dvojice jsou lesby a gró filmu je jejich homosexualita a její tajení před rodinou"... Není. Stejně tak by to mohl být bílý kluk s černou holkou a nebo holka z bohaté rodiny s nějakým pohůnkem, na vyznění filmu by to VŮBEC NIC nezměnilo. A ano, je normální, že postavy jsou barevné nebo sexuálně nestandardní "jen tak", když v tom ale člověk vidí ten vymejvací trend, tak ho to přeci jenom nakrkne... Jinak tedy pardon, alespoň pár slov k filmu samotnému - je k uzoufání schématický, nezajímavý a v tisíci obdobách už tisíckrát viděný. Ale jestli vám stačí čtyři homosexuálové (nebo jich bylo víc?) a Vánoce, tak je to film pro vás... 20% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvú hodinu je to uťahané až hrôza. DuVall má dobrý úmysel, ale skrátka nevie pracovať s tempom. Na to, koľko sa v tomto príbehu mihne známych mien a hercov, stojí celý film na bedrách Kirsten Stewart, ktorá po nejakom čase očividne nevládze. Skutočné emócie a vyostrenia - hoci v rámci žánru očakávateľné - prichádzajú v Peripetií a Katastrofe a dodávajú tomu síce cheezy, ale zároveň potrebný koniec. Ten je podľa mňa slušný. Má presne také chute, aké som od takéhoto mixu čakal a v zásade som bol s tým spokojný. Veľká poklona patrí Kirsten. Tá baba je úplne super. Všetko okolo je buď nutné zlo, alebo zbytočné klišé. Dosť závisí aj od nálady, kedy sa film pozrie. Nie je to veľdielo ani dôležitý film. Je len dobrý. Ok. V pohode. Možno vhodný práve na ten vianočný čas. Originálnejší prístup, by ale dokázal vydláždiť lepšiu cestu pre filmy s podobnou tématikou - hoci sú žánrovo nezameniteľné s tými tradičnými, ktoré nás živili celé storočie. (Men/Women). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že v konzervativních kruzích film pohřbívá LGBT tématika (na to tu visí ještě celkem snesitelných 63%), ovšem mimo to se jedná o klasický feel good vánoční romantiku, kterou od tvorby zrůdné stanice Hallmark odlišují dobří a známí herci (Kristen Stewart a Mackenzie Davis výborné obě). Osobně jsem se bavil skvěle a těch povinných trapných momentů zase nebylo tolik, takže za sebe můžu vřele doporučit na příští Vánoce. PS : Dan Levy se tedy neskutečně potatil a rád jej v podobných typech filmů uvidím častěji...75% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nehrát v tom Kristen tak se na to ani nekouknu, vánoce nesnáším a americké vánoce už tuplem. Docela mě přišlo komické, že v USA v týhle době se někdo bojí říct rodině že je lesba. V realu bych se bál spíš říct že jsem heterák. No nic. film se snažil tuhle storku pojmout lidsky především postavama lesbiček, ale nějak mě to nechytlo. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Režisérka a spoluscenáristka filmu Clea DuVall přiznala, že se jedná o autobiografický film. (Stanislaus)

Reklama

Reklama