Reklama

Reklama

Tajná invaze

(seriál)
  • USA Secret Invasion (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

V novém seriálu, který se odehrává v současnosti filmového vesmíru studia Marvel, se agent Nick Fury dozvídá o skryté invazi na planetu Zemi, již provedla frakce Skrullů, což jsou mimozemšťané schopní měnit podobu. Fury má v nerovném boji i několik spojenců, mezi něž patří Everett Ross, Maria Hillová a Skrull Talos, který si na Zemi zařídil život. Společně závodí s časem, aby zabránili rozpoutání světové války a zachránili lidstvo. (Disney+)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (164)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě dobré. Čti: nebylo vůbec tak špatný, jak všichni čekali nebo si přáli "protože Marvel". Bohužel tomuhle seriálu láme vaz ta úplně stejná věc, jako skoro všem Marvel projektům. Akce. Když si tady postavy povídají, tak je to skvělé a já byla nadšená. Jenže potom jako kdyby si hlavouni řekli: Prr, zpomalte koně, tohle je už moc vážný, naše cílovka je jinde. A přehodí výhybku do něčeho, co stejně neumí správně zpracovat. Nebo by asi uměli, ale asi nikdy není dost času. Škoda. Mohlo to být mnohem lepší. 95% a klidně mě upalte jako člověka bez vkusu :)  PS: ráda bych zmínila znělku. Ano, zrovna teď se to moc nehodí, kdo to mohl vědět, ale do toho seriálu pasuje skvěle. A hlavně: stále tam musí být někdo, kdo to vytvoří ;) ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejzbytečnějších seriálů vůbec. Proč to u některých seriálů jde a u některých ne? Co epizoda, to průměrnost. Pozitivní je, že se v průběhu sérii zkracovala stopáž a tím i moje utrpení to sledovat, protože upřímně řečeno, nebavil jsem se. Zlomek světlých momentů mi nevynahradí zabitý potenciál, který to mohlo mít. Film by byl lepší, I guess. Furyho nedůstojný pobyt na televizních obrazovkách nám dodá pocit, že měl radši zůstat ve Vesmíru. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Jak je u Marvelu poslední dobou zvykem, člověk nesmí podlehnout síle reklamní kampaně a musí počítat s tím, že dostane produkt, jaký jsme tu měli již x-krát předtím. Tajné invaze totiž není špionážním thrillerem plným paranoii, jak avizovaly propagační materiály, ale klasickou komiksárnou, ve které hrdinu dožene jeho minulost a nakonec se to stejně stočí k záchraně celé planety. Sám za sebe musím říct, že zklamaný úplně nejsem, jelikož se již Marvelem zblbnout nenechám, ale taky je mi strašně líto, že jsme se nedočkali něčeho, o čem by se mluvilo po zbytek roku. Ona ani samotná předloha nebyla ničím převratná, kdy šlo jen o nepřehlednou mlátičku s prvkem paranoii. Ten měl být v seriálu zachován… ale tvůrcům to vydrželo asi jenom jednu epizodu. Seriál totiž trpí schematičností a tím, že si tvůrci odškrtávají všechno, co má jejich tvorba splňovat. Člověka tak nemá absolutně co překvapit a bavit se bude pouze ve chvíli, pokud na tyto pravidla přistoupí. Co se týče Nicka Furyho, zde tvůrci sáhli k nejprovařenější zápletce, kdy je to deprimovaný muž, který si něčím prošel a celý seriál mu trvá, než se postaví na nohy. Mínusem je, že Fury má být tajuplná postava, která je zajímavější, čím méně toho o něm víme. Seriál nám ale musel na férovku potvrdit, že jeho řeč o existenci manželky nebyla jenom dobře vykonstruovaná lež, ale skutečně nějakou má. Navíc jeho zásluhy přisoudili Skrullům, což znamená, že to není velký génius, ale akorát využil mimozemské síly, kterou uměl před ostatními utajit. Po stránce dialogů je seriál ale dobře napsaný a tvůrci jimi maskují díry, které se ve scénáři jinak nacházejí. To jde bohužel opět nejvíc vidět v závěrečné epizodě, kde je nelogičností poměrně dost. Gravik mohl patřit k nejlepším padouchům, které nám Marvel nabídl, ale kvůli logice scénáře se tento inteligentní stratég začal chovat jako idiot a zahodil všechno, co vybudoval. Pokud budete k seriálu přistupovat jako ke klasické komiksovce, kterých tu byly stovky, nezklame vás to vůbec. Pásová výroba Marvelu je ale bohužel maskována za něco úplně jiného a je potom problém, pokud na faleš skočíte a máte úplně jiná očekávání. Tajná invaze je rozhodně decentním seriálem, ale na druhou stranu na něj za týden zapomenete a budete ještě s radostí vzpomínat na projekty prvních tří fází. Hodnocení: 65 % ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Secret Invasion je další z řady marvelovských seriálů a ty už mě poslední dobou tolik nebaví, protože prostě trpí únavou materiálu. A přitom Sceret Invasion mohla být pecka. Jako obvykle se podařilo nalákat několik hvězdných jmen, aby se doplnilo obsazení a tak se fanoušci MCU doškali třeba Emilie Clarke nebo Olivie Colman. Jako celek to docela funguje, ale vlastně by to asi úplně stejně fungovalo, i kdyby to do Marvelu nepatřilo. Člověk od toho tak nějak čeká víc, ale tohle je prostě jen průměr. Po závěru se navíc nabízí otázka, jak se to zakomponuje do celého filmového univerza, protože nám vlastně vznikla nejsilnější postava všech dob. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pomalejší začátek plány Skrullů (vyvolání globálního lidského konfliktu) dobře načrtává a hlavní padouch patří k těm prokreslenějším z multiverza, přičemž snaha o dospělé špionážní pojetí je patrná nejenom ze zabíjení i zásadnějších postav MCU. Samotný Nick Fury však nic moc nepředvádí a dlouho spíš potvrzuje, že patří do starého železa – usazený mimo dění, ženatý, za kratší konec tahající; když se v předposledním dílu efektně přerodí zpět, je už pozdě a hroutí se nejenom tajná invaze, ale od půlky i celý seriál, postupně hloupější, šťávu i nápady postrádající, navíc podivně, zkratkovitě uzavřený-neuzavřený. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Sonya (Olivia Colman) v epizodě zmiňuje zpěváka Paula Robesona, jenž byl známý svým levicovým smýšlením, sympatiemi ke komunismu, a který často navštěvoval Moskvu během 2. světové války a Studené války. (NiWi)
  • Úvodní sekvence byla vytvořena pomocí umělé inteligence. Aplikovala ji společnost Method Studios, která se postarala u seriálu o vizuální efekty. (jirikzaboj)
  • Název seriálu oznámil Kevin Feige během Investor Day společnosti The Walt Disney Company dne 10. prosince 2020. (KGBelik)

Související novinky

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Reklama

Reklama