Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První setkání s rodinou vaší přítelkyně může být náročné. Ještě těžší je plánovat žádost o ruku na každoroční štědrovečerní večeři její rodiny - přičemž její příbuzní ani netuší, že je lesba. Když se Abby (Kristen Stewartová) dozví, že Harper (Mackenzie Davisová) jejich vztah před rodinou tajila, začne o ní pochybovat… Sváteční romantická komedie Šťastné a veselé zachycuje pestrou škálu emocí spojených s touhou po přijetí ze strany rodiny, snahou být věrný sám sobě a odhodláním nezkazit si Vánoce. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Parta nesympatických snobů a lhářů se chová otravně a těch padesát minut, co jsem na to zvládl koukat, jsem přemýšlel o tom, proč Kristen Stewart už dávno nevzala kramle. Možná, že to celé skončí nějak smysluplně, ale nemám silu a chuť to zjišťovat. Clea DuVall navíc točí, jak kdyby jí bylo devadesát. A smysl pro humor má, jak kdyby jí bylo sto. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hodně fajn dramedy. Znovu se ukazuje můj problém s očekáváním. Od tohoto filmu jsem očekával komedie, která bude lehce říznutá dramatem. A ono je to obráceně. Ve výsledku to nevadí, protože díky tomu je film lepší, než by jako komedie mohl být. Ale je mi jasné, že to takhle spoustu diváků neuvidím a budou z filmu zklamanější. Režisérka Clea DuVall odvedla dobrou práci a film má díky tomu dobré tempo a fungují zde skoro všechny postavy. Je sympatické, že se DuVall snaží více prodat postavy, než to tlačit do komedie a vymýšlet nějaké fóry či vulgarity. Velkou oporou je zde parádní a velmi trefné obsazení. Kristen Stewart mi sedla a její výkon je dobrý. Mackenzie Davis hraje pěkně a užil jsem si co předvedla. Moc rád jsem viděl Alison Brie, kterou mám moc rád už od seriálu Community. Potěšil mě Victor Garber, jelikož je to herecká jistota a umí dobře hrát. Z počátku jsem měl pocit, že film bude klouzat po povrchu a nepředvede nic nového. A jsem rád, že jsem se spletl. Poslední dvacetiminutovka je totiž super a ukáže v čem je síla celého filmu. A to více mě mrzí, že takovýchto silných momentů ve filmu nebylo více. Šťastné a veselé je dobrý film, ale nečekejte od něho komedii. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvú hodinu je to uťahané až hrôza. DuVall má dobrý úmysel, ale skrátka nevie pracovať s tempom. Na to, koľko sa v tomto príbehu mihne známych mien a hercov, stojí celý film na bedrách Kirsten Stewart, ktorá po nejakom čase očividne nevládze. Skutočné emócie a vyostrenia - hoci v rámci žánru očakávateľné - prichádzajú v Peripetií a Katastrofe a dodávajú tomu síce cheezy, ale zároveň potrebný koniec. Ten je podľa mňa slušný. Má presne také chute, aké som od takéhoto mixu čakal a v zásade som bol s tým spokojný. Veľká poklona patrí Kirsten. Tá baba je úplne super. Všetko okolo je buď nutné zlo, alebo zbytočné klišé. Dosť závisí aj od nálady, kedy sa film pozrie. Nie je to veľdielo ani dôležitý film. Je len dobrý. Ok. V pohode. Možno vhodný práve na ten vianočný čas. Originálnejší prístup, by ale dokázal vydláždiť lepšiu cestu pre filmy s podobnou tématikou - hoci sú žánrovo nezameniteľné s tými tradičnými, ktoré nás živili celé storočie. (Men/Women). ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rok 2020 byl neuvěřitelně teplý, co se týká LGBT filmů s vánoční tematikou (mrk* The Christmas Setup, mrk* Dashing in December), takže by se v případě "holčičího" filmu mohlo zdát, že jde o zbytečné přikládání dříví do kamen (Santovi). Šťastné a veselé jsou těžce předvídatelný snímek se sympaticky hrající Kristen Stewart, který mimo coming outu celkem trefným, byť nijak originálním způsobem problematizuje, jak může být rodina toxická (a to nejen o Vánocích). Zajímalo by mě, jestli Dana Levyho nebolí z toho jeho pitvoření čelistní svaly - avšak storka s rybkou byla humorná. Neurazí, neohromí - na jedno (předvánoční) zhlédnutí ideální. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak predovšetkým, Clea DuVall nie je moc dobrá režisérka. Názov očividne myslela ironicky, ale nevyšlo to takým tým zábavným Fotr je lotr spôsobom; tie veci, ktoré sa tam Kristen Stewart väčšinu stopáže dejú, a ktoré ako hlavná postava prenáša na diváka, sú skôr smutné a depresívne, ako zábavné trampoty. A ako celok sú humorom zle vyvážené, a napr. pri záverečnom fighte sa nesmejete, pretože sa cítite pod psa, a postavy Mackenzie Davis (hrajúcu presný opak jej role zo San Junipera) a Alison Brie (hrajúcu opak všetkého z jej dosavadnej kariéry) už viacmenej neznášate. Držia to - a fakt, že hodne - pokope hlavne Kristen a Aubrey Plaza vo vedlajšej úlohe bývalej priateľky. Ale určite to neni pohodová vianočná komédia. A v červenej farbe nemá čo robiť. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Režisérka a spoluscenáristka filmu Clea DuVall přiznala, že se jedná o autobiografický film. (Stanislaus)

Reklama

Reklama