Reklama

Reklama

Válka světů

(seriál)
  • Velká Británie The War of the Worlds
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Na anglický Horsell Common v Surrey dopadne obrovský meteorit. Obyvatelé Země tak nyní čelí brutálnímu útoku neznámé mimozemské rasy. Uprostřed veškerého chaosu opustí George své vyšumělé manželství a doufá, že začne nový život s Amy navzdory odsouzení od okolní komunity. George a Amy a s nimi i všichni ostatní lidé naší planety musí najednou bojovat o přežití s nemilosrdným nepřítelem mimo lidské chápání, s nepřítelem, který hodlá zničit celé lidstvo a dobýt naši planetu. V tomto thrilleru z dílny Petera Harnesse se prolíná sci-fi, dobové drama a horor a snímek barvitě oživuje naše obávané nepřátele. (Viasat)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to takové hodně televizní a je vidět, že se tam šetřilo, kde jen to bylo možné. Místo války neustálé skrývání se ve tmě, místo akce hysterické drama a nekonečné zpomalené záběry na uslzené obličeje. Cením si respektování předlohy co se období týče a místy slušného vizuálu, ale v téhle cajdákovité formě "hoáj socájetééij" britů to na mě moc nefungovalo. Těch blbostí v druhém díle bylo na můj vkus až příliš. Dobrý soundtrack tho. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby z těch 3 dílů udělali 1 film, tak by to bylo takové laciné, otravně nudné TV drámíčko s prvky sci-fi a hororu, na hranici odpadu a jedné hvězdy. V plné konstalaci je to fatálně nudná, brutálně protažená ubohost, na kterou se vůbec nedá dívat. Na mnohonásobné zrychlení jsem to nějak dokoukal, ale bylo to strašné. (5%) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Eleanor Tomlinson ide karta, hlavne teda v historických seriáloch či filmoch (čím napodobuje svoju anglickú kolegyňu Keiru Knightley). V Collette bola výborná, aj keď film stál za hovno. V super seriáli Poldark bola ona pre mňa najvýraznejšou postavou. A možno aj kvôli nej dali do tohto seriálu historickú dobu, ktorú som teda vôbec nečakal a v podstate sklamala. Mne proste dobové prostredie a sci-fi nejak nejde dokopy. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Válku světů jsem znal zatím převážně díky filmu z roku 2005, každopádně jsem už napřed věděl, že zasazení do současnosti není správné, a děj by se měl odehrávat o nějaký ten rok dřív. Na tomhle díle je vidět, že rozpočet zřejmě nenabobtnal do takových rozměrů, jako by bylo třeba, a tak se většina scén odehrává v dost úsporném režimu. Každopádně vzhled emzáků je povedený, a zároveň dost podobný těm od Stevena, a stále dokážou vyvolat solidní dojem hrozby. Ve druhém díle už pak příjdou na řadu nějací pozemní brouci, a s jejich příchodem zmizí ze seriálu i většina napětí. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dočkal pořádné adaptace z toho správného místa a času, tedy z Londýna v 19. století. Změny oproti předloze samozřejmě proběhly, ale celkově jsem se zpracováním spokojen. Fajn obsazení, velmi dobrá režie i vizuální efekty a samozřejmě zcela na jedničku vykreslený dobový Londýn. Mou duši potěšilo i samotné finále (které ovšem známe od začátku), které pro nás nedopadlo právě nejlépe. Dle mého názoru je tohle zpracování dost podhodnocené, já si ho náramně užil a s výsledkem jsem velmi spokojený. BBC prostě špatné věci dělat neumí. Takhle vypadá přepis sci-fi klasiky! A zejména první část dvojdílného sestřihu je natočená naprosto skvostně, stejně jako postapo sekvence. 75%. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Liverpoolu (Anglie, Velká Británie). (BMW12)

Reklama

Reklama